Въпрос за седалка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за седалка

Мнениеот yamahafazer1000 » Пон Фев 14, 2011 11:09 am

Здравеите колеги интересува ме дали някой е ползвал този вид гелови седалки ,дали са удобни
http://www.chainreactioncycles.com/Sear ... ns+Saddle+
Аватар
yamahafazer1000

Рейтинг: 1220

Re: Въпрос за седалка

Мнениеот despite » Пон Фев 14, 2011 11:55 am

Никой не може да ти отговори дали на теб ще ти е удобна дадена седалка. На мен тази не ми харесва, защото предпочитам по-тесни и твърди седалки, а и плюс това тази тежи половин кг.

От друга страна има канал, което е добре и ако ти си свикнал с меки седалки сигурно ще ти хареса. Ако стойката ти на велосипеда е по-скоро изправена също има шанс да ти е удобна. При легнала стойка не бих препоръчал седалка от този тип.
despite

Рейтинг: 1365

Мнениеот yamahafazer1000 » Пон Фев 14, 2011 12:33 pm

Благодаря за мнението теглото не ме интересува просто искам седалка при която при по продължително каране да не ти изтръпне задника ,никога не съм карал гелови седалки затова пуснах темата за да чуя мнения на хора карали такива
Аватар
yamahafazer1000

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Фев 15, 2011 6:13 pm

Седалката е може да се намери в България на далеч по-добра цена, както и да се види и пипне на място в по-големите магазини за велосипеди. Виждал съм, пипал съм, седал съм на тази седалка, наистина на пръв поглед е добре, мекичка, комфортна, но ужасно широка. За мен седалката е подходяща за градски/парк велосипед и то за хора които незнаят как да се държат на седалката на велосипеда си. Има седалки, които са далеч по-комфортни на сходна цена. Потърси серията SMP на Selle, не са уникално леки, но за комфорта мога да споря много, както и за възможността да се използва ЕФЕКТИВНО цялата дължина на релсите.
Личното ми мнение - никога не бях си сложил подобна седалка на велосипеда си, използвам Selle Pro Griffon TA, за мен е най-добрата в този бюджет, особено от към тегло/само 185гр/.

ПП. Ще ни помогнеш много ако отговориш на няколко въпроса:
Колко е за теб това 'продължително' каране?
Какъв е бюджета за седалка?
И най-важното - не всичко което идва от острова и цената му е оцветена в червено е ужасно евтино...в Страната ни има достатъчно добри оферти, просто трябва да знаеш къде, как и какво :)
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот rarekin » Сря Фев 16, 2011 8:08 am

Здравей Колега :)

1. Седалката не съм я ползвал и както гледам няма и да я ползвам никога
2. Седалката се избира с гъз и най-често на принципа 'Проба-грешка' до намиране на подходящото решение
3. Седалка, която е 165 мм. широка по принцип НЕ е Suited for Men
4. Седалка, която има профила и дебелината на носа на показаната обещава безкрайно много интересни моменти в планината.
5. Седалка с подобен профил и тегло и присъствието на посланието Inserts in silicone gel with differentiated thickness around the middle anatomic cutout and seating area предизвиква апокалиптични картини в съзнанието на всеки нормален колоездач.
6. Седалката е ужасно скъпа за това, което представлява
7. На теб може да не ти пука за теглото, но това е сега. Ако си я купиш и започнеш да караш повечко в планината ще забележиш, че това има значение
8. Защо на човек би му се приискало да седне бърху нещо, което изглежда като отливка от нечии чужд гъз?

@EccentricMOTION

Спри се.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Рейтинг: 2000

Мнениеот sos » Сря Фев 16, 2011 9:03 am

Аз смених три седалки докато откри моята, така че прави си сметка :D На мен ми изтръпваше кракът :eyebrow:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот yamahafazer1000 » Сря Фев 16, 2011 10:03 am

ами вече съм сменил 3 седалки и все не мога да налучкам подходящата значи искам да доуточня че досега съм карал все твърди седалки и за това реших да се орентирам към друг тип седалки ,вече имам и друго предложение
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=28513
Аватар
yamahafazer1000

Мнениеот despite » Сря Фев 16, 2011 10:17 am

Тази изглежда по-добре от другата, но е с някаква въздушна възглавница, която не се знае колко тормоз би издържала. Струва ми се по-удобна от първия вариант който си дал, но според мен е прекалено голям рискът да дадеш 100лв за седло, което преди това не си изпробвал.

В този ред на мисли е най-добре е да си избереш модел който можеш да изпробваш в България.
despite

Рейтинг: 1365

Мнениеот airborneone » Сря Фев 16, 2011 1:17 pm

EccentricMOTION написа: Selle Pro Griffon TA, за мен е най-добрата в този бюджет, особено от към тегло/само 185гр/.

Средно претегленото тегло между 4 Грифон ТА е 209гр
@yamahafazer1000 ,
брат, пита ме като беше в София. Тогава пак ти казах.
Вземи Гоби дезърт на Физик, въпреки, че е индивидуално,
това е страхотна седалка :agree:
Успех в избора :beer:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот xpucm0ca » Сря Фев 16, 2011 2:45 pm

Извинявай - виждам, че си... колега - аз карам (когато слънцето огрее кучия к*з) TM300en - нещо, като кросарка с фар и стоп - защо си търсиш широка, мека седалка? На седалка се сяда само докато изкачваш или докато е сравнително равно. През останалото време седалката е долу да не пречи, а дори и да е горе е по-добре да е твърда за да можеш по-лесно да станеш прав на педалите.

Колкото до изтръпването на задните части... първата седмица има такъв момент, да. После спира да ти пука.
xpucm0ca

Рейтинг: 1280

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Фев 16, 2011 4:04 pm

yamahafazer1000 написа:ами вече съм сменил 3 седалки и все не мога да налучкам подходящата значи искам да доуточня че досега съм карал все твърди седалки и за това реших да се орентирам към друг тип седалки ,вече имам и друго предложение
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=28513

Ориентирал си се правилно. Не съм я карал, но съм я виждал на живо - отлично качество и изработка. Аз съм с тази:
http://www.bikeradar.com/gear/category/ ... ddle-12663
и съм доволен. Като цени са кажи речи единтични, но моята е тежичка.

При седалките най-важното е допирната точка да е със "върховете" на таза ; - ) Разстоянието между двата върха е определящо коя седалка ще е подходяща за теб.
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Назад към All Mountain/Ендуро продукти