Моля за съвет!

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Моля за съвет!

Мнениеот TheBlackPathway » Пон Юни 06, 2011 8:30 pm

Събрал съм малко пари и се чудя кое да си сменя вилка или капла. Сегашната вилка ми е Rock Shox DART 2 само с preload. Гледах новите модели на XCR, които имат rebound, lock out и preload на цена 139 лева. Какво мислите за вилката, някой карал ли я е и какви са впечатленията. Има ли съдбата на своите стари братя да имат фабричен луфт? Относно капла скоро ще доставят новите модели на QUAD за XC. До колкото ми казаха, че ще бъде на цена около 100 лева. Чудя се и ви моля за съвет, защото сегашната вилка има луфт и стержента е бил удължаван и не искам да рискувам много да оставам така, а пък от друга страна предната ми капла тежи 2,7 кила със диск, който е 83-89 грама и гума на Tioga. С една дума каплата ми да е минимум 2 килограма. Може да ми видете колелото по-долу! Може да давате съвети за вилка ( до 300 лева макс) и капла (до 150 лева). Не бих искал вилка с въздух, защого до 300 лева въздух вилките не ми се вярват да не испускат при моите килограми 95. Не искам втора употреба вилки, както и капла. За капла възнемерявам да сменям предна. А относно рамката не знам точно модела, но на гаранцинната карта ми я писаха, че е LEADER и едва ли ще може над 140 ход на вилката.
-) Висок съм 181.
-) Тежа 95 килграма.
Снимка на колелото ми: http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1959 ... 6fxgBg.JPG (Сега по колелото съм сменил чашки, предн диск и задна гума. Само за инфо!) :beer: Поздрави! :beer:
TheBlackPathway

Рейтинг: 1208

Re: Моля за съвет!

Мнениеот D.Angelov » Сря Юни 08, 2011 8:01 am

Не знам колко ти тежи самата капла, но тази гума е много, много тежка. Според мен на първо време смени гумата.
Колкото до вилката, според мен това е един доста добър вариант, макар че леко надвишава 300 лв :
http://ridespot.net/productdetails.php?productID=10953
Успех в избора :beer:
D.Angelov

Рейтинг: 1200

Мнениеот bio » Сря Юни 08, 2011 9:48 am

относно вилката ... предложената TORA е добра, но дали ще пасне на твойте килограми ... само проба би показала. незнам защо изпитваш съмнения към въздушните вилки и по-тежки велосипедисти карат такива. по същата логика може да кажеш "не искам пружина, защото може да я счупя".
и най-важното ... какво караш ..? катериш-спускаш, само спускаш ...
колко ход искаш от вилката, и какви възможности ... каква ос, 9, 15 или 20 mm
относно шината ... и на мен ми струва огромно това тегло. за 150 лв може да смениш и гумата дори. лично аз не харесвам ТIOGA, карал съм една ... и я махнах веднага, мисля че е точно като твоята FACTORY DH 2.3, нямах сцепление на предното колело или поне аз така я усещах. за QUAD шини нищо не мога да ти кажа, имам главини QUAD и съм доволен. имам и спирачки и от тях съм доволен. според мен в зависимост от стила на каране, трябва да определиш шина, главина и спици ... гума. на мен предното колело ми излезна около 105-110 лв шина, спици+нипли, работа, бандажна лента. така, че ще ти останат за хубава гума.
успех в избора.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот D.Angelov » Сря Юни 08, 2011 12:19 pm

Tioga Factory DH е с много твърд грайфер, затова няма сцепление и както казах и по-горе теглото и също е доста високо...
Колкото до вилката, аз съм карал TORA в период когато и аз съм тежал около 90кг и не съм имал проблеми.
D.Angelov

Мнениеот bio » Сря Юни 08, 2011 12:43 pm

D.Angelov написа:Tioga Factory DH е с много твърд грайфер, затова няма сцепление и както казах и по-горе теглото и също е доста високо...
Колкото до вилката, аз съм карал TORA в период когато и аз съм тежал около 90кг и не съм имал проблеми.

аз карам TORA 302 с червена пружина и съм 72 килограма има около 30% sag. качвали са се и по-тежки карачи и вилката прави около 40-45% sag. няма да има никакъв проблем да се кара и така, всеки си преценя сам. според ROCKSHOX за над 80 kg правилния цвят на пружината е черен.
за гумата те подкрепям на 100% (агресивните гуми са с "агресивно" тегло).
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот TheBlackPathway » Чет Юни 09, 2011 9:32 pm

За вилка мисля да взема едно ДУРО от един приятел, относни гумата мисля да сложа една Maxxis highroller 2.1 и да купя капла на КУАД. Какво мислите за дуро вилките? Приятеля ми кара дурото от една година с 180 диск и няма никакъв луфт и работи доста добре. Относно гумите може да предложите гуми до 30 лв. бр.. Благодаря за всички отзиви! :beer: :beer: Приятеля ми се съгласи за 150 лева с профилактика ихода навилката е 130мм.
TheBlackPathway

Мнениеот D.Angelov » Пет Юни 10, 2011 12:41 am

Виж сега всичко зависи, от това какво искаш да караш. От гледна точка на това, че темата е в раздел крос кънтри и тъй като и аз съм от Варна и горе долу знам спецификата на района, от това Дуро няма смисъл. И то не само заради терена... тази вилка не е удобна за въртене и освен това зимата почти се вдървява, отделно пък да не говорим, че не се знае от към геометрия какво ще се получи...
Ако наистина можеш да отделиш до към 300 лв за вилка, е по-добре отколкото да вземаш тази, пък дори и от приятел.
Успех :agree:
D.Angelov

Мнениеот TheBlackPathway » Пет Юни 10, 2011 6:20 am

Стила на каране ми е XC! Може да са събера още пари, поне ако ще се купувам вилка да е качествена и здрава!
TheBlackPathway

Назад към Продукти за крос-кънтри