Проблеми с веригата

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Проблеми с веригата

Мнениеот Master-D » Пон Сеп 12, 2011 5:47 pm

Здравейте,
искам да ви попитам нещо. Закупих си касета от форума за 9 скорости, но когато е сложих на каплата за да ида до сервиза да сложат нова верига и обтегач (също от форума закупен) и със старата верига като натисна малко по силно и направо прескачаше. Та искам да ми кажете дали е от веригата или от касетата?
И още нещо - като слова новата касета (9-ката) и тя се опира в рамката. С Онтарио съм и не знам какво да правя. Да не би и ухото за обтегача да се сменя?
Благодаря Ви.
Аватар
Master-D

Рейтинг: 1167

Re: Проблеми с веригата

Мнениеот ХристоС. » Пон Сеп 12, 2011 11:45 pm

Веригата ти се е разтеглила спрямо износването на старата касета - предполагам, карал си дълго време с нея, без да сменяш нито един от тези компоненти, затова и ти е прескачала. По правило или се сменят касета и верига заедно, или се въртят 2-3 вериги, като се сменят на около 1000 км. примерно, за да не се износва толкова касетата от тяхното разтегляне. А за това, че 9-скоростната касета ти опирала в рамката (която мисля, че си се предлага пак с толкова широка касета по принцип) - не разбирам за какво говориш, да не би самата касета да не е влязла хубаво?
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
_loading resurrection: complete
_starting rebirth: started
_metamorphosis: beta state
Аватар
ХристоС.

Рейтинг: 1511

Мнениеот Master-D » Вто Сеп 13, 2011 10:01 pm

Ами като цяло Веригата е адски стара и усукана на едно място дори, касетата беше първи 7-ца след това сложих 8-ца и вече около 500 км карам с нея горе долу.
Но след това като се загледах на 9-ката и виждам, че средните зъбци са по изтънени като цяло.
Иначе за слагането сложих е, затегнах е, но с ОТВЕРКА(което мисля, че е проблема - нямам ключ за такива работи) и когато запече и беше се развъртяла малко. Беше си влезнала добре уж.
Аватар
Master-D

Мнениеот darki » Вто Сеп 13, 2011 10:14 pm

Master-D, верига за - 7-8 "скорости" няма да успееш да е навреш на венец "9" :D
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот CocaCola » Сря Сеп 14, 2011 11:44 am

Просто трябва да си купиш верига за 9 венеца и да я смазваш често :) !
SCOTT YZ0 RIDER !
Аватар
CocaCola

Рейтинг: 946

Мнениеот Master-D » Пет Сеп 16, 2011 10:10 pm

darki написа:Master-D, верига за - 7-8 "скорости" няма да успееш да е навреш на венец "9" :D

Стига бре
CocaCola написа:Просто трябва да си купиш верига за 9 венеца и да я смазваш често :) !

Айде де...

Вие май само спамите и не четете! Аз че ще си купя ще си купя ама това нормално ли е питам да не стане да си купя и след това още пари за касета и както забира в рамката и айде 9-ка касета по дяволите!
Стегнете се и не пишете глупости.
Благодаря
Аватар
Master-D

Мнениеот bebop » Пет Сеп 16, 2011 11:50 pm

Шефе-Д,

Послушай хората какво ти казват. Не ги кастри така.

Това че касетата ти опира в рамката в никакъв случай не е нормално и първо си реши този проблем.

Но пък като ти казват двама човека, че 7 скоростна верига не става за 9 скоростна касета, ги послушай.

Виж, SRAM например имат различни вериги за 8, 9 и 10 скоростни касети. http://www.sram.com/sram/mountain/category/45

Със здраве.
bebop

Рейтинг: 1200

Мнениеот darki » Съб Сеп 17, 2011 10:07 am

Master-D написа:
darki написа:Master-D, верига за - 7-8 "скорости" няма да успееш да е навреш на венец "9" :D

Стига бре

Вие май само спамите и не четете!.....
Благодаря

Изображение

Uploaded with ImageShack.us

Мастъре, чети, Мастър не чете.
Мастъре, мисли, Mастър и т`ва не ще ;-)

Както казва поета "Sorry Майкъл ама филма излезе черно-бял" :rofl:

И да благодариш да батко си Bio за отделено време, старание и нерви :banghead:
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот bio » Съб Сеп 17, 2011 12:18 pm

darki написа:...
И да благодариш да батко си Bio за отделено време, старание и нерви :banghead:

казвам се bio (case sensitive съм). и съм чичо ... !!!
@Master-D качи някоя снимка да видим, къде ти опира 9-скоростната касета в рамката, че аз лично не мога да си го обясня ... ако ти опира в dropout-а има много голяма вероятност да си разменил дистанционните втулки ... ама хайде да не гадаем.
и не им се карай, че не те разбират ... и аз трудно те разбрах.
ако поне един от компонентите ти е нов, може еднозначно да се каже, кое е за смяна ...
ако поне един от компонентите ти е съвместим с някой от останалите, може еднозначно да се каже къде е проблема ...
така, че ... сам си преценил, че "новата" пазарска касета 9-ка е с износени венци ... ние може само да се помолим за теб ... ако те интересува погледни тази статия дори от картинките може да се ориентираш, за какво става дума.
желая ти успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот Шлек_народен » Нед Сеп 18, 2011 10:01 am

Master-D написа:Ами като цяло Веригата е адски стара и усукана на едно място дори, касетата беше първи 7-ца след това сложих 8-ца и вече около 500 км карам с нея горе долу.

Касети 7 и 8 венеца са със различна дължина.Ако главината е за 7 не знам как си сложил 8-ца венци ....Или са били 9-ка, но без един венец.Ако е за 8-9 венеца главината, 7-ца венци се слагат със допълнителен спейсър.Ако си го сложил и него евентуално на 9-ката, ще опира във рамката (ако въобще може да се завие затягащия пръстен).Премери си барабана дето се слагат венците- от челото до засечката където опират венците трябва да е 35 мм.Ако е толкова е за 8-9 венеца и 9-ка трябва да става без да опира никъде.Със отверка или други подръчни инструменти тая работа не се стяга - има си специален ключ и се стяга доста здраво - има си указания за усилието!
А за веригите - ако можеш да караш 9-ка венци със 7 скоростна верига, си гений, щото другите се бъркат за 4-5 пъти по-скъпи вериги ....
Има и още една причина да опират венците във рамката.Ако касетата е смес от 8 и 9 скорости.Първите два да са за 8-ца , или някъде навътре да са сменени.Купил си я на старо ,така че един дявол знае какво е вътре.Или спейсъри по-широки....Ако е по-широка от 36 - 36.5 мм (само венците ,без затягащия пръстен) не е у ред !
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Назад към Продукти за крос-кънтри