Какво е впечатлението ви от тези ръкавици

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Какво е впечатлението ви от тези ръкавици

Мнениеот BulgariaNadVsi4ko! » Пон Юни 09, 2008 7:17 pm

Става въпрос за този модел на 661 http://www.ridespot.net/product_info.ph ... ts_id=1764
Дали някой е карал с тях и знае дали са удобни и издръжливи ? Всякакви съвети ще са ми от полза . Също така може да ми предложите и други хубави ръкавици за тези пари .
Аватар
BulgariaNadVsi4ko!

Рейтинг: 965

Мнениеот XEK » Пон Юни 09, 2008 8:50 pm

аз като си избирах ръкавици ги погледнах в БАС и ми се видяха много "лабави". Имам предвид, че много лесно може да се скъсат и като цяло несигурни. Просто като ги огледах - шевовете, материята ми се видя несигурно.(лично мнение) В една тема се изказаха няколко мнения за модела от 07 - при едното ръкавиците се скъсали след 3 месеца каране, при друго, че издържали повече от година...
Събери още мнения и си прецени. Аз лично си взех DAKINE Covert 08 за 45лв - 4лв по-скъпи са, но според мен(а и не само) са качествено по-добри :)

:beer:
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот Stancho » Пон Юни 09, 2008 9:09 pm

Аз карам с ръкавици за пейнтбол. С тях се влачех по камъни, като първия контакт със земята при паданията бяха с дланите. Нямат късане. Вярно, че нямат протекторчетата на МТБ ръкавиците, но са от много здрав плат и шевовете са много добри. И бяха 35лв. ;)
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот THEZOGGO » Вто Юни 10, 2008 2:53 am

Stancho написа:Аз карам с ръкавици за пейнтбол. С тях се влачех по камъни, като първия контакт със земята при паданията бяха с дланите. Нямат късане. Вярно, че нямат протекторчетата на МТБ ръкавиците, но са от много здрав плат и шевовете са много добри. И бяха 35лв. ;)

Я раздуй, марка, модел, от къде си ги купил, пусни някоя снимка. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Stancho » Вто Юни 10, 2008 8:08 am

Ми марка модел не знам. Но можеш да отидеш в магазина на Ими-спортс на Солунска 33 до 17.00 бачкат без събота и неделя(заедно са с рекламната компания и се влиза през нея от ул. Цар Асен) или на бул. Стамболийски 55 в този на Paintball Bulgaria, който работи от 10.00 до 19.00 (като Веломания им е работното време без неделя). Вече на място трябва да си изберете кои ще ви допаднат.http://paintballbulgaria.bg/index.php?osCsid=baf319e164e3fd5a093b1ec4d4416a3d
Аватар
Stancho

Мнениеот Soultaken » Вто Юни 10, 2008 11:02 am

Принципно има пейнтбол ръкавици и с хубави протектори, направо като за скинарски бой :) Както и омекотители на дланите, дишащи материи, специално направени пръсти, за добро усещане на спусъка (в нашия случай - спирачното лостче), здрави неплъзгащи се покрития на дланите и така нататък. Обаче не са и кой-знае колко евтини :)
Имайте в предвид, че все пак са направени основно за въргаляне по земя, и вардене от топчета, а не камъни и клонак.
Но пък наистина повечето нямат късане, ако са качествени :)

Ето още два он-лайн магазина:
IMI Sports
http://www.imi-sports.com/!!_shop_clothes3.php

Paintball Rebels
http://shop.paintballrebels.org/index.p ... gory_id=31

И все пак си мисля че за 70-100 лева биха се намерили и доста добри ръкавици специално за спускане :)

За бюджетно решение, може би това, пак ще е доволно здраво:
http://paintballbulgaria.bg/product_inf ... ts_id/1889
There is no such thing as too much snow!
Soultaken

Рейтинг: 1200

Мнениеот Stancho » Вто Юни 10, 2008 11:05 am

Аз за малко пари съм ного доволен от мойте и не са се разпаднали и грам ;) . Вие си решавайте какво ще предпочетете.
Аватар
Stancho

Мнениеот novice » Пон Юни 30, 2008 11:05 pm

XEK написа:аз като си избирах ръкавици ги погледнах в БАС и ми се видяха много "лабави". Имам предвид, че много лесно може да се скъсат и като цяло несигурни. Просто като ги огледах - шевовете, материята ми се видя несигурно.(лично мнение) В една тема се изказаха няколко мнения за модела от 07 - при едното ръкавиците се скъсали след 3 месеца каране, при друго, че издържали повече от година...
Събери още мнения и си прецени. Аз лично си взех DAKINE Covert 08 за 45лв - 4лв по-скъпи са, но според мен(а и не само) са качествено по-добри :)

:beer:

Че кво им е на ръкавиците?! Допреди 1 месец карах със стария модел, падал съм с тях на асфалт и не са се скъсали над 1 година сигурно. И още са здрави! Може би тук-там някой декоративен, подчертавам декоративен шев да се е попрекъснал, но нищо по-сериозно! Единствената забележка е, че белият вариант се цапа малко по-очевидно.
Сега карам с новия модел, в черен вариант и за момента нямам забележки.
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот MARTO4KATA » Вто Юли 01, 2008 5:48 pm

Един приятел кара с Комп 08 и не е много доволен. Емблемите се обелиха, плата е доста тънък и при едно по-сериозно падане би могъл да се скъса.
Изображение
Внимание! Този форум е пълен с некомпетентни, емоционално и психически изкривени изверги!
Аватар
MARTO4KATA

Рейтинг: 1252

Мнениеот novice » Сря Юли 02, 2008 1:23 am

Силиконвата емблема на пръстите може би имаш предвид? От протъркването с лоста на спирачките? Еми нормално, да не е очаквал да си стои на място, като ги е купувал?! :D
А всъщност, кой е казал, че ръкавиците са, за да се спасяват, като падаш по 10х на ден?! Dakine, а и 661 имат модели с къде, къде по-финна материя на дланта, което не ги прави по-евтини от комп обаче и какво да кажем за тях - че са боклуци ли?! Всичко зависи от това кой и как ги кара. Това обаче не са ръкавици за аграрщини и кОпане! :D
Аватар
novice

Мнениеот MARTO4KATA » Сря Юли 02, 2008 10:29 am

Не казвам, че са боклуци. Просто му казвам на човека какво се случва с тях след 1 месец каране. Той сам може да реши дали да си ги купи. А относно емблемата, ако си с комп 08 има една емблема отгоре на плата, която също е обелена, а отдолу на пръстите е ясно, че ще се обели. Самата ръкавица на дланта е прилично дебела, така че при нормално падане не би имало проблеми, но плата отгоре е доста тънък и при някакво странично падане би могъл да се скъса и да направи проблеми на карача. С две думи очаквах повече от тези ръкавици.
Изображение
Внимание! Този форум е пълен с некомпетентни, емоционално и психически изкривени изверги!
Аватар
MARTO4KATA

Рейтинг: 1252

Мнениеот novice » Сря Юли 02, 2008 12:18 pm

Да сивата емблема отгоре ще се обели неминуемо, понеже е евтина щампа, но... :dunno: кво да се прави - ръкавиците са за качествен захват към кормилото, не за ревю. ;)
А и да не забравяме, че се правят в Китай. За тези пари смятам, че по-добро не може да се очаква. Виж за повече...
Аватар
novice

Re: Какво е впечатлението ви от тези ръкавици

Мнениеот Sartor » Сря Сеп 01, 2010 11:11 am

Използвам темата, за да не създавам нова.

Търся си ръкавици, с които да карам FR/АМ - предимно "пътеки" през горите, скалите, т.н. Предпочитам да имат фаланги на пръстите и кокалчетата.

Да се ограничим в бюджет до 50лв.

За сега се оглеждах в Драгомир FR, както и един модел на DAKINE в ridespot-a.
Дайте мнения и споделете вие с какво карате.
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот si-fi*LISKO » Сря Сеп 01, 2010 2:34 pm

Не разбрах, на какви критерии точно трябва да отговарят ръкавиците и за кой сезон са ти нужни, но виж това! :D В същия магазин има и други модели с намаление.
92% истина...
Аватар
si-fi*LISKO

Рейтинг: 1272

Мнениеот Pr3d4t0R » Чет Сеп 02, 2010 3:40 pm

Sartor

Пробвай някой друг модел по магазините и поръчай от CRC - там имат хубави ръкавица на отлини цени ; - )

Лично аз си взех преди 2 и повече години едни ръкавици на Azonic, като ми излязоха не повече от 20 лв. Карал съм ги във всякакви условия, падал съм с тях, последния път досто скоростно - едната ми длан бе леко синя от натъртване, а ръкавицата все едно не бе избърсала земята с 20тина км/ч - нищо и нямаше. Като ги изпера изглеждат като нови - единствено се поизноси допълнителната история на показалеца, с който пръст стискам спирачката.
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Мнениеот Joker_Here » Чет Сеп 09, 2010 8:42 pm

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=44035

Казах ти в друга тема,казвам ти пак.УНИКАЛНИ РЪКАВИЦИ ! :beer:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Назад към All Mountain/Ендуро продукти