Да се включа и аз с малко закъснение и с нещо като "чернова" на статията за On-One Inbred 456
Summer Season, която карах активно един месец през есенния сезон и един месец през пролетния, още малко стаж да направи и сядам да й опиша всичко.

Но засега нещата стоят така:
Окомплектовката може да се види в темата, към която бе даден линк по-горе. Вилката е RS Revelation с регулируем ход 110-140 мм. Частите са предимно хубави, леки и здрави.
Основни предимства:
- Страхотна геометрия за спускания по технични и стръмни пътеки. Малкият челен ъгъл дава много увереност и някои препятствия стават лесни, а други не чак толкова трудни. И на скорост се държи доста добре. При мен с този велосипед основното, което ме ограничава, е страхът ми, но и той значително намаля в някои ситуации. Въпреки късата лапа (45 мм, според мен идеално би било с 60 мм, но нямах такава подръка) и малкия челен ъгъл, проблеми при изкачванията нямам, особено пък като намаля хода на вилката. Все пак да се има предвид, че специалността ми не е "нагоре", поради което и базата ми за сравнение не се състои от състезателни ХС велосипеди. Но за нормално каране по баирите не съм имал никакви проблеми. Затова пък надолууу... аууу! Ама това вече го написах.

Дългата горна тръба позволява хем да се използва по-къса лапа, хем това да не съсипе стойката на ездача при катерене, а ползите за управлението на байка са отчетливи.
- Предвид материала (Cr-Mo стомана) и факта, че при Summer Season е използван най-много мат'рял, аз лично опасения за здравината й нямам - мисля, че рамката може да понесе солидни дози тормоз.
Допълнително предимство
- Чували сте вероятно за свойствата на стоманата, по-специално за това, че тези рамки омекотяват повече и разпределят по-добре вибрациите, т.е. нещо полезно при твърдак. Има го този момент, наистина, но аз го усещам само по черни пътища и при разни дребни неравности (например при настилка от чакъл). При по-груб терен твърдата рамка си е твърда рамка, така че не разчитайте под задника ви да се появи някакво магическо скрито окачване с няколко сантиметра ход. Отпуснете краката си и омекотявайте с тях.
Основен недостатък:
- Теглото. Свързано е с материала на рамката. Бидейки най-здравият модел от серията Inbred, Summer Season е и най-тежка - около 2,5 кг. С добра окомплектовка (на съответната цена) може да се докара до 13 кг, но алуминиева рамка в този клас би тежала с половин кило надолу.
Дребни недостатъци:
- Ръждата. Не е болка за умиране, т.е. не смятам, че ще навреди на рамката в рамките на първите 3-4 години, но може да ви подразни, че я има тук и там (например при изваждане на кола за седалката). Нормално е за стоманена рамка все пак.
- Ухото за задния дерайльор не е сменяемо. Факт е, че при стоманените рамки този детайл подлежи на многократно изправяне, ако му се случи нещо, но въпреки това бих предпочел да може да се подменя. Въпрос на гл.т. може би.
Според мен On-One Inbred 456
Summer Season не е за всеки. Просто има хора, които реално не се нуждаят от предимствата й толкова много, че да има смисъл да преглътнат по-високото тегло. Ако човек просто търси по-универсална (да я наречем АМ твърда) рамка, т.е. да не е със състезателна ХС геометрия, а малко по-отпусната и малко по-здрава, бих го насочил към други варианти на пазара. Било то алуминиеви (например Ram HT2, която е доказана през годините, карал съм и аз такава доста време), ако иска да спести повечко тегло, било стоманени (като On-One Inbred 456, която е с изтънени тръби, т.е. малко по-лека, и нормален челен ъгъл), ако търси повечко здравина, издръжливост и малко по-комфортна возия.
Summer Season обаче ще се хареса страшно много на тези, които при почти всяко каране се изправят пред технични пътеки със стръмни участъци, прагове, падове, които обичат да карат по-агресивно надолу и то с твърдак. Тук е силата на тази рамка. За такива хора отличната (за посочените цели) геометрия според мен оправдава високото тегло, защото кефът е страшен и рамката е много игрива - ниска, повратлива и в същото време стабилна и прощаваща доста грешки, заради геометрията.