Нов в играта

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нов в играта

Мнениеот mcphong » Съб Юни 11, 2011 3:47 pm

Здравейте, преди седмица закупих http://screambikes.eu/bg/velosipedi-planinski-s-tvurda-ramka/7274-velosiped-drag-zx-4-te-2011.html този байк. Идеята ми е да карам главно по планини и паркове, но без екстремни преживявания, по-скоро по черни пътища, тесни (понякога и камънисти) пътеки и асфалт с лека скорост... може би и понякога леко да се позаюркам :eyebrow: Разбира се някой пътеки са доста офф-роуд та въпросът ми е на първо време кои компоненти вие лично бихте "ъпгрейднали" и с какви ? С цел с времето да се сглоби един приличен байк за посочените по-горе цели и да може да се разчита на него :) Аз лично подозирам, че вилката ще е първото нещо, което ще "сдаде" и когато това стане мисля да я сменя с някоя от по-висок ценови диапазон (300-400лв). Като цяло все още съм бос в тази материя, затова и ще съм благодарен да споделите мнение :)

Днес реших да му направя генерален тест. От Дружба се качих до Симеоновския лифт, от там с кабинката до Алеко (беше е*аси мъглата) и от там надолу по пътя към Драгалевци. Пътят е павиран та ми се раздрусаха пломбите, но байка не показа слабости. Малко преди Драгалевци се пуснах и по някои пътеки и там се справи добре :) След това обратно до Дружба. Тестът бе преминат успешно.
Аватар
mcphong

Рейтинг: 1225

Re: Нов в играта

Мнениеот v.zarev » Съб Юни 11, 2011 3:53 pm

Предвид насоченоста на байка крос кънтри, според мен компонентите са достатъчно здрави и надеждни за каране в тази дисциплина. Идеята е да се качиш по пътя/пътеките до Алеко и да слезнеш пак - демек крос кънтри, с рейса и баба знае :lol:
Изображение
Аватар
v.zarev

Рейтинг: 1378

Мнениеот SenDog » Съб Юни 11, 2011 7:11 pm

Честито :) , покарай го така 2-3 сезона, та после като смениш нещо да усетиш разликата.През това време чети форума, ще ти е от голяма полза!
Колелото по предназначение си е идеално, но Аз лично първо бих сменил педалите с по широки, но покарай известно време с тези за да усетиш разликата ;)
Приятни изживявания и без авариино :)
Аватар
SenDog

Рейтинг: 1365

Мнениеот geeppii » Съб Юни 11, 2011 8:24 pm

Честито. Аз лично не бих сменял нищо за сега,ако ти е удобен,а щом си го купил значи е така.
geeppii

Рейтинг: 1200

Мнениеот motomarzel » Съб Юни 11, 2011 10:18 pm

Аз започвам да се озадачавам все повече...напоследък все повече хора си купуват велосипеди и първото нещо, което правят е да питат какво да му сменят... :bigeyes: В крайна сметка нали като си купуваш велосипед точно за това избираш, за да ти върши работа и да не ти се налага да сменяш компоненти за да изпълнява предназначението си...
:offtopic:
Или може би всичко тръгва от тунинг манията при автомобилите, може би хората си мислят, че щом при автомобилите след като се направят модификации и колата започва да "лети", същото важи със пълна сила и при велосипедите... :nono: Е да ама не - при велосипедите си е нужно каране, каране и пак каране и когато вече наистина започнеш да усещаш, че нещо не ти достига, пречи ти и ако го промениш(подмениш) резултатите ти биха се подобрили усезаемо или пък велосипеда би почнал да изпълнява по-пълно предназначението си, чак тогава вече подобренията имат смисъл. Всичко останало според мен е един вид позьорщина(не искам никой да се обижда).
Аватар
motomarzel

Рейтинг: 2000

Мнениеот mcphong » Нед Юни 12, 2011 10:27 am

Благодаря за отговорите :) Наистина може би е рано да мисля за ъпгрейди, истината е, че доста съм е запалил и тези въпроси идват вследствие на вълнения по новото ми хоби :D До Алеко ще се кача с колело само, когато влезна във форма. Иначе не се виждам. Ще следя редовно форума и се надявам да намеря съмишленици новаци, с които да направим някое каране в скоро време :)
Аватар
mcphong

Мнениеот AntonZlatkov » Нед Юни 12, 2011 2:32 pm

Точно така ще влезеш във форма. С лифта ще ти е по-трудно. Карай си бавничко, с почивки, с бутане - накрая като се качиш сам, кефа е много по-голям, отколкото ако си го качил с лифта.
0876333515
Аватар
AntonZlatkov

Рейтинг: 1187

Мнениеот mcphong » Нед Юни 12, 2011 3:06 pm

Мен дори http://www.endomondo.com/workouts/hpxwXHc8crg ей това качване ме озори и ме накара да се чувствам доволен от себе си :D Но пък го взех без да спирам и май лека полека влизам във форма. За следващия уикенд ще си поставя по сериозни цели :) М/у другото за тези, които разполагат с мобилен телефон с OS Android или iPhone препоръчвам този app - http://www.endomondo.com/.
Аватар
mcphong

Мнениеот xcrider » Сря Юли 06, 2011 9:37 pm

mcphong написа: М/у другото за тези, които разполагат с мобилен телефон с OS Android или iPhone препоръчвам този app - http://www.endomondo.com/.

И за symbian също
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот penmark » Сря Юли 06, 2011 9:44 pm

Аз ползвам това приложение.
http://www.sports-tracker.com/
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот grebo » Чет Юли 28, 2011 3:25 am

Аз например веднага бих сменил педалите, особено ако е екипирано с ония ламаринени финтифлюшки, с които ми продадоха моето онтарио, не за друго ами се пързалят като си намокриш обувката, и на някоя по-сериозна пътека може да ги изпуснеш, и да си седнеш на яйцата щи е малкия проблем, слава богу крак не съм чупил още. Платформата си е платформа, може от 10 лв да е, ама пак е по-... от ония л**на. Ако си приготвил такава цифра за вилка, земи си някоя въздушна (Епикон, Реба..) най-малкото че са с близо кило по-леки, а другите плюсове - първо тях ще усетиш, може разбира се и пружина ама в теглото нямат голяма разлика със сегашната ти. Но преди вилката според мен, си помисли върху спирачката - тая ще ти окапят ръцете да я стискаш на някое по-дълго пускане, алтернативи има - пр. Avid BB7 е на много прилична цена за спирането си.. И все пак - покарай, виж какво д/г ти липсва, и тогава хвърляй пари.
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Назад към Продукти за крос-кънтри