Specialized camber няколко "???"

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Specialized camber няколко "???"

Мнениеот ne4ove6ki » Пон Юни 27, 2011 6:24 pm

Здравейте на всички които не съм виждал одавна:)

След дълга пауза си закупих въпросния байк, обаче...
Последното което съм карал(преди няколко години) беше монстър. Сглобен личнно от мен, спрямо всичко, което съм искал от едно колело. Обаче сега не съм запознат с новите технологии, а и колелото е по висок клас и бих искал да споделите вашият опит.
1. Вилката- в момента е "recon silver tk sl" не знам колко точно е хода, но ми се струва малко и ми е ниска. Иначе работи доста добре.
Но мисля, че двукоронна (поне така се казваше едно време) и малко по-висока би била по удобна!?
2. Кормилото- ужасно е! 660мм е широко и спрямо нормалната височина на седлото и подло изнесено напред и надолу. Хендлинга е като да караш покет байк, ако теглото ти е 130кг:) Мислех си за нещо поне 780мм и леко вдигнато, но не знам конкретно какво!?
3. Никога не съм знаел как се смята ъгълът на челото и дължината на лапата(Много бих се зарадвал на някаква литература по тоя въпрос)
Към момента подозирам, че би трябвало лапата да се вдигне нагоре и да се скъси дължината и. Надявам се това + по високата вилка съответно промененият ъгъл на челото да "втвърдят" малко хендлинга, ама дали!?
4. Спирачките- Харесвам ги много! Но това са първите ми хидравлични дискове на байк. Tectro Draco 180мм е предната, която има някаква адска вибрация (като от крив диск) Понеже са нови чувам разни теории, че не били олегнали, трябвало да прегорят, ала бала...
те са с вентилационни отвори и първо предположих, че е нормално да има останал мустак от фрезата или нещо подобно. След внимателен оглед не забелязах такова нещо. Диска видимо не е крив. Идеи!?
Като цяло колелото е в гаранция, но ми се струва, че в сервиза му ше ме сапунисват и за това искам да се подготвя доколкото мога (поне теоритично)
Целта на колелото е малко по широкоспектрална:)
Искам да си ходя на работа с него. Искам да си трещя безцелно накъдето ми видят очите по нашите мили горичкии планинки. Искам да се катеря по пейките за ужас на всички бабуги. Искам да се спускам навсякъде (ако не умрем от безцелното трещене де:) )
И те така...

Поздрави!
:)Изображение
ne4ove6ki

Рейтинг: 1200

Назад към Продукти за крос-кънтри