Tektro Auriga Comp vs Avid bb7

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Tektro Auriga Comp vs Avid bb7

Мнениеот pitbullla » Пон Мар 21, 2011 2:01 pm

Здравейте дайте ми съвети коя спирачка да си взема защото много се колебая и незнам коя да взема и какви са им минусите и плюсовете
Аватар
pitbullla

Рейтинг: 1138

Re: Tektro Auriga Comp vs Avid bb7

Мнениеот M.Wasilew » Пон Мар 21, 2011 8:47 pm

- Тектрото е хидравлика съответно ще ти е по комфортно ( ако лостчето е меко де ) , но и бб7-цата при хубава настройка й е меко лостчето.
- Спирачната сила на бб7-цата е огромна , като се има напредвид че е механика! За Текрото незнам но съм чувал повече негативни мнения :)

Дано съм ти помогнал поне с малко ;) Успех!
Аватар
M.Wasilew

Рейтинг: 1282

Мнениеот spirov92 » Пон Мар 21, 2011 9:06 pm

M.Wasilew написа:съответно ще ти е по комфортно ( ако лостчето е меко де )
Човека не е казал, че иска да му е меко. Аз примерно предпочитам лоста да е с малко ход. :beer:
Иначе, пробвал съм Tektro-то, силата е сравнима с доста по-скъпи хидравлики, ама не знам откъм надеждност как е.
spirov92

Рейтинг: 2000

Мнениеот M.Wasilew » Пон Мар 21, 2011 9:47 pm

spirov92 написа:
M.Wasilew написа:съответно ще ти е по комфортно ( ако лостчето е меко де )
Човека не е казал, че иска да му е меко. Аз примерно предпочитам лоста да е с малко ход. :beer:
Иначе, пробвал съм Tektro-то, силата е сравнима с доста по-скъпи хидравлики, ама не знам откъм надеждност как е.

Имах предвид , че с механики след по-дълго спускане получаваш болка в китката, с хидравликите поприцип не е така . Хода на лоста си е отделна работа. :beer:
Аватар
M.Wasilew

Мнениеот zpaz » Пон Мар 21, 2011 11:44 pm

Аз карам от две години Тектро Аурига Комп 180мм , купувана нова. Без проблеми е до сега, с една смяна на маслото. Спирачната сила е достатъчна , но не идеална.Не съм я прегрявал до сега, но не казвам , че не е възможно. Спирачката ми е предна и ме изправя на предна гума с два пръста на равно. По пътеките спирам с един/ по-точно намалявам де/ и не се оплаквам. Да вметна ,че тежа 82 кг и за по-лек човек от мен спирачката е идеална , но аз се замислям вече за спирачка , която да ме изправя с един пръст.ВВ7 не съм карал . :beer:
Последна промяна zpaz на Пон Мар 21, 2011 11:52 pm, променена общо 2 пъти
Да сме живи, щото много здрави си умряха!!!
Аватар
zpaz

Рейтинг: 1400

Мнениеот pitbullla » Вто Мар 22, 2011 12:10 pm

Мерси много колеги малко или много ми помогнахте мисля да се спра на BB7 дано остана очарован :D
Аватар
pitbullla

Рейтинг: 1138

Мнениеот M.Wasilew » Вто Мар 22, 2011 9:27 pm

pitbullla написа:Мерси много колеги малко или много ми помогнахте мисля да се спра на BB7 дано остана очарован :D

Ще останеш доволен!! 67 килограма съм и едно пръстче беше достатъчно да ме повдига , по пътеките също карах с едно ;)
Аватар
M.Wasilew

Назад към All Mountain/Ендуро продукти