hitar_potar написа:DHX Air не е ли малко оувъркил за твоята рамка?
Няма такова нещо ... Всичко що е 190/50мм влиза

От там насетне е до лично усещане, дали става или не. В mtbr имаше една голяма тема за шокове за mkIII. Всеки си се кефи на нещо различно (то и всеки кара различно). Рамката се кара масово и с пружина, други се кълнат в rocco air или Cane Creek Cloud 9. Не съм имал възможност да пробвам RP2, но DXH-а е доста по отзивчив от float и си има и ботъмаут, което ми позволява да го карам и по-мек и пак да имам резерв. За нагоре пък платформата също върши работа. VAN-a беше и почти 400г. по-тежък от DXHair, няма регулиране на компресията, а стандартната такава e слаба. Беше доста зор на катерене с него, не толкова заради теглото, a заради липсата на платформа в комбинация с минимална или никаква компресия. Та DHXair се получи като нещо по средата между float и VAN. Освен това въпросния DHXair, с който се сдобих е с малката камера (оказа се, че ги имало с две камери

).
hitar_potar написа: ... и също така наложи ли се да му правиш тунинг? Нали се правеше тунинг на шоковете, което се слагат на Iron horse заради DW-link-а???

туй малко на митове и легенди ходи, ама айде

Иначе DW твърди, че е конструирал рамката около floatR. При мен различното на шока от тези в масова продажба обаче е само, че фабрично са му сложени минимална компресия и минимален рибаунд. Първото защото се твърди, че DWlink-a няма нужда от propedal или платформа за да катери добре, което според мен пак си е свързано с доста условности. Второто не знам за къв ...
Може и някога тия рамки да са ги давали с къстъм шокове (когато са стрували по 1500$ и нагоре). Последните години обаче, преди IH да се спомине се продаваха с нормални. 2009 модела пък е с монарх.
За по дългоходовите рамки може и да има смисъл от по специфичен тунинг. За моята и за АМ каране мисля, че идва малко излишно.