Имам нужда от нещо, което на първо място не е много скъпо, става дума за нещо от порядъка на 500 лева максимум без шок втора ръка.
В момента карам Draagomir Behemoth по-новия с кобилиците, със RockSHox Ario 203mm отзад и XCR 120 отпред, като съм го мислил малко универсален да бъде(да може да се кара в града, както и в планината (по-АМ) и спокойно да може човек да се спусне с него (лек DH). Трябва ми подобно решение, но малко по-здраво и по-леко. От Behemoth-a съм много доволен, но се сещате че с 2 заварки и усукване си изпява песента прогресивно. Доста умувах на RAM AM, но стигнах до заключението че е лесен за усукване и ще бера грижи.
С други думи си търся нещо по-здраво и по-работещо, отколкото леко, но ако е и по-леко - това вече е баш за мен ! Мойто колело тежи 16 кила, целта е да смъкна 1-2 кила от общата маса.
За вилка мисля да не е нещо повече от 160-170 мм ход(например RST Storm или Marzocchi Z1), а за шок смятам да ползвам Ario-то 203 мм(много съм доволен от него).
Обръщам се към вас, защото със сигурност има много хора, които търсят нестандартно решение и знаят фирми и производители, за които не съм и подозирал. Приемам всякакви предложения, като пак ще вмъкна че става въпрос за нещо, което най-много е AM, по-малко е DH/FR, a XC решения не ме интересуват изобщо.