АМ байк

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

АМ байк

Мнениеот жоро123 » Пон Яну 13, 2014 10:35 pm

Здравейте,колеги,чета форума от доста време,но чак сега се регистрирам.Естестнето си има причина :D От доста време карам едно старо колело,мерак за ново имах,но пари-малко. Сега посъбрах и ми се върти нещо в главата,но първо до вас да се допитам. Много ме блазнят походите,които си правят част от съфорумниците.Това мисля,че е първото предназначение на велосипеда. Второто е,че искам да си джъткам из София,когато времето се оправи.От изчетеното във форума си създадох следната представа. Рамка On-one 456 EVO и до тук.. :D Междувременно,следя някои чужди сайтове за втора ръка "мекица". Тук е сериозната дилема! Бюджет забравих да спомена,но около 1800лв. ще ги прежаля. Ще спра до тук, ще изслушам някой и друг съвет, пък да видим до къде ще се стигне. Благодаря още сега на отзовалите се! Надявам се повечко хора,практикуващи точно това,което искам и аз да изкажат мнение. Лека вечер :beer:
жоро123

Рейтинг: 1200

Re: АМ байк

Мнениеот moridinbg » Вто Яну 14, 2014 2:21 am

On-One правят страхотни рамки!
Доста е универсална, дизайнът позволява вилки от 100 до 160мм, от там и името - 4,5, 6 инча. Води се максимум 150мм според сайта, но това е промяна от преди 2 или 3 години във връзка с някакви европейски сейфти истории за стоманени рамки, иначе преди това години се е продавала като до 160мм, доста хора я карат и с толкова в UK, от където е и където е доста популярна и проблеми с чупене няма. Понася и доста широки гуми - дори с 2.4 остава доста място, а според сайта 2.5 е тамън.

Рамката е доста корава и носи много. Аз бих й взел един Fox 36 Talas за 400 панди от пинкбайка, защото карам 456 Carbon с такъв :D Но това няма да остави достатъчно бюджет за останалото... При всички положения се оглеждай за нещо около 150мм, защото с по-къси за мен е спъната. Някое Marzocchi 55, например.
Аватар
moridinbg

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potar » Вто Яну 14, 2014 2:24 am

В една от темите около твойта, съвсем наскоро, беше постната обява от нашия форум тук за Giant Reign, АМ-мекица, на повече от отлични пари (доста под лимита, който ти си споменал). Колелцето си заслужава адски много, имал съм такова (макар и за кратко), и возията е чудесна! :)

ЕДИТ: Ееее, то пък е наполовина продадено... :(
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=151519
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот жоро123 » Сря Яну 15, 2014 11:51 pm

По-скоро въпросът е, дали ще е удобно да се кара с твърда рамка в баира? За двойното окачване е ясно... Другото,което ме притеснява е,че има не малко оплаквания за ръжда, която се появява при on-one. Moridin, я кажи, какъв бюджет ще е необходим,за да стане,както трябва колелцето.
жоро123

Рейтинг: 1200

Мнениеот KaLO_1407 » Съб Мар 29, 2014 11:00 pm

жоро123 написа:По-скоро въпросът е, дали ще е удобно да се кара с твърда рамка в баира? За двойното окачване е ясно... Другото,което ме притеснява е,че има не малко оплаквания за ръжда, която се появява при on-one. Moridin, я кажи, какъв бюджет ще е необходим,за да стане,както трябва колелцето.

Със частите, които съм избрал за моя ще стигне ~3000 лева. Може да ги докараш и по-малко. Най-вече зависи от скоростната с-ма, вилката и спирачките. Аз тия пари ще ги събирам сигурно с години, ама се надявам да се получи някога.
"След двадесет години повече ще съжалявате за нещата, които не сте направили, отколкото за нещата, които сте направили…"
KaLO_1407

Рейтинг: 1131

Мнениеот outfaced » Съб Мар 29, 2014 11:25 pm

Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Назад към All Mountain/Ендуро продукти