Нормален ли е този луфт?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нормален ли е този луфт?

Мнениеот ScarefacE » Пон Юни 06, 2011 8:53 am

Здравейте,
Скоро си купих ram xc2 втора ръка, и като го покарах малко забелязах че има лек луфт при окачване на рамката. Още не съм я разглобявал, реших първо с вас да се съветвам, умишлено ли е оставен този луфт, за да работят нормално лагерите или има нужда от затягане, смяна или нещо друго. Едно време карах бехемот и там помня, че ходих специално на стругар да ми прави втулки за лагери, беше му слабо място. Тази рамка има ли нужда от доуправяне или просто й се сменят лагери, ако да откъде се купуват? Не си мислетем, че питам без да съм потърсил информация или изчел ЧЗВ, но не ми е ясно защо има малко писано точно за този модел рамка, изглежда не е много предпочитана :dontknow:
Благодаря :beer:
ScarefacE

Рейтинг: 1202

Re: Нормален ли е този луфт?

Мнениеот ХристоС. » Вто Юни 07, 2011 10:58 am

Рамката не е с лагери, а с втулки. Принципно рамката има съвсем лек луфт фабрично... ако е по-осезаем и щом колелото е почти ново - предполагам, че има някакъв шанс и да не са стегнати съвсем хубаво болтовете, които държат задния триъгълник, а ако са стегнати - то значи тефлоновите втулки вероятно са се поизяли. При тази рамка е от значение да сменяш тези втулки редовно и скоро, след като се е отворил луфт - иначе се изяждат гнездата им и положението се влошава прогресивно и неспасяемо. Най-добре отиди там, откъдето си закупил велосипеда, да го прегледат :)
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
_loading resurrection: complete
_starting rebirth: started
_metamorphosis: beta state
Аватар
ХристоС.

Рейтинг: 1511

Мнениеот ScarefacE » Вто Юни 07, 2011 11:39 am

Благодаря за помощта, проблемът е че колелото е купено от София, а аз живея във Варна и тук не гледат добре като отидеш в магазина им с чуждо колело, което си е странно предвид факта, че пак ти вземат пари за ремонт.
А въпросните втулки откъде мога да ги купя, гледах по страниците на официалните дистрибутори, но не видях да се предлагат?
ScarefacE

Мнениеот Ozzie » Вто Юни 07, 2011 6:26 pm

ScarefacE написа:Благодаря за помощта, проблемът е че колелото е купено от София, а аз живея във Варна и тук не гледат добре като отидеш в магазина им с чуждо колело, което си е странно предвид факта, че пак ти вземат пари за ремонт.

Кой е този магазин?
Във "Велос" или в "Нико байкс" ходил ли си?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот ScarefacE » Сря Юни 08, 2011 7:22 am

Не знам как се казва, намира се точно до Мохито с/у Проектанска.
ScarefacE

Назад към Продукти за крос-кънтри