AM, S размер

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: AM, S размер

Мнениеот hitar_potar » Пет Окт 05, 2012 9:14 am

Но не приема плащания чрез Пейпал... :dontknow:
Което си е сериозен проблем. Айде за 30-40 евро иди-дойди, измисля се нещо - аз например използвах приятелка в Германия, която плати там с банков превод, а аз на нея й пратих по пейпал паричките. И после тя ми изпрати чарколята. Но какво правим при наличието на цял байк и сума от 900 евро за плащане? И липса на приятелка в Германия? :dontknow:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот outfaced » Пет Окт 05, 2012 9:40 am

Да бе ... тия у немско са принципно скарани с пейпал-а ... ша им са не знае. Всеки път едни преводи, едно чудо. Инак за големи суми таксите за превод от БГ не са чак толкова фрапиращи. По прецакващо е за малки, защото си има такса минимум независимо от сумата. Пак и при всяка банка е различно.
Освен това немалко онлайн магазини начисляват такси при плащане с кредитна карта или пейпал ... около процент и малко слагат отгоре.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот mariya » Пет Окт 05, 2012 1:49 pm

outfaced написа:http://www.ebay.de/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=221128938020&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:de
900€ ... това беше баш кат за теб

за това наддавах ама си останах предпоследния наддаващ :(

сега чакам да видя как ще се развие това
http://www.ebay.de/itm/Cube-AMS-100-Ful ... 4d054dbd90
Аватар
mariya

Рейтинг: 1235

Мнениеот mariya » Пет Окт 05, 2012 1:54 pm

а на Кубчето последното, което постнах, на една от снимките има едно жило, което тръгва от кормилото и влза в предния амортисьор. Що е това?
Аватар
mariya

Мнениеот sergeh » Пет Окт 05, 2012 2:03 pm

Заключване на вилката от кормилото (98% вероятност, не съм специалист).
Аватар
sergeh

Рейтинг: 1880

Мнениеот mover » Пет Окт 05, 2012 6:09 pm

mariya написа: сега чакам да видя как ще се развие това

Това колело е твърде далеч от идеята за АМ.
М., гледам как се лашкаш от колела за FR до колела за (състезателно) ХС, (не знам дали забеляза, че едното колело, за което си наддавала се продаваше без weelset и педали, което би струвало 350-700лв допълнително). Според мен си доста ненаясно с това какво търсиш и кое е подходящото колело за твоите идеи. Време е да прочетеш, после трябва да поговориш наживо с някой компетентен продавач, колега или др., след това да пробваш няколко модела и чак след това да търсиш и наддаваш. Ти започваш от последното.

:offtopic: Учудва ме благоволението на колегите. Ако човекът беше мъж, досега да сте го качили на черешата.
Според мен госпожицата е объркана и скоро ще сгреши. Кавалерски е да я предпазим от погрешна покупка за 2000лв., като я насочим не към опредено колело, а към това да разбере какво иска. Само по този начин ще я спечелим за мтб-то.

Нищо лично, разбира се. Успех!
Аватар
mover

Рейтинг: 1829

Мнениеот outfaced » Пет Окт 05, 2012 6:46 pm

Аз пък си мисля, че купуването на АМ колело (140-150 ход, с 32 вилка) втора ръка е чудесна отправна точка. Няма и да се жени за него ... ако е читаво подлежи с -20-30% в цената след година-две на продажба.
Мен като ми говориха в началото, та все едно разбрах. Мислех си само,че разбирам за какво ми говорят. Нормално, разбирането идва с каране.

Това последното кубче обаче залита към спортно ХС и вече не е чак толкова удачен избор, факт.

Ако човекът беше мъж, досега да сте го качили на черешата.

Мъжете рядко питат толкова културно ... :D :lol:
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот mariya » Пет Окт 05, 2012 8:59 pm

mover написа:
mariya написа: сега чакам да видя как ще се развие това

Това колело е твърде далеч от идеята за АМ.
М., гледам как се лашкаш от колела за FR до колела за (състезателно) ХС, (не знам дали забеляза, че едното колело, за което си наддавала се продаваше без weelset и педали, което би струвало 350-700лв допълнително). Според мен си доста ненаясно с това какво търсиш и кое е подходящото колело за твоите идеи. Време е да прочетеш, после трябва да поговориш наживо с някой компетентен продавач, колега или др., след това да пробваш няколко модела и чак след това да търсиш и наддаваш. Ти започваш от последното.

:offtopic: Учудва ме благоволението на колегите. Ако човекът беше мъж, досега да сте го качили на черешата.
Според мен госпожицата е объркана и скоро ще сгреши. Кавалерски е да я предпазим от погрешна покупка за 2000лв., като я насочим не към опредено колело, а към това да разбере какво иска. Само по този начин ще я спечелим за мтб-то.

Нищо лично, разбира се. Успех!

Повярвай ми прочела съм, но като не разбираш нещата , защото не си пробвал в действителност , то някак се губи нишката:) Да виждам, че се лутам насам-натам и затова когато харесам нещо, просто го поствам тук и някой който има малко свободно време и поглед върху нещата ми казва къде са му минусите и къде са плюсовете на колелото(например преди два дена , че на едното колело не може да се регулира седалката въобще не го бях видяла).
Останах с впечатление, че това е част от идеята на форума, човек(или жена :) ) да попита и някой да отговори, просто защото не му пречи да отговори.
С продавачи е малко сложно да говориш(преди да започна темата във Форума това правех), защото повечето се опитват единствено и само да ти продадът техния продукт, а тези които не го правят няма как да ги отсееш от останалите :banghead:
Пример : отивам в магазина близо до нас. Там има колело на което се заключва само предния амортисьор, аз питам "няма ли да е трудно като се наложи да се въртят педалите", отговор "ааа глупости задния амортисьор въобще няма значение, важно е само предния" Отивам в следващия магазин. Там на колелото се заключват и двата амортисьора. Този който ми го представя КАЗВА "Много е важно, че се заключва задния амортисьор, защото иначе е много трудно като въртиш педалите " Е кажи ми как да им вярваш?
Колега НА ЖИВО, който да питам нямам, около мен тези които карат знаят в най-добрия случай колкото мен.
АМ в София S размер аз не съм видяла до сега там където съм ходила, а не мога да пробвам дали ми харесва някакво колело при положение, че не му стигам педалите:)
Затова май единственото на което мога да се надявам е от време на време да поствам нещо и някой да драсва 3 реда и да изгуби 5 мин от времето си
и благодаря на тези които го правят :beer:
Аватар
mariya

Мнениеот mariya » Пет Окт 05, 2012 9:03 pm

[quote="outfaced"]Аз пък си мисля, че купуването на АМ колело (140-150 ход, с 32 вилка) втора ръка е чудесна отправна точка

какво значи 32 вилка
Аватар
mariya

Мнениеот sergeh » Пет Окт 05, 2012 9:16 pm

Значи, че "тръбите" :D на вилката, на които "пружинира", тези лъскавите, са с диаметър 32 мм - т. е. по-дебелички на вид.
Аватар
sergeh

Рейтинг: 1880

Мнениеот outfaced » Пет Окт 05, 2012 9:20 pm

mariya написа:какво значи 32 вилка

Става дума за дебелината на тръбите на вилката. Масовите АМ-колела са с 32мм тръби, но не са малко и тези с 36мм. Хода на задницата може да еднакъв, но разликата във вилките е индикация донякъде и за предназначението на байка. Вилките с 36мм-ови тръби са по корави и логично за по агресивно каране ... също така и по тежки. Колело с такава вилка обикновено като цяло е с по-агресивни параметри и компоненти ( http://bikemarkt.mtb-news.de/article/38 ... n-swoop-16 ).
Абе не ти трябва да задълбаваш още толкова :D
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот TsvetanVR » Съб Окт 06, 2012 3:02 am

outfaced написа:
Top tube eff. (150mm travel/14”): 601mm

+ 800mm курмило ...

Това го препоръчваш на жена висока 160см. :nono:
14" в случая е доста заблуждаващо

mariya, внимавай с размерите ;) Частите се сменят, но геометрията се сменя само с рамката.
Кона имаха специални модели за жени доколкото помня. Инак то е ясно, че ако е меко за 2000лв. ще има компромиси по него.

Recommended fork travel: 100-150mm. Top tube (14"): 570mm Top tube (16"): 575mm Top tube (18"): 604mm
Няк'ва грешка е имало в официалния сайт явно, 'щото на няколко места намирам тези спецификации.
Както и да е, колелото, както и аз, от другата седмица ще е в София и може да се пробва по всяко време, ако Мария още си търси.
2016 Stumpjumper FSR Comp 29 с някои жокери.
TsvetanVR

Рейтинг: 1321

Мнениеот Garfield » Съб Окт 06, 2012 5:55 pm

Великобритания изцяло ли се изключва от сметката? Защото попаднах на това http://www.pinkbike.com/buysell/1175684/ човека в момента го кара на 1 венец отпред, но е писал, че дава двете плочи и декланшора. :D Единствено шока май има нужда от смяна на някое и друго уплътнение :beer: За мен си струва въпреки, че е малко над 2000лв. По груби сметки 2200лв. :dontknow: Не всичките компоненти са най-висок клас, от спирачките има какво да се желае още, но всичко останало е добро :D
I'm from a world where the rabbit pulls a man outta hat
Аватар
Garfield

Рейтинг: 1255

Мнениеот mariya » Пон Окт 08, 2012 9:11 pm

От Германия ми е по лесно, пък и често ходя до там и мога да си го взема:)

Та по повода това не е ли добро
http://www.ebay.de/itm/320993559838?ssP ... 1423.l2649
Аватар
mariya

Мнениеот outfaced » Пон Окт 08, 2012 10:10 pm

като се изключи че има степенка ... :clap: :lol: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Майтапа на страна, бива си го, ама гледам вече са го взели. А степенката всъщност можеше и да мине гаранция, че това колело надали е карано сериозно.

Пробвай с това ... http://www.ebay.de/itm/Specialized-Stum ... 3559838%26
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот mariya » Пон Окт 08, 2012 11:59 pm

да взеха го
а за второто ми е в листа за наблюдение , ще видим как ще върви цената
Също така в листа ми е и това http://www.ebay.de/itm/200827734317?ssP ... 1423.l2649 , хем че е доста ограничена информацията:)
Аватар
mariya

Мнениеот Demetrii » Вто Окт 09, 2012 4:22 pm

Не съм изчел подробно темата, но защо ми се струва, че това ще ти върши идеална работа. С друга вилка, примерно от втория сет.

http://www.niko-bikes.com/shop/product.php?ProductID=3
Demetrii

Рейтинг: 1305

Мнениеот outfaced » Вто Окт 09, 2012 8:21 pm

Demetrii написа:Не съм изчел подробно темата...

a трябва ...

Също така в листа ми е и това http://www.ebay.de/itm/200827734317?ssP ... 1423.l2649 , хем че е доста ограничена информацията:)

Спирачаките са малко мизерни, но другото е ОК. Най вероятно ще остане чувствително под 1000€ (предвид некадърната обява и noname рамка), но това колело също клони повече към каране нагоре и по равно, а не толкова надолу.
http://www.onbikex.de/Fahrrad/Mountainb ... 30549.html
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Предишна

Назад към All Mountain/Ендуро продукти