mover написа:Това колело е твърде далеч от идеята за АМ.
М., гледам как се лашкаш от колела за FR до колела за (състезателно) ХС, (не знам дали забеляза, че едното колело, за което си наддавала се продаваше без weelset и педали, което би струвало 350-700лв допълнително). Според мен си доста ненаясно с това какво търсиш и кое е подходящото колело за твоите идеи. Време е да прочетеш, после трябва да поговориш наживо с някой компетентен продавач, колега или др., след това да пробваш няколко модела и чак след това да търсиш и наддаваш. Ти започваш от последното.

Учудва ме благоволението на колегите. Ако човекът беше мъж, досега да сте го качили на черешата.
Според мен госпожицата е объркана и скоро ще сгреши. Кавалерски е да я предпазим от погрешна покупка за 2000лв., като я насочим не към опредено колело, а към това да разбере какво иска. Само по този начин ще я спечелим за мтб-то.
Нищо лично, разбира се. Успех!
Повярвай ми прочела съм, но като не разбираш нещата , защото не си пробвал в действителност , то някак се губи нишката:) Да виждам, че се лутам насам-натам и затова когато харесам нещо, просто го поствам тук и някой който има малко свободно време и поглед върху нещата ми казва къде са му минусите и къде са плюсовете на колелото(например преди два дена , че на едното колело не може да се регулира седалката въобще не го бях видяла).
Останах с впечатление, че това е част от идеята на форума, човек(или жена

) да попита и някой да отговори, просто защото не му пречи да отговори.
С продавачи е малко сложно да говориш(преди да започна темата във Форума това правех), защото повечето се опитват единствено и само да ти продадът техния продукт, а тези които не го правят няма как да ги отсееш от останалите
Пример : отивам в магазина близо до нас. Там има колело на което се заключва само предния амортисьор, аз питам "няма ли да е трудно като се наложи да се въртят педалите", отговор "ааа глупости задния амортисьор въобще няма значение, важно е само предния" Отивам в следващия магазин. Там на колелото се заключват и двата амортисьора. Този който ми го представя КАЗВА "Много е важно, че се заключва задния амортисьор, защото иначе е много трудно като въртиш педалите " Е кажи ми как да им вярваш?
Колега НА ЖИВО, който да питам нямам, около мен тези които карат знаят в най-добрия случай колкото мен.
АМ в София S размер аз не съм видяла до сега там където съм ходила, а не мога да пробвам дали ми харесва някакво колело при положение, че не му стигам педалите:)
Затова май единственото на което мога да се надявам е от време на време да поствам нещо и някой да драсва 3 реда и да изгуби 5 мин от времето си
и благодаря на тези които го правят