FOX FLOAT 34 160mm - Проблеми

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: FOX FLOAT 34 160mm - Проблеми

Мнениеот windv » Пон Фев 24, 2014 7:22 pm

psixopat написа: Например Strive al 8.0, но със един Monarch + и една вилка Pike, става перфектния АМ велосипед, за мен :D

тоя монарх няколко приятели го караха, и на всички им правеха разнообразни проблеми :)
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Рейтинг: 2000

Мнениеот outfaced » Пон Фев 24, 2014 10:04 pm

Дай да уточним кой монарх ... щот малкия е пръчка ... тоя с преливника се надяваме да го бива.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот hitar_potar » Вто Фев 25, 2014 10:54 am

Аз тоя с преливника съм го сгъвал на РАМ ФР. Адски бавен както на сгъване, така и на разгъване. Ама май и той си има различни версии. Да не говорим за тия различните тунинги, с които идват заводски - за различни типове рамки. Малко леща с боб ми се струва това, щото в нашта родина омайна сладка сякаш трудно могат да те светнат в магазина кой точно тунинг ти трябва за твоята рамка... :V:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот outfaced » Вто Фев 25, 2014 2:16 pm

Би било доста разочароващо ако и той е муден ...
Но поне при него има опцията да си променяш на спокойствие шимстака и реално би трябвало да можеш да го направи какъвто искаш.
Така погледнато даже е най добре да купиш версията с макс компресия и мин рибаунд (H/H) за да имаш вътре максималния набор от шимчета, че да си играеш.
По магазините обаче рядко се продава нещо по различно от M/M така или иначе.

Коефицент 2,3-2,4 мисля беше някъде долна граница между M и L тунинг на компресията. Повечето рамки са за M.
Имаше някъде една картинка къде беше обяснено хубаво, ама сега не я намирам.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот hitar_potar » Вто Фев 25, 2014 8:29 pm

Точно това имам впредвид - последното ти мнение е като написано на отдавна изчезнал диалект на Мандарин. (no offense)
Тунинг на едното, тунинг на другото, дрън дрън... Принципно нали уж за добро се прави това, да работи по-удачно шока ти. кусура е обаче, че инфото е малко, а и честно казано, е объркващо. А представи си болшинството от таргет-групата на тоя модел шок - т.нар. AM-crowd - колко би се заинтересувала да прочете кой тунинг за коя рамка е, какви са преимуществата му, какво може да прави с шимовете и тем подобни. И каква е вероятността просто да заебе тия глупости и да отиде да си поръча 1 Fox RP23 или още по-добре - Float X, че има преливник. :)
Аз лично съм на 1 малко по-различно мнение: че шока трябва да е в 1, да го наречем нулево състояние, настройка на карантиите, позволяваща му да работи с максимален брой рамки на пазара, като има възможност да се пренареди шима отвътре при евентуална нужда от много сериозно префасониране на характеристиките му заради някоя шантава рамка. А всяка останала, не толкова брутална и сериозна промяна, да е в рамките на обхвата на настроките, с които разполага шока. Точно и затова много уважавам Маниту Еволвър ISX-6 в размери 190мм и 200мм. :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот TheUndertaker » Сря Фев 26, 2014 12:32 pm

Да ви помогна малко: http://www.qbp.com/diagrams/TechInfo/vivid.pdf

Мисля, че е очевадно ,че на производителите им "писна" да дават максимална възможност за настройка на вилка-шок. Масовите хора, никога няма да си отворят шока и да си сменят шим-а , на шока нали пише за изкачване за спускане средно ... лесно .... Тепърва ще се ходи към унифизиране на повечето настройки.

Относно шоковете - лошо няма да има различни настройки стига да има някой от другата страна /производители/ на велосипеди, които да тестват и избират правилния за всяка рамка. Реално за да се е създал такъв продукт е имало търсене. За 2014-15 шоковете има по още 4 модификации на разни неща ... да ти са ... маата .... кат си избираш шок бил той Фокс или РС.

Владо ти си за ML или LL. Зависи основно от leveratio ratio curve ...
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот outfaced » Сря Фев 26, 2014 12:55 pm

Ами то по скоро физически няма как с един модел да се покрият всички изисквания ... затова има и различни шимстакове и различни по големина камери.
А иначе масовите хора си карат rp23 или монарх 4.2 и са доволни. Дет се вика, само може да им завиди човек, че не страдат от нашата капризност :D
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот Nocturne » Пон Апр 07, 2014 10:31 am

Темата не е за това, ама така и така стана приказка... да използвам да питам нещо за шоковете.

Моят е Fox Float CTD Performance BV, каква е разликата с Fox RP23 и кой е по-хубав :D

А иначе съм чувал, че шок на RockShock по-добре не... вилка да, но шок-не. Има доста по-хубави. Моя опит с обикновен Монарх R го потвърди, макар и нисък клас...търси се поне надеждност, не добра работа, но той и това нямаше. Течеше и изпускаше налягане на всяко каране.
RAM AM.ONE Custom
Аватар
Nocturne

Рейтинг: 1300

Мнениеот outfaced » Пон Апр 07, 2014 1:15 pm

Nocturne написа:Течеше и изпускаше налягане на всяко каране.

Някое дефектно о-пръстенче за стотинки. Определено това му е най малкия проблем на монарха.

RP23 е старата версия на CTD. CTD e по-добре. Поне като нов.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот Nocturne » Пон Апр 07, 2014 1:58 pm

outfaced написа:
Nocturne написа:Течеше и изпускаше налягане на всяко каране.

Някое дефектно о-пръстенче за стотинки. Определено това му е най малкия проблем на монарха.

RP23 е старата версия на CTD. CTD e по-добре. Поне като нов.

Ахаа, ясно :)

А иначе за течането, ами той беше в гаранция. Отидох в Рам в Хаджи Димитър и само като го видяха ми казаха, че не ставал и ще ми го сменят безплатно с нов Ario, защото Монарх вече нямали, но аз предпочетох да доплатя 150лв. за Fox-а, който вече си има 3 позиции (Climb/Trail/Descend), стария беше постоянно отворен и отзад като някой караше зад мен се виждаше, че сгъва на равно и убива скоростта. Разликата беше чудовищна като сложих Фокса!
RAM AM.ONE Custom
Аватар
Nocturne

Рейтинг: 1300

Предишна

Назад към All Mountain/Ендуро продукти