мнение за капли, главини и средно на scott voltage yz 10

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

мнение за капли, главини и средно на scott voltage yz 10

Мнениеот kurilo » Пет Окт 14, 2011 8:53 am

драстии

първи пост във форума

живея на хубаво място и карам 50:50 асвалт/черни и планински пътчета и пътечки (offroad)

ориентирал съм се към Scott Voltage yz10.

интересувам се дали някой има представа относно шините, главините и средното? имал съм (строшил съм) доста колела но близо 15 години не бях карал. миналото лято изкарах стария байк и пак се зарибих и искам сериозно колело. работата е там че всичките ми велосипеди до сега заминават първо на средното движение и каплите. та какво мислите за следните:

курбели:
Shimano FC-M361 / 42 x 32 x 22 T

централна касета:
Shimano BB-UN26 68/123mm

предна главина:
Scott DC-19FQR Disc (до сега не съм имал мека вилка, но предницата вече не се кърти толко лесно нали?)

задна главина:
Shimano FH-M475 Disc

шини:
Alesa Rigida ZAC 21 32H / D-Wall / gold

бтв за 2 седмици изчетох почти всички теми във форума но преобладават 2007-2008-2009макс като години и не знам колко е актуално

това е чакам коментари, ако все още има активни потребители или може би 2009-та всички са се изгубили в планината :dontknow:

edit: 80 кила съм, но с багаж може и да ударя стотак :)
kurilo

Рейтинг: 1220

Re: мнение за капли, главини и средно на scott voltage yz 10

Мнениеот Plamen_EM » Пет Окт 14, 2011 12:59 pm

Прочел си "почти всичко", което търсачката ти е изплюла за съответния велосипед. Ако беше чел и извън това, щеше да разбереш, че търсеното от теб колело е RAM, защото ще ти го окомплектоват, с каквито си избереш части. При другите марки, каквото виждаш по колелото в магазина - това е. С какви точно части да го поръчаш, специалистите ще ти отговорят. Иначе сега е подходящото време. Успех! :)
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот kurilo » Пет Окт 14, 2011 1:31 pm

1 приятел взе такова, покарах го и много ми хареса. рамката е точно за мен. кофтито е че го има от месец и още нямаме наблюдения относно изброените компоненти.

моля да пишат само тези които са ползвали подобни компоненти и имат информация по темата от първа ръка, за което им благодаря предварително.

останалите да рекламират други марки велосипеди в техните си теми...

благодаря предварително
kurilo

Мнениеот Plamen_EM » Пет Окт 14, 2011 2:43 pm

А бе ей, неграмотник неграмотен, ти къде точно си мислиш, че се намираш бе?
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот kurilo » Пет Окт 21, 2011 11:25 am

американски форум - питаш и ти отговарят

руски форум - питаш и теб те питат

български форум - питаш и всички започват да ти обясняват колко си тъп...
kurilo

Мнениеот practicar » Пет Окт 21, 2011 7:22 pm

kurilo, както се вижда си абсолютно прав, за съжаление!
Аватар
practicar

Мнениеот SPA » Пет Окт 21, 2011 10:42 pm

Живееш на хубаво място, а дали имаш и хубави средства. Не си дал бюджет. Дефакто по-скъпото почти винаги е по хубаво, а понякога и по леко.

За средно движение бих ти препоръчал да търсиш модели на външни лагери, а това значи 150лв+, квадрата е възможно най-лошият избор.

Главините се избират според вилката и рамката, а може и обратното. Най-добре да се плануват заедно.

Принципно 15мм или 20мм предна главина и вилка е добра предпоставка за стабилност и здравина.

През последните години започнаха да се налагат все повече задни главини на проходни оси - 10мм или 12мм. Съответно това води до здравина и стабилност на задницата, особено при рамки със окачване, опростено устройство и по-лесно сервизиране.

За съжаление хубавите главина са доста скъпи, били те предни или задни. Един "хубав" комплект главини отива над 150-200лв. После се почват шините и не на последно място спиците.

Между другото понякога най-изгодно излиза да се вземе готов сет предно и задно колело. За целта може да се гледат магазини, пазара във форума и най вече чуждите онлайн магазини в които има доста често добри оферти.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Рейтинг: 2000

Мнениеот kurilo » Съб Окт 22, 2011 2:10 am

по принцип имам пари.
бих дал 700-800 трудно 1000. рамката на скота ми е супер. казвам го като 30 годишен строшил 10++ колелета.
и цената ми е супер. евентуално нататък ще има ъпгрейд, но не искам да се окаже че вземам колело за тия пари и да трябва да сменявам капли веднага... за средното няма проблеми от квадрата, проблема е че доста карам прав и разбивам лагерчетата... до сега квадрат не ми се е преебавал... след време като се скапе ще търся с външни лагери...
шините най ме притесняват...

и така... някой ако е карал такива да казва как са :)
kurilo

Мнениеот VGC » Пет Ное 11, 2011 10:41 pm

Така, като за начало може да откриеш главните букви и правописа. А не разбирам защо е този инат - скота та скота ... Има и по-добри колела за тези пари, като например рам HT2 - ще ти го окомплектоват с каквито части искаш. Може да наблегнеш на каплите за сметка на лапа и кормило например, или на нещо друго но ще ти излезе поне със 100-200 лева по-евтино отколкото да си го сглобиш като все пак ти си избираш частите. Замисли се. Както и над първото изречение. :beer:
VGC

Рейтинг: 1225

Мнениеот kurilo » Пет Сеп 07, 2012 10:14 am

взех РАМ HT 1.3

вече 4-5 месеца и 3000-4000 км (нямам километраж :dontknow: ) никакви проблеми с изкючение на лека кривина в задната капла при първото спускане. сигурно имаше 1-2 хлабави спици. шефа на магазина ми я оправи и от тогава си е супер, пък карам яко оффроуд.

само тоя максис кросмарк много се пука и се износи супер бързо :( иначе завиват много добре и въобще не поднася :agree:
kurilo

Назад към Продукти за крос-кънтри