Cross Gravita vs. Drag Freeborn за дама

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Cross Gravita vs. Drag Freeborn за дама

Мнениеот theedd » Сря Авг 03, 2011 3:39 pm

Една приятелка ще си взима велосипед, но е напълно начинаеща и се обърна към мен за помощ.
Спрели сме се на тези 2 варианта засега:
Drag Freeborn - на промоция 319 лв - http://www.yessbikes.com/index.php?page ... &Itemid=53 , с неясна комплектовка
Cross Gravita - 375 лв - http://www.crosscycle.com/products/view/91/gravita , като трябва да се вместим в този бюджет

Лично за мен по-добрият вариант е Кросът заради по-добрата вилка и курбели. А и като цяло нямам доверие в евтинджоци с шокове като Freeborn. Според вас кое е по-стабилното решение?
theedd

Рейтинг: 1220

Re: Cross Gravita vs. Drag Freeborn за дама

Мнениеот naskoj » Сря Авг 03, 2011 3:49 pm

определено кроса е по-добър . този драг е пълен боклук
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот bio » Сря Авг 03, 2011 6:45 pm

naskoj написа:определено кроса е по-добър . този драг е пълен боклук

виж приятел ... като даваш такива крайни мнения поне давай някаква обосновка. туй все едно директно в лицето му каза: "ходи се шибай".
..
@theedd двете колела са коренно различни едното е с 24'' гуми другото с 26''. за този бюджет и колелата ще са "бюджетни". общоприето е че в този ценови диапазон трябва да се избягват меките рамки (тоест разбирай няма "нормално" работещи такива). ако избора се свежда до тези два велосипеда ... и при положение, че този Freeborn няма къде да го пробваш (трябва да го купиш от интеренет) - вземате велосипеда, който може да се премери и който е най-удобен.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот naskoj » Сря Авг 03, 2011 6:57 pm

ок bio . вярно че трябваше да се обоснова за мнението си . и да прав/права си има разлика между колелетата и ако избора е между тези двете си мисля че и ти ще си съгласен/съгласна че този крос е по добрия избор защото драга с тази "мека" рамка би и създал много проблеми .

по темата : предложи на приятелката си да отидете в някой хубав магазин за велосипеди ,но не купувайте първото колело ,което ви хареса . не знам от кой град сте и не мога да ви предложа магазин . според колелетата който се избрали за сега мисля че бюджетът под 400 лева . за тези пари има сравнително добри колелета начален клас .
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот bio » Сря Авг 03, 2011 7:26 pm

@naskoj аз съм той и той съм аз. сега е друга работа ... украси го малко това мнение, разтегнахме някой друг локум. още повече, че човека .. иска малко инфо ... иска малко ласки. кво да кажем, че примерно има курбели струващи колкото половината колело ... или цялото. в интерес на истината колелата в този ценови клас от 300-500 лв са най-скъпи за притежателите им и те много си ги обичат.
хайде много се отплеснах ... разбраме какво искам да ти кажа.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за крос-кънтри