Кенда и Кенда ... ммм а Кенда ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Кенда и Кенда ... ммм а Кенда ?

Мнениеот sailman » Чет Фев 17, 2011 4:58 pm

Аз лично развивам игличката (на единият велосипед съм с френски вентили, та си избрах вътрешни с разглобяеми такива) и със спринцовка и подходящ по диаметър маркуч пълниш нужното количество. Аз съм си сипал по 80 - 90 мл. на гума. Веднъж годишно е хубаво да доливаш по малко.
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Рейтинг: 2000

Мнениеот kojota » Чет Фев 17, 2011 10:56 pm

Мерсаж :agree:
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот outfaced » Пет Мар 11, 2011 6:31 pm

някой да знае случайно дали някъде няма артисала някоя Kenda Excavator fold DTC 26 x 2,35 у нас или ще трябва вече да се пазари в чужбинско :dontknow: :crap:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот outfaced » Чет Ное 17, 2011 2:14 pm

ровейки се за новия Hans Dampf на швалбе попаднах на това ... http://www.bikeradar.com/gear/category/ ... -10-37474/ ... гуми на PANASONIC :D
Още на картинката се вижда сходството с навегала, а после е интересно и това, което пише :magnify:
Гумата си е цифра ... ама може да интересна :agree:

http://www.panaracer.com/mtb.php#rampage_sc
http://forums.mtbr.com/wheels-tires/new ... 07429.html
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот t.kyosev » Нед Юни 17, 2012 4:12 pm

Изкопавам темата, понеже се интересувам от подобни гуми.
В момента имам една налична Nobby Nic (Snake Skin/Evolution Line) 2.25 отпред и Smart Sam 2.25 отзад, който се поизтърка. Искам да сменя Смарт Сама и като цяло да повиша малко сцеплението на колелото. Също така бих желал при катерене разликата да бъде поносима спрямо сегашната ми комбинация.

Вариантите, които обмислям са следните:
1. Nobby Nic 2.4 отпред Nobby Nic 2.25 отзад това май се очертава да е най-скъпият вариант
1.1. 2х Nobby Nic 2.25
2. Kenda Nevegal 2.35 DTC отпред Nobby Nic 2.25 отзад (при този вариант подредбата на гумите добре ли е според вас)
3. Geax Gato 2.3 (приятел кара с нея отпред и е доволен)+ Nobby Nic 2.25 тук вече съвсем не знам на коя гума къде и е мястото
4. Отворен съм и към други предложения

Тежа малко над 100 кг. Гумите за момента ще се карат на Рам НТ2.
Максимално на този етап бих отделил до 60лв (цената на Nobby Nic).
Изображение
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот t.kyosev » Нед Юни 17, 2012 8:31 pm

Това също ми изглежда интересно Continental Mountain King II 2,4. Някой има ли впечатления от нея и може ли да ги съпостави с гореизброените варианти?
Изображение
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот psixopat » Вто Юли 10, 2012 3:58 pm

Да използвам темата, за да поискам и аз съвет.
Първо да кажа, че стилът ми на каране е АМ(ако изобщо има такъв) Преобладават спусканията по техничини и стръмни пътеки а понякога се срещат и доста каменисти участъци, но не липсват и изключения, като добре утъпкани горски пътища.Карам предимно в сухо време(не обичам да се калям :D )
Наясно съм че такова нещо като универсална гума за всичко няма, няма и да има, затова търся нещо което се доближава максимално до това.
Колебая се между Schwalbe Hans Dampf
http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi-2 ... -2012.html
и Schwalbe Nobby Nic SnakeSkin
http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi-2 ... -2011.html Цената е една и съща, разлика има в теглото и ширината (2.35 срещу 2,40 )
Ако може да споделите, как се държат гумите на различни терени.Съпротивлението пре въртене как е? Стените достатъчно здрави ли са-досега слава богу не съм срязвал борда на гума, но все пак да се застраховам.Имам едно притеснение-износоустойчивостта никъде не намерих колко е твърдостта на гумите, а се надявам да изкарат поне година активно каране.
Общо взето това е , ако имате други предложения които да са до 60лева казвайте, приемам всякакви съвети. :beer:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот Bace_kz » Вто Юли 10, 2012 4:25 pm

Ако ще е предна - Hans Dampf TrailStar отговаря точно на твойте изисквания.
Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Мнениеот psixopat » Вто Юли 10, 2012 7:19 pm

На теория-да най добра е тя, но не знам практиката какво показва.Hans Dampf е нова гума и няма много отзиви за нея, докато Nobby Nic се предлага отдавна и бая хора имат преки впечатления от нея. Emzo кара с Hans Dampf, ако види темата ще съм много благодарен да сподели отзиви. :beer:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
Аватар
psixopat

Мнениеот moz » Вто Юли 10, 2012 8:49 pm

Nobby Nic за предна - само ХС, при агресивно накланяне в завой изтърва изведнъж и без предупреждение, което води до доста неприятни последици, ако е прашно става още по-зле. Освен това има много тънки и меки бордове, които се огъват в завой при каране с по-ниско налягане. За отзад е супер. Hans Damph не съм карал но според ревютата е доста по добре за предна и АМ.
moz

Мнениеот psixopat » Вто Юли 10, 2012 9:11 pm

Хм това мнение ме учуди доста.Тук във форума съм чел, че доста хора препоръчват Nobby Nic 2.4 като универсална гума, по агресивно каране.До сега не съм чувал някой да се оплаква от липсата/загуба на сцепление в завой, но явно и това се случва. :D
Аватар
psixopat

Мнениеот outfaced » Вто Юли 10, 2012 10:07 pm

Страничните грайфери на ноби ника хем не са от най масивните хем са на много високо. От една страна може би позволяват малко повече лягане, но от друга като изтърват става изненадващо и води до мазало. Ноби ника спечели най вече с това, че верно е универсална, лека и голяма гума. Не бих я определил обаче като агресивна. Просто някои се подвеждат от размера ... 2.4.
Поне на мен ханс дапф ми изглежда като перфектната комбинация като шарка и тегло между fat albert и ноби ник. :agree:
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот screamBoy » Нед Юли 29, 2012 9:11 pm

ми швалбе едва ли ще направят по-хубава гума за 'всичко' от биг бети ... ако не бяха цените ...
иначе оня разкопвач дето си го купих на предните страници на тая тема още го карам отпред ... то и толкова карам, затова, но сигурно тая зима ще му е последна и направо ми се реве че няма вече такива ...
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот EmZo » Пон Юли 30, 2012 2:00 pm

Малко късно виждам темата, но все пак да споделя моите впечатления. До скоро карах Nobby Nic 2,4 Snake Skin отпред и отзад, като цяло бях доволен, доста добър баланс на лесно търкаляне и достатъчен контрол надолу и при по-агресивно каране. Страничните бордове на Snake Skin варианта са достатъчно здрави и надеждни, карал съм агресивно и при доста ниско налягане (0,8 - 1 bar) без проблеми. По принцип мислех, новия комплект гуми да е същия, но в последния момент реших да пробвам Hans Dampf. В момента карам с Hans Dampf отпред и Nobby Nic отзад и тази комбинация в момента ми допада доста. Hans Dampf е страхотен като контрол, изкарва максималната сила от спирачките и се държи чудесно на страничен наклон. Е разбира се е по-муден и има повече съпротивление при търкаляне, но в това отношение няма идеална гума. За това Hans Dampf отпред Nobby Nic отзад според мен е чудесна комбинация. Ако искаш по-голяма ефективност при въртене Nobby Nic/Nobby Nic. :beer:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот natalito » Пон Авг 27, 2012 2:44 pm

EmZo написа:До скоро карах Nobby Nic 2,4 Snake Skin . . . В момента карам Hans Dampf . . .

Pacestar или Trailstar :look:

outfaced написа:Страничните грайфери на ноби ника хем не са от най масивните хем са на много високо. От една страна може би позволяват малко повече лягане,

:eek3: т.е. много ниско спрямо повърхността, по която се търкаля гумата, т.е. логично е да изпускат при повече накланяне

Фьенове на Кенда - Nexcavator или Blue Groove да е карал някой, предна?
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Мнениеот 4getcredo » Чет Авг 30, 2012 5:07 pm

Blue Groove е гадна гума. Карал съм я като задна и не бих я сложил пак. За предна пък хич.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот naka76 » Сря Сеп 05, 2012 4:42 pm

4getcredo написа:Blue Groove е гадна гума. Карал съм я като задна и не бих я сложил пак. За предна пък хич.

Потвърждавам.
Аватар
naka76

Предишна

Назад към All Mountain/Ендуро продукти