Въпрос

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос

Мнениеот Marsianec » Пон Окт 18, 2010 12:17 pm

Здравейте , приятели . Искам да ви попитам понеже съм новак и много сам се запалил по Планинско Колоездене един въпрос.Понеже немога да извадя толкова много пари за едно цяло колело , дали мога примерно на едно старо да почна да му сменям първо рамка , вилка и така ? И Ориентировъчно колко пари е една рамка , вилка и основните работи които ми трябват за начало.Аз погледнах рамка на Клаймбър има за 60-70 лева.Моля ви помогнете ми.Мерси предварително.
Marsianec

Рейтинг: 1140

Re: Въпрос

Мнениеот did » Пон Окт 18, 2010 12:19 pm

Здравей и добре дошъл!

Каква точно е старата рамка и с какви компоненти е накичена? Ако не можеш да обясниш, покажи снимка.

Във всички случаи постепенната смяна на компоненти ще ти излезе МНОГО по-скъпо от покупка на цял нов велосипед с гаранция.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Marsianec » Пон Окт 18, 2010 12:20 pm

Мерси , значи старото ми колело е Bachini Swift или нещо от сорта единственото хубаво нещо по него са спирачките те са алумминиеви 50 лева дадох за тях преди 1 година. Възможно ли е това , постепенно да си подобрявам колелото смисъл да си купя рамка за начало след това вилка и така .
Marsianec

Мнениеот Pr3d4t0R » Пон Окт 18, 2010 2:28 pm

В случай, че колелото ти е такова:
http://www.bolha.com/otroska-kolesa/kol ... 272516096#
нито един компонент няма да издържи даже и на леко каране в планината.

Същото ли е?
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Marsianec » Пон Окт 18, 2010 4:26 pm

Аз ще сменя всичко,кормилото скорости всичко вилка рамка,само гумите ще използвам
Marsianec

Мнениеот did » Пон Окт 18, 2010 4:31 pm

Marsianec написа:Аз ще сменя всичко,кормилото скорости всичко вилка рамка,само гумите ще използвам

Така ще дадеш двойно повече пари, особено ако нямаш всички необходими инструменти и плащаш в срервиз за замените. Даже и сам да правиш ремотните, пак ще ти е мнооооого по-скъпо от купуването на цяло ново колело. Гумите са консуматив и без това се сменят непрекъснато. Отнема 5 минути.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Marsianec » Пон Окт 18, 2010 4:48 pm

това ми е пределно ясно но просто нямам толкова много пари на куб,за това ви питам . И колко струва нов Climber ? . Искам такъв вид рамка DJ ли как се водят ниска .
Marsianec

Мнениеот PowerSlide » Пон Окт 18, 2010 6:31 pm

Марсианец, ти от Марс ли падаш бе :rofl:
http://screambikes.eu/velosipedi/velosi ... -comp.html
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот Marsianec » Пон Окт 18, 2010 8:37 pm

Писах , че сам новак .......... Това са много пари . Ако си зема рамка на старо за кам 100 лева вилка на старо до 100 лева това прави 200 . Кормило ново 50. Скорости 60,70. това е кам 350 лева .. !
Marsianec

Мнениеот did » Пон Окт 18, 2010 9:01 pm

Marsianec написа:Писах , че сам новак .......... Това са много пари . Ако си зема рамка на старо за кам 100 лева вилка на старо до 100 лева това прави 200 . Кормило ново 50. Скорости 60,70. това е кам 350 лева .. !

Явно падаш от Марс.

Що не пробваш да направиш това, дето го мислиш на практика? И... що за идиотия е да се слага на рамка за 100 лева кормило за 50 лева? Аза останалите компоненти колко пари си предвидил? по мои сметки трябват поне още 200.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Marsianec » Пон Окт 18, 2010 9:06 pm

Добре нов съм , и осъзнавам кфи дивотии пиша . Ще си събера 400,500 лева и ще си взема едно колело на старо за street i dj
Marsianec

Мнениеот Shady™ » Пон Окт 25, 2010 9:51 am

Marsianec написа:това ми е пределно ясно но просто нямам толкова много пари на куб,за това ви питам . И колко струва нов Climber ? . Искам такъв вид рамка DJ ли как се водят ниска .

Абе аз съм виждал пари на куп, ама на куб - не бях. Ако ги събереш на куб - ми прати снимка да видя дали изглеждат яко :D

Marsianec написа:Писах , че сам новак .......... Това са много пари . Ако си зема рамка на старо за кам 100 лева вилка на старо до 100 лева това прави 200 . Кормило ново 50. Скорости 60,70. това е кам 350 лева .. !

Ясно ни е че не сте двама,а си сам ! Споко не го пояснявай ;)

А кам - от камара ли идва или ? Не ни става ясно. Защото 350лв далече не са камара от пари, още по-малко пък 100лв за каквото и да било.

:beer:

:rofl:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот Marsianec » Пон Окт 25, 2010 11:57 am

ТИ кфо на интересен ли се правиш ? че немога да разбера .
Marsianec

Мнениеот did » Пон Окт 25, 2010 12:03 pm

Marsianec написа:ТИ кфо на интересен ли се правиш ? че немога да разбера .

Виж сега... Като за отговори на човек с първа тема и първи пост във форума, подходих в началото максимално добронамерено към теб, но това не е обичайния начин, по който посрещам неграмотници.

В началото може и за кратко да си "затворим очите" за крещящо неграмотни и нечетящи потребители като теб. После, обаче, става ясно, че те настояват да си останат неграмотни и нечетящи. Ти си вече този етап и кредитът ти на доверие тук е изчерпан.

Сега почват "минусчетата" и ако не си промениш начина на писане и не започнеш да четеш по-внимателно, скоро няма да можеш да пишеш.

Наистина пишеш УЖАСНО неграмотно, на ниво второкласник. Наистина не четеш и не се вслушваш в съветите. Спри се навреме! Грамотното писане на кирилица в този форум е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Следващите ти постове, ако са написани така, може да започнат да изчезват, пък може и да ти изчезне цялата тема, понеже е тъпичка.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Marsianec » Пон Окт 25, 2010 3:52 pm

Този форум какво да не проверявате синтактични грешки , запетаи . Какво е значението с колко грешки съм написал едно изречение . Нали сте ме разбрали
Marsianec

Мнениеот hitar_potar » Пон Окт 25, 2010 4:11 pm

Ъъъъ, да, някои съфорумци с това се занимаваме специално - зяпаме за грешки и намерим ли някой редовен неграмотник, почваме да му тупаме минусчета. При достатъчно минусчета някои раздели стават недостъпни за теб в 1 прекрасен момент, а като продължиш да акаш и в другите раздели, в които все още си допускан да дращиш, минусите продължават и накрая нямаш право да пишеш където и да е. и така ти се налага да си направиш нов акаунт, от който продължаваш да къкаш, бате ти Ози (а.к.а. Злият модератор) вижда маскарите ти, проверява те в модераторския си панел от кво IP цапаш, хваща те на къс пас, че имаш 2 акаунта и следва БАН. Ако имаш късмет, ще е за месец-два-три, ако нямаш - перманентен. А с Ози бас държа, че няма да имаш късмет. :rofl: И ти се налага да си търсиш друг форум, в който да си пишеш неграмотно. ;)
А тук държим на грамотността - не за друго, ами дразни, когато четеш мнение, изпълнено с грешки. А направо откачаш, ако четеш цяла тема, пълна с такива мнения. Не е и рядко явление някой да пише толкова неграмотно, че да пита едно, а другите да разбират друго и да му отговарят нещо напълно несвързано със зададения от него въпрос. ;) Друг е въпроса, че не само съфорумци ровим из този форум. Наскоро имаше интервю на БТВ ли беше, Нова тв ли беше, със нашия добричък Админ - хората питаха за грамотността на пишещите във форума и показаха няколко мнения от различни теми из форума... в някои от които ясно си личаха грешките - РЕЗИИИИИЛ. Ей затова уж се стараем да пишем грамотно и се караме на такива като тебе, за да не се резилим. ;) Не казвам, че аз не допускам грешки, не казвам, че и другите не допускат грешки, ама поне си признаваме, стараем се да пишем правилно, и някои от нас си четат мненията, след като са ги постнали, за да хванат някоя грешка и да я оправят още докато имат тая възможност. Понимайш? :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Admin » Вто Окт 26, 2010 10:21 pm

Марсианецо, в темата получи няколко отговора на въпроса си, или по-точно един и същи отговор, но повторен няколко пъти, защото по някаква причина не искаш да го възприемеш.
Като си нов, вслушвай се в съветите, които хората ти дават. Ако не искаш да се вслушваш, защо изобщо питаш?
Има и едни Правила на форума, които би трябвало да си видял при регистрацията си, но явно за по-лесно и бързо си пропуснал да прочетеш. Не е късно сега да го направиш, защото там ще видиш, че наистина има изискване за грамотно писане в този форум, има и изисквания към заглавията на темите (в твоята не са спазени) и т.н.
Подхождай с уважение към правилата и хората тук, за да получиш същото в замяна.
Темата я заключвам, тъй като по твоя въпрос просто няма какво повече да се каже.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Назад към All Mountain/Ендуро продукти