Препоръка за велосипед

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Препоръка за велосипед

Мнениеот sarfios » Пет Юли 27, 2012 5:26 pm

В момента съм с мой приятел в нас който има желание да си вземе велосипед, и се спряхме да попитаме тук, ще се използва за спускане по черни пътища, ясно е, че ще бъде твърдак и бюджета е до 650-700лв, като до нова година може да се вложи същата цена в него, така ще е хубаво да се надгражда. Висок е 195 и тежи 100кг, за сега се е спрял на Cross GRX7 или DRAG ZX4, и дали може вероятно да се смени оборудването в бъдеще с тази рамка http://industrial-bg.com/bg/products.ht ... egory_id=6 от горните две колела.

Благодаря предварително и всякаква информация е добре дошла.
sarfios

Рейтинг: 1200

Re: Препоръка за велосипед

Мнениеот FastBiker » Пет Юли 27, 2012 5:52 pm

Според мен ще е по-добре да изчака до нова година и тогава със събраните пари да си купи готово колело. Надграждането е СКЪПО! С неговият ръст ще е най-добре да вземе 29er , още повече за черни пътища по-големите гуми са плюс. За малко над 1000 лева можеш да си вземеш Cross Big Foot , като още при поръчката му смените вилката с някоя на RS, като за килограмите на приятелят ти, мисля, че ще е по-добре с пружина, отколкото с въздух. Така ще му излезе под 1400 лева, а останалите пари може да вложи в малко екипировка, като каска и ръкавици. 26 инчовите варианти са :
1. Ram HT2.2
2. Cross Grip 130
Тук отново Крос е по-добрият избор с по-висок клас части като вилка, дерайльор, декланшор и гуми. Пък и е със 60 лева по-евтин.
Morpher написа:Никът подсказва, че си мъжко, обаче като гледам ъгъла на седалката ти - няма да е за дълго!
Аватар
FastBiker

Рейтинг: 1260

Мнениеот andycu » Пет Юли 27, 2012 7:07 pm

http://www.sportdelivery.com/bg/product/3923-cross-GRX-8/12-- Побира се в бюджета(с промоцията). Вилката му е една идея по-добра от тази на грх7-цата.
Ако ще купувате сега.
За черни пътища Хорнет или Рам не ви трябват(много пари, плащате и марка).
Ако решите да събирате пари, обаче, помислете и за 29-er. Но все пак изпускате цял(половин вече) сезон каране.
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот XaCkBuTukC » Съб Юли 28, 2012 4:29 pm

карам Grip 130 от месец ... нямам оплаквания освен от спирачките които си скърцат.. но то е от накладките имаха нужда от малко обезвъздушаване , фабрично дойдоха меки , колелото катери и спуска много добре,имам какво да се желае от рамката но или ще се свикне или ще се смени ,вилката е супер направо се лети с нея , и аз много се чудих 29 или 26.. но се спрях на 26 защото вече съм свикнал на поведението на 26 но ако приятеля ти е зелен да се мята на 29 Big Foot направих 1-2 кръгчета с такова вози много добре яде бордюри не се усеща като ускорява , има проблеми при по резки завой но и това е по скоро въпрос на свикване единствения минус е вилката която ако стане Epicon ще е перфектното колело но и с XCT вози добре особено след като приятеля ти е 100кг :) на мен ми идва леко твърда около 85/86 кг съм на него ще му е перфектна единствения минус на вилката е че няма рибаунд и връща бързо но при неговите килограми може да не го усети.
познавам хора каращи GRX 7 и 8 единия с 8ца си сложи XCR и няма никакви проблеми и оплаквания , съквартиранта ми е с GRX 7 и вилката му има споменатия по горе проблем на ХСТ но той е и по лек доста :) към 70 кг GRX 8 е с по добра окомплектовка като цяло не само вилката е по горен клас от GRX 7 но и 2те колела са добри.
Ако сериозно се е зарибил да вземе от някъде малко пари на заем и да си вземе 29ката :) и въобще няма да съжалява.
Надграждането винаги излиза по скъпо от колкото да дадеш малко пари от горе за по добра окомплектовка
Аватар
XaCkBuTukC

Рейтинг: 1510

Мнениеот mtb-ludaka » Съб Авг 04, 2012 9:45 pm

Да надграждането излиза по-скъпо но пък по твои вкус и много малко окомплектовки са изцяло добри имат части от тях които могат да бъдат заменени с по хубави за стила това кара хората да надграждат но в неговият случай е ясно с този ръст и тези килограми RAM ги забравяш.. zh4 имах знам за какво става реч не е лоша идея но има за сменяне също ако си мислил варианти като Drag Ontario/ТЕ и този модел не е лош ако решиш сменяш неща каквото ти допадне пък и този велосипед е по нискобюджетен :) :beer:
Аватар
mtb-ludaka

Рейтинг: 1034

Назад към All Mountain/Ендуро продукти