Съвет за рамка, към начинаещ

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за рамка, към начинаещ

Мнениеот 9teen8t9 » Вто Юни 10, 2014 2:57 am

Сигурно съм поредният, объркан от много информация индивид, който отваря тема, като решение на проблема си, но колкото повече ровех с търсачката, и колкото повече теми четох, почнах повече да се обърквам.

До сега карам един крос, който въпреки всички критики, ми върши идеална работа за града. Покарах го и малко оффроулд, и не се счупи, но си личи, че това не му е силата. Усеща се че е крехък велосипед.
Иска ми се да се кача само едно ниво на-горе. Не ми предлагайте рамки и велосипеди от най-висок клас. Ако ме грабне любовта по този спорт, ще продавам и ще купя ново.

Чудя се дали ще успеем да сглобим един скромен байк с който да мога да се предвижвам в планината със следните нужди:
Размер L (мисля че това е размера който ми трябва 190см съм)
Няма да бъде използван за състезание, или за атрактивни въздушни трикове, но все пак да има някаква здравина.
Би ми се искало да е с мека рамка, ако е възможно.
Да бъде удобен както за спускане така и за каране в пресечени местности, на равно, или по някакви неравности в гора.

По принцип съм се ориентирал към една рамка, която май е по подходяща за спускане, но все пак мисля че ще ми свърши някаква работа. Дайте някакво мнение:
http://olx.bg/ram-freeride-2007-i50874831
намерих същата рамка на цял велосипед.
http://olx.bg/sportno-kolelo-ram-f2-i32700725

Във Вашият форум, също намерих не лоша оферта за цял велосипед. Даже мисля че ще ми е идеален, но не знам дали ще оцелее такава изгодна оферта още месец, два.
viewtopic.php?f=16&t=160234

И един малко тъп въпрос:
Възможно ли е на някой вид рамка, да са проектирани да не може да се монтират 2 предни венеца? Да внимавам ли за тази подробност?
Аватар
9teen8t9

Рейтинг: 1158

Re: Съвет за рамка, към начинаещ

Мнениеот mentalhead » Сря Юни 11, 2014 10:44 am

RAM Freeride не е рамка, която да караш по равното. Това си е рамка за фрийрайд, което се подразбира и от името.
Твоята рамка от посочените е RAM AM, но тази в посочената обява е размер 17", който ще ти е малък. С този ръст си за най-големия размер рамки, някъде около поне 19" помоему.
Според мен не си взимай само рамка. Сглабянето на велосипед от нулата обикновено излиза скъпо и/или бавно.
По въпроса с венците не мога да ти отговоря със сигурност, не виждам причина да има проблем, но има рамки на които не може да се сложи преден дерайльор, което значи, че не може да ползваш и две плочи. Това са рамки за спускане или фрийрайд, така че не би трябвало да те засягат. Имаше някакви опции да се монтира дерайльор за средното движение, Shimano E-type, ако не се лъжа, но не считам че подобни врътки си заслужават разправията.
Аватар
mentalhead

Рейтинг: 2000

Мнениеот amihov » Сря Юни 18, 2014 2:43 pm

Отиди ж някои хубав магазин консултираи се с специалист на място и си купи ново колело . Колело на старо и то с окачване е голяма гресшка.
Ако нямаш пари за ново изчакаи и си сабери или си вземи на кредит.
amihov

Рейтинг: 1178

Мнениеот 9teen8t9 » Пет Юни 20, 2014 1:57 am

Настъпи малка промяна.
Прецених че съм още зелен за ендуро, и затова малко ще започна първо само със спускане докато натрупам необходимата физическа и психологическа подготовка.

Взех си едно употребявано GIANT за downhill , което мисля, че ще ми върши работа. Малко тъпо е че ще трябва с да търся алтернативен начин за катерене (с лифт ,кола и тн), вместо да разчитам на собствените си сили и дух, но един ден ще влезна и в АМ класът рано или късно.

Благодаря на отзовалите се съфорумници. Ще се виждаме в раздела за DH.
Аватар
9teen8t9

Мнениеот Ozzie » Пет Юни 20, 2014 11:00 am

9teen8t9 написа:Взех си едно употребявано GIANT за downhill...

е пък похвали се с някоя снимка де :thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот 9teen8t9 » Пет Юни 20, 2014 12:10 pm

Добре, :)
Имам само 1 снимка която направих веднага щом го взех и го качих в нас.
Най-вероятно повечето сте го виждали тук в форума в раздела купувам/продавам.

Не е нещо кой знае какво. Стар модел е, но мисля че ще ми свърши работа.
Ще трябва да се сменят някои неща по колелото, но все пак го взех доста евтино, а и предишният собственик, ми ги спомена предварително частите, които трябва да се сменят.

Изображение

Другата седмица, ще купя евентуално защитната ми екипировка и ще направя пробно спускане.
Аватар
9teen8t9

Назад към All Mountain/Ендуро продукти