Мога да дам лично мнение само за Dominion-а.
1. Не са On/Off или поне след като свикнеш на изключително лекия ход на лостчето. При пряко сравнение с 8120 - почти не усещаш кога захапват и спирачната сила се развива по-плавно и субективно е по-голяма, но дисковете при мен също имат разлика - 203 при Хайес-а и 180 при Шиманото.
2. Тихи са - поне комбинацията с D-series дискове и органични накладки е без забележка в сухо, мокро, прашно, кално с едно голямо уточнение - дисковете да са прави. Моите дойдоха с кривини още в опаковката. Мъка при центрирането, дори и с перфектната система на Доминионите (имат едни малки болтчета на апаратите) не мога да ги наместя, така че да не пристъргват макар и леко. Пробвал съм с изправяне - работи до определен момент и после пак от същото. Май не съм изолиран случай, защото съм попадал и на други оплаквания от тези дискове.
3. Спират много (с колелото сме малко над 100 кг общо тегло) усещането в сравнение с Шиманото е за по-контролирано спиране, без да отварям темата за модулацията, че ще стане страшно

. Веднъж съм ги прегрявал, до степен малките кривини да станат големи и да стържат здраво, но това си беше по моя вина - 4 км спускане само на спирачки
4. Блийдвам веднъж годишно - Хайес си имат добро указание за обезвъздушаване, с две спринцовки и подходящите адаптори става лесно (но на Шиманото е по-лесно

)
5. Имат Peacemaker скоба за SRAM и Shimano стандартите, но е само едностранна - при мен е на дропъра, от вътрешната страна, виждал съм монтирани и отдясно, за скоростите, но на мен ми идва твърде близо до палеца така. Скобата е доста чуплива и не подлежи на ремонт (от личен опит го знам

)
Бих ли ги избрал пак - да, но ще искам да ми монтират дисковете в магазина и ако не стържат - тогава да ги платя
Това се сещам на първо четене. Дано съм бил полезен, ако нещо конкретно се сетиш - питай.