Важна тема: Avid BB7 и BB5

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: avid bb7

Мнениеот Brave » Пет Ное 02, 2012 10:06 am

Самата спирачка няма задна/предна. С преходниците е малко по-сложно и зависи от вилката и размера на роторите. Общо взето има варианти да се монтира без преходник, да можеш да ползваш стария или да трябва да си купиш нов.
Brave

Рейтинг: 2000

Re: avid bb7

Мнениеот b1kerche_ » Пет Ное 02, 2012 7:24 pm

мерси
b1kerche_

Рейтинг: 1180

Re: Важна тема: Avid BB7 и BB5

Мнениеот dviktor » Вто Юли 16, 2013 12:20 pm

Здравей те,да не отварям нова тема, имам Drag ZX4 Pro, решил съм да сменям предната вилката с нещо по читаво(rockshox xc32 ) и съответно да сложа дискови спирачки.

Предлагат ми Avid BB5 на добра цена с ръкохватки и жила(втора ръка), мисля да ги взема , но ще ми трябват ротори с център лок защото съм с главини Shimano HB-RM35 и FH-RM35, виждам че се продават подобни дискове Shimano SM-RT30 Center Lock но пише че са съвместим само с Resin накладки, съответно трябва да сменя и накладките.

Ще си заслужава ли всичко това или направа до взема Shimano механични спирачки? Карам само XC, и градско. От една седмица с това се занимавам, хидравличните ми идват малко над бюджета. Но ако има нещо на разумна цена може и да се напъна, все пак няма да взимам всеки сезон нови спирачки. :dontknow:
YT JEFFSY Pro 29 - GHOSTSHIP GREEN
Аватар
dviktor

Рейтинг: 1309

Мнениеот ngtodorov » Пон Юли 22, 2013 1:11 pm

Механични спирачки на шимано не мисля, че си заслужават ?
ngtodorov

Рейтинг: 1108

Мнениеот kobso1245 » Пон Юли 22, 2013 11:08 pm

ngtodorov написа:Механични спирачки на шимано не мисля, че си заслужават ?

Един приятел имаше 416-ка и каза, че спира доста добре за парите си.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот dviktor » Вто Юли 23, 2013 2:13 pm

Отказах се от механични, като ще взимам нещо поне да мога да го ползвам по дълго време. Поръчах SHIMANO BR-M446, преда и задна. Да видим кога ще дойдат, взех ги от http://www.rosebikes.com.
YT JEFFSY Pro 29 - GHOSTSHIP GREEN
Аватар
dviktor

Рейтинг: 1309

Мнениеот novice » Съб Сеп 07, 2013 11:50 pm

Колеги, дойде време и аз да сменям накладки :D и като всеки почнах да избирам, дали да взема оригинални или съвместими на по-добра цена.
Четох за някакви Барадини и Кool Stop, че не били добри никак откъм спиране и износване.
Сега първите така или иначе не мога да ги намеря, вторите излизат по-скъпи и от оригиналните, а и намирам тези аналози:
http://store.kale.demo.mirchevideas.com ... achki.html
http://yessbikes.com/nakladki-za-diskov ... resin.html
Макар че на Риното като им гледам правите дръжчици и се чудя дали наистина ще паснат добре и няма да пречат на преходника.
Доколкото знам ВВ7 стандартно са със синтеровани накладки. Въпросът е ако се вземе синтерования по-евтин заместител или този от Голд серия, дали спира така добре и дали ако спира добре, не изяжда дисковете по-бързо от оригиналните накладки? Демек струва ли си да се слагат тия по-евтини заместители или ефектът от тях е обратен и с повече разходи за нови накладки/дискове в дългосрочен план? Гледам аналозите са двойно по-евтини, а като направя аналог с рециклираните консумативи за принтери, които са по-евтини от оригиналните - накрая винаги има едно хапане на задните части с тях... :D
Всъщност разликата в цената на оригинални и заместители да не идва от липсата на пружинка в комплекта на заместителите?

http://bikesport.bg/bg/products/2036-%D ... %BA%D0%B8_
Тези явно си имат и пружинка в комплекта. Някой ползвал ли е някой от упоменатите от мен аналози и ако да, с какви впечатления е?
http://atletiksport.com/index.php?page= ... t&Itemid=3
Jagwire едва ли не са по-добри от оригиналите... :D то и цената им е като на оригинални, остава и да работят така добре или по-добре.

С оригиналните накладки на спирачките ми, които купих от Горгона предиии... 4-5г. винаги имах, имам и домомента скърцане особено на задната спирачка. Това е от кривите дискове, които така си дойдоха и както и да настройвам апаратчето спрямо дисковете, винаги скърцат. Та ми се ще новите накладки поне да не свирят толкова с тези дискове и да спират поне така добре, като старите. Иначе спирачките с комбинация с Авидски лостчета са си добри, леко хапливи, особено предната на мокро :D , но пък колеги винаги са се учудвали като видят колко меки лостчета имам, а колко добре спират спирачките.
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Предишна

Назад към All Mountain/Ендуро продукти