Formula RX vs. Magura MT4

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Formula RX vs. Magura MT4

Мнениеот Garfield » Вто Фев 05, 2013 5:19 pm

Здравейте, колеги. Идва новият сезон, а на мен ми трябват спирачки :eyebrow: Спрял съм се на тези два модела, горе-долу съпоставими като цена и характеристики. Нооо тъй като не разбирам почти нищо (това ще са ми първите) от хидравлики реших да се допитам до вас.
Интересуват ме следните неща: плюсове и минуси на двата модела, ако има такива, както и всичко друго, което се сетите... :beer: Ще се карат на твърдак. С RS Pike отпред, ако това е от значение. Моля специално хора, които са карали поне един от двата модела да споделят впечатления.

П.П. От сега казвам, че съм изчел подробно няколко ревюта и потребителски мнения в чужди форуми, но искам да чуя и вашето. Така че не ми пращайте линкове към МТБР или други подобни :D
I'm from a world where the rabbit pulls a man outta hat
Аватар
Garfield

Рейтинг: 1255

Re: Formula RX vs. Magura MT4

Мнениеот Admin » Вто Фев 05, 2013 6:40 pm

Карал съм само Formula RX, чел съм и за двете - според мен ще си доволен и в двата случая, така че взимай която ти харесва повече или която е по-евтина в момента.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Garfield » Вто Фев 05, 2013 9:18 pm

Мерси за отговора, ако може и за Магурите някой да се изкаже, за сега клоня към Формулите, предвид цената :eyebrow:
Аватар
Garfield

Мнениеот marvy » Сря Фев 06, 2013 9:36 pm

Аз имам Formula RX от промоцията в Maxbike .Спирачките са много хубави .Нямам голяма база за сравнение защото преди това бях с Quad ,а преди тях Juicy 3 .Всичко ,което пише по review-та в google е напълно вярно ,не съм карал Magura-та ,но наистина ,която и от двете да избереш мисля ,че няма да съжаляваш .
marvy

Рейтинг: 1200

Мнениеот cladonian » Чет Фев 14, 2013 8:37 pm

Аз карам с Magura MT2, само да отбележа, че серията като работа няма разлика, имам предвид сила, модулация, усещане и тн. Разликата е в материалите и от там и в тежестта. Даже в чужди форуми съм чел, че MT2, MT4 са по добри като спирачна сила от МТ8. Та ако не ти е за теглото взимай MT2. Формулата съм я тествал в магазин, нямам опит с реално каране. Плюсовете на Magure и в частност MT серията са:
Ергономията и усещането на спирачката. Лостчето за мен поне е супер удобно. Спирачната течност е минерално Royal Blood (май така се казва). Спирачката има гаранция 5 години за протичане. Течността не е хигроскопична, демект няма да се прецака след 2 години поради вода в нея. Системата на накладките е с магнит за по лесно сменяне и равномерност при работа. Зашита от счупване при падане, лосчето е захванато по специален начин. Специалния материал кабо….от който са изработени резервоарите на всички от серията. Лесно обезвъздушаване с компенсаторна пробка. Но най-приятното за мен е усещането при спиране. Просто пипни двете спирачки, както са изложени и виж коя ти е по приятна.
Успех с избора !
Аватар
cladonian

Рейтинг: 1300

Мнениеот Andy3 » Нед Фев 17, 2013 11:54 pm

Мнение нямам, не знам къде си ги набелязал, но тук има добри цени: http://www.bike-discount.de/shop/m444/k322/disc-brakes.html
Аватар
Andy3

Рейтинг: 1659

Мнениеот Garfield » Вто Фев 19, 2013 6:49 am

Взех Магурите, колеги, мерси за изчерпателните мнения :beer: Като покарам ще споделя и аз впечатления... :agree: Реших, че визуално ми харесват повече,имат някоя и друга настройка пък и теглото ме спечели. Въпреки че са само няколко грама надолу от формулите :eyebrow:
Аватар
Garfield

Назад към All Mountain/Ендуро продукти