RAM vs. DRAG

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

RAM vs. DRAG

Мнениеот mrav4o » Пет Мар 05, 2010 7:54 pm

Здравейте, искам да задам въпрос който (според мен) не се задава толкова често.А именно коя рамка е по-добра за ХС/АМ
RAM HT 2 или DRAG Climber ?
Аватар
mrav4o

Рейтинг: 1238

Re: RAM vs. DRAG

Мнениеот Gasolin » Пет Мар 05, 2010 8:18 pm

mrav4o написа:Здравейте, искам да задам въпрос който (според мен) не се задава толкова често.А именно коя рамка е по-добра за ХС/АМ
RAM HT 2 или DRAG Climber ?

o.0 Виждал съм клаймбър за абсолютно всичко, ама не и за XC... Колелото..няма нищо общо, ама нищо, общо с колело за въртене. Ht2 си е и фабрично направено и попринцип си се използва за xc/am!
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот sailman » Пет Мар 05, 2010 8:53 pm

@mrav4o - Напротив, доста често задаван въпрос в миналото, ама нЕма кой да чете...

@Gasolin - Глупости! Пълни! Или почти пълни...

Така зададен въпроса, предполага съответния елементарен отговор, който едва ли би донесъл полза на питащия.
А иначе, поне що се отнася до Клаймъра, неколкократно съм казвал - ако човек не е по -висок от 175 см., рамката е удобна и за въртене, надолу също не е никак зле(говоря за р/р 16,5"). Пряко сравнение между двете рамки е доста трудно да се прави, щото имат доста различни пропорции. НТ 2 е и по-лека. И двете рамки могат да имат предимства или недостатъци, в зависимост от това с какви компоненти са сглобени и какво цели като ефект карача. Изобщо трудно може да се даде адекватен отговор, при положение, че тъй нареченият стил "АМ", дето се ползва за отправна точка при сума питания, е една голяма недомислица.
Съвета ми към автора на темата е да наблегне върху четенето на темите в архива на форума, а и не само, свързани с Клаймъра и Рам - а и да си пораздвижи сивото вещество. Също тъй, добре би било, при възможност да пробва няколко велосипеда сглобени на базата на двете рамки и сам да прецени, коя (рамка) му допада повече.
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Пет Мар 05, 2010 10:05 pm

Отговора е ДРАМ.атичен :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот Gasolin » Пет Мар 05, 2010 10:23 pm

Ъхъ и как геометрията, предразполагаща за постоянно дигане на предницата, помага при катерене? Карал съм клаймбър нагоре само веднъж беше с дълго колче, карам си ht2 постоянно - има голяма разлика и определено е в полза на хт2! Не бих го нарекъл лично мнение, защото си е така... Пък как човека разбира AM си е негова работа - ако акцентира върху пусканията, може би клаймбъра ще му е по-удобен.За въртене - хт2 (за това е направен), за пускане клаймбъра (не е направен за тва ама пък сме в българия...). Ако греша някой да ми каже защо >.>
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот Ozzie » Съб Мар 06, 2010 12:05 am

единствено от уважение към труда на sailman да напише толкова дълго мнение, ще заключа темата без да я изтривам
двете рамки са на пазара от дълги години
във форума неведнъж са коментирани и дискутирани качествата им
всеки разумен човек може сам да си направи изводите коя от двете да предпочете, в зависимост от това какво го влече
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към All Mountain/Ендуро продукти