Вилка за v-brake

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Вилка за v-brake

Мнениеот tipaj4eto » Вто Мар 29, 2011 11:26 am

Здравейте , бихте ли помогнали в избора ми на вилка. Търся такава (хода може да е 120мм до 150мм) , но понеже съм с в-брейк имам много малко възможности ( XCR-и и dart-ове на рок 6ок , и някой стари модели на други фирми) Ако знаете , споделете за други вилки с тези характеристики.
tipaj4eto

Рейтинг: 1200

Re: Вилка за v-brake

Мнениеот cladonian » Вто Мар 29, 2011 1:47 pm

Аватар
cladonian

Рейтинг: 1300

Мнениеот димитър » Нед Май 01, 2011 12:38 pm

Каде видя на първата и третата вилка уши за v-brake :D :lol: :roll2: :beer:

същто и РС-тора и рст-рапид елит са добри вилки от по нисък клас :agree:
R@/\/\ H7.7w0 R!D3R
Изображение
Аватар
димитър

Рейтинг: 1100

Мнениеот martinl » Пон Май 02, 2011 10:37 pm

димитър написа:

Това, че не виждаш и не знаеш не означава, че няма ! До колкото знам на някои вилки трябва да се купуват отделно пивоти !
Freeride Downhill
Аватар
martinl

Рейтинг: 1203

Мнениеот димитър » Вто Май 03, 2011 9:08 pm

martinl написа:
димитър написа:

Това, че не виждаш и не знаеш не означава, че няма ! До колкото знам на някои вилки трябва да се купуват отделно пивоти !

попринцип ако има ще напишат в описанието :agree: защото в-бреик при скъпа вилка е рядкост :beer:

а относно отделните пивоти аз имам една само с дупки сигорно се продават и отделно пивоти :dontknow:
R@/\/\ H7.7w0 R!D3R
Изображение
Аватар
димитър

Рейтинг: 1100

Мнениеот MacLeod » Пон Сеп 19, 2011 8:47 pm

Това винаги ми е било странно. Как може да има в-брейкове от висок клас, като шимано xt, шимано xtr или авид ultimate, а да няма вилки и рамки от висок клас за тях. :dontknow:
Ми ако искаш да си направиш леко планинско колелце с в-брейкове и хубави компоненти какво правиш ?
Аватар
MacLeod

Рейтинг: 1785

Мнениеот botroid » Пон Сеп 19, 2011 9:36 pm

Тия ви-брейкове като шимано xt, шимано xtr, авид ultimate, са си изпели песента отдавна и цените им са абсурдни в днешно време. Леко колело може да се направи и без тия допотопни челюсти. Производителите на вилки са ги отсвирили вече и много ме е яд за това, защото карам с ви-брейкове и не мога да си взема свястна вилка, като например Epicon. Пивотите започват да изчезват дори от т@шаците като XCR.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот sigmarilion » Вто Сеп 20, 2011 9:46 am

Взимате си една стара вилица, оправяте си я сервизирате си я и тя ще ви е вярна дълги години :) там е истината за В-брейка. Старите СИД тиим имат такива, а пък Сънтър има УНИКАЛНИ въздушни вилки, моделите са преди 2005г. Естествено ако искаш да си "тренди" няма как да бъдеш с вилка на 7г. ама едното за сметка на другото :)
Изображение Drag ZX5 / Amoeba Hussar
Аватар
sigmarilion

Рейтинг: 1187

Мнениеот MacLeod » Вто Сеп 20, 2011 6:16 pm

botroid написа:Тия ви-брейкове като шимано xt, шимано xtr, авид ultimate, са си изпели песента отдавна и цените им са абсурдни в днешно време. Леко колело може да се направи и без тия допотопни челюсти. Производителите на вилки са ги отсвирили вече и много ме е яд за това, защото карам с ви-брейкове и не мога да си взема свястна вилка, като например Epicon. Пивотите започват да изчезват дори от т@шаците като XCR.

И аз съм в подобно положение. Само че, освен че карам с в-брейкове и главините са ми за в - брейкове. Поне успях 2009 да докопам едно маниту Р7 с пивоти. Та за сега съм ок.
Но понеже спирачките ми "Авид сингъл диджит" здават багажа лека по - лека и съм изправен пред дилемата или да минавам на дискове, което ще рече смяна на главини, евентуално и шини + дискови спирачки ( харесал съм си ББ7 ), или просто да си сложа по - висок клас В - брейкове. Първото не ми се прави, защото трябва да си махна работещите главини, второто не ми се прави, защото не ми се инвестира в нещо което се изхвърля от пазара. Положението е май - такова, че засега ще си карам така :) Поне още малко да поексплоатирам главините и като няма накъде вече ще минавам на дискове.
Аватар
MacLeod

Рейтинг: 1785

Назад към All Mountain/Ендуро продукти