Избор на правилната твърда рамка.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на правилната твърда рамка.

Мнениеот Neth » Съб Апр 13, 2013 1:37 pm

Четох известен брой теми, относно твърдите рамки за АМ и имам някаква ориентация към кои модели и марки да се насоча, но ме притеснява 1 фактор - височината ми. Бях се насочил към НС сърдж, но видях че дори голямата рамка е сравнително малка, а аз съм 190см, 85кг. Искам да ползвам рамката за спускания, но искам и да мога да въртя. От постовете виждам, че доста хора са сглабяли твърдаци със подобни рамки, та искам да попитам дали са удобни за високи хора? Също така кои други рамки бихте препоръчали за целите ми ? Ще се кара със ревелейшън 150 мм,бюджет до около 700 лева(държа да е нова) Мерси.
Learn as if you will live forever,Live as if you will die tommorow.
Аватар
Neth

Рейтинг: 1440

Re: Избор на правилната твърда рамка.

Мнениеот bio » Пон Апр 15, 2013 12:12 pm

точно стоманена рамка ли търси ?!? тегло гониш ли ?!?
може да разгледаш тези теми:
On One 456: Inbred vs Summer Season
Въпрос за стоманена рамка
има и други.теми и други колела.
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот Neth » Пон Апр 15, 2013 1:26 pm

По-скоро гоня подобна геометрия и цена.Четох всички други теми, но всички които са коментирали рамките са 10-15см по-ниски от мен. Единственото, което ме тревожи е дали ще са ми удобни тези рамки - НС сърдж/дартмуур хорнет/он-оне ево. Видях, че хорнет има размер 18, но тъй като не познавам никой, който да кара такива рамки не мога да ги пробвам - за това ми трябва съвет от някой висок колкото мен, който кара подобна рамка. Не гоня тегло, нито имам специални претенции към материала - искам само да е с читава геометрия за АМ.
Аватар
Neth

Мнениеот hanster54 » Пон Апр 15, 2013 3:15 pm

On-one inbred 20ка...аз съм 195/95 и преди около 4ри години почнах с един спешълайзд размер 13'' :D , после минах на друг спешълайзд 14, след това Kona Shred 15'' и сега съм пак с Kona Shred, но е 17 и 5 инча. За въртене става ако не сядаш на седалката...т.е. зависи колко възнамеряваш да въртиш и от физическата подготовка, ако е голям баир ми се случва да бутам. Но понеже имам и проблеми с кръста съм решил да минавам на ХС мекица. Иначе бях решил да си вземам споменатия горе он-уан с хоризонталните уши (можеш да го караш със скорости или сингъл спийд). От колеги във форума съм чел само позитиви за он-уан, вярвам, че 20ката ще ти заспи, може и 19ка. Това е лично мнение и е следствие от споменатия ми личен опит, като държа да отбележа, че винаги съм предпочитал по-малък рамки/бордове. :beer: Успех и пиши какво си взел!
"Be true to yourself and you will never fall..."
Аватар
hanster54

Рейтинг: 1182

Мнениеот bio » Пон Апр 15, 2013 4:49 pm

е-е-е приятел,
кво си чел бе ... още в първата тема в първата страница сме трима над 180 с 20'' on one рамки. обаче в момента незнам поради каква причина цената и е леле-мале ... последно мисля бяха паднали до 130-140 лири. 200 да им го наместа.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Pr3d4t0R » Пон Апр 15, 2013 7:19 pm

Ragley Blue Pig ; - )

www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=90794
www.bikeradar.com/gear/category/bikes/m ... x-11-41649

Идва в момента над бюджета ти, но тия от острова ще намалят двайсет инчовата със сигурност. Всичко, което пише в ревюто го потвърждавам. Накратко - карал съм първия On One 456 и после го смених със Scott Genius. С мекицата не ми беше толкова интересно и забавно и заради това се върнах пак на твърдак : - ) Прасето обира нагоре неравностите осезаемо - прехода от мекица към твърдак въобще не ми беше неприятен. При стария 456 това не беше така. С тази геометрия надолу е просто върха - може да се кара навсякъде (сериозен наклон, дропове, скоростни пътеки, каменни реки, технични пътеки, серпентини и т.н.) стига да ти стиска : - D

20-та би трябвало да ти пасне точно за твоята височина.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Neth » Пон Апр 15, 2013 8:50 pm

Мда, Ралейг-а е малко извън бюджета. Колебая се в момента между он-оне и хорнет-а, тъй като първата трябва да я поръчам?( не съм видял никъде да я провадат в България) а пък скоро заминавам и искам да си сглобя байк-а преди да замина. Разликата е около 150 лева между 2-те рамки, което не е фатално. Хорнета е втората твърда рамка, която ме кефи толкова след нс битч, но тогава нямах кинти да си взема нс-а и вече се намират доста рядко :) А ако трябва да съм честен он-оне ево е една от най-грозните рамки, които съм виждал - инбред-а е по-добре.

Иначе относно въртенето - ще въртя толкова, колкото и ще спускам, ако не и повече. Затова не искам да правя компромис със удобството при въртене. Може би ще чакам да намалят малко инбред-а и да си го поръчам по-натам, освен ако някой със 18' хорнет не ме убеди, че ще ми е перфектен :dontknow:

Мерси за всички отговори до момента.
Последна промяна Neth на Пон Апр 15, 2013 9:27 pm, променена общо 1 път
Аватар
Neth

Мнениеот bio » Пон Апр 15, 2013 9:08 pm

сега последно алуминиева или стоманена ... ?!? on-оne всички са грозни и евтини, но къртят мивки ...
висок съм 187cm и за мен 18'' е малка рамка/ще иска колче поне 400mm, за да въртя нормално. аз и сега изглеждам смешно с толкова вдигнат кол. за мен абсолютният минимум е 19'' и смятам някой ден да го постигна.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Neth » Пон Апр 15, 2013 9:30 pm

Не гоня тегло или качество, не ме интерсува материалът( няма да правя нищо с рамката, което да я унищожи) Искам само да е удобна. Може би ще помисля за 19/20ка ако ти караш със 18 и ти е малка, мерси за инфото.
Аватар
Neth

Мнениеот bio » Вто Апр 16, 2013 7:29 am

карам 20-ка. удобна ми е. само понякога ми се иска да е малко по-ниска и малко по-къса.
относно алуминиевите срещу стоманените рамки има доста изписано в интернет (на английски).
при мен прехода от HT2 към On One Summer Season е свърза следното усещане:
малкия челен ъгъл ми дава огромна стабилност. мога да спра навсякъде да се огледам и да продължа.
стоманата поема ударите от малките камъни. не се чувствам сякаш колелото ще се разпадне и нямам задница, защото тя е някъде из облаците.
големите камъни ме хвърлят отново.
лично аз ако някой ден се върна към алуминиевите рамки, то ще е заради теглото. не бих взел алуминиева рамка с теглото на hornet (цената и е много добра).
сега относно размера.
мериш ли дължината на краката до чатала [mm] = размер на рамката [mm]+ 175 [mm] + колче [mm]
като имаш предвид, че колче 350mm е с по-малка работна дължина, около 270mm.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Diimmoo » Вто Апр 16, 2013 1:27 pm

Аз също съм 190cm висок и бях учуден как може NS Surge и Hornet-a да се предлагат в такива малки размери. Anyway...
Споделям мнението също, че Оn-One-a не са от най-красивите рамки, меко казано..
С изключение може би на карбоновата 456, която е вариант за по-високи като нас понеже имат 20" размер, но пък цената е друга.
Ето на какво съм се спрял аз по темата:

Fireeye Flame > http://fireeye-bike.com/product_detail. ... n=70&type= )

Изображение

- рамката е стоманена, с хидроформована долна тръба, има 19" размер и други цветове.

А следващата е може би една от най-красивите АМНТ рамки до сега, но е по-скъпа с ограничена серия.

Production Privee Shan > http://www.production-privee.com/PBSCPr ... D=11265974

Изображение

И двете рамки са с много близка АМ геометрия.
На линковете, които съм посочил можеш да разгледаш всичко останало в цифри, градуси, мм и т.н.. Успех! :beer:

:offtopic: Аз вече бях писал за 2-те рамки в една друга тема - странно тогава,че никой не обърна внимание та сега се повтарям малко.
Where the trails ends...
Аватар
Diimmoo

Рейтинг: 1220

Мнениеот bio » Вто Апр 16, 2013 1:56 pm

Diimmoo аз обърнах внимание на поста ти в другата тема, но какво да кажа, когато не съм карал ни една от двете. ти искаше впечатления от Flame-а ... аз нямам такива. изглежда добре и толкова. втората е чук, но цената е убиец ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Neth » Вто Апр 16, 2013 6:11 pm

Честно казано реших за момента да заложа на хорнет-а и днес го взех. Не съм го карал дълго, тъй като се раних сериозно онзи ден, но на първо каране ми се стори удобен. Ще напиша по-сериозен коментар след няколко спускания/изкачвания. Мерси на всички за информацията и идеите!
Аватар
Neth

Мнениеот andycu » Вто Апр 16, 2013 8:44 pm

Neth написа:Честно казано реших за момента да заложа на хорнет-а и днес го взех. Не съм го карал дълго, тъй като се раних сериозно онзи ден, но на първо каране ми се стори удобен. Ще напиша по-сериозен коментар след няколко спускания/изкачвания. Мерси на всички за информацията и идеите!

Със сигурност няма да останеш разочарован. И ако не е много удобна при педалеиране нагоре, освен с колчето, се опитай да си поиграеш и с конфигурацията лапа-кормило. При мен това доста помогна за комфорта нагоре(повече отколкото при други рамки).
Поздрави и добре дошъл в клуба! :D :agree:
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот Neth » Вто Апр 16, 2013 8:56 pm

Мерси :beer: Аз ще сменям и колче и кормило още тази седмица(трябваше да съм го направил отдавна) такаче очаквам да се получи много блага машина, ще кача и снимки като сменя всички части :peace:
Аватар
Neth

Назад към All Mountain/Ендуро продукти