Felt Compulsion 2 2009-отзиви

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Felt Compulsion 2 2009-отзиви

Мнениеот 5L » Нед Юли 01, 2012 3:38 pm

Здравейте,

от известно време се оглеждам за бюджетно АМ решение-цял байк втора ръка. В момента разглеждам оферти за Felt Compulsion 2 2009. Отзивите като цяло са доста добри, като минус се споменава теглото -14,5-15kg и трудности при катерене. Аз трудности при катерене си имам така или иначе с по-лекото ZX5, допълнителни не търся :rofl: .

Някой карал ли го е и какви са отзиви има?

Предварително благодаря
Аватар
5L

Рейтинг: 1420

Re: Felt Compulsion 2 2009-отзиви

Мнениеот thechosen » Пон Юли 02, 2012 11:26 am

Привет

Карам този велосипед от 2 години.
Преди да започна с впечатленията да кажа, че това ми е първият "мекик" и базата ми за сравнение е само с твърдака и пробните карания на велосипеди на приятели.
С изключение на предната гума, която сега е безкамерна Kenda Nevegal с бандаж и "боза" на Stan другата окомплектовка е заводската.

За катеренето не мога да се съглася, че е проблем - според мен окачването се справя добре и в сравнение с 13кг. ми твърдак ми е по комфортно с Felt.
Ако проблема при катерене е в теглото ... за това си има лек, но пък като всяко лекарство си иска сердства :peace:

Надолу се справя още по-добре :eyebrow: .
Задницата е стабилна, не съм осещал сукане, но пък и не съм екстремен спускач.
Окачването поема препядствията добре, не ми е липсвал ход.

За мен Compulsion се справя чудесно с предназначението си за AM велосипед и до сега имам много хубави моменти с него в планината.
thechosen

Рейтинг: 1895

Мнениеот 5L » Пон Юли 02, 2012 8:58 pm

Благодаря :beer:

Скоро надявам се и аз ще драсна впечатления от първа ръка.
Аватар
5L

Мнениеот ngtodorov » Пет Юли 06, 2012 12:54 am

Карал съм такъв тук на един колега. Много як цвят оранжев :D Карането беше кратко, но като отзиви работата му е добре за АМ нищо по-специално не ме е впечатлило в него. Веднага усетих по-голямото тегло което хич не ми хареса. Теглото за мен е един от най-освновния фактор за лесното каране съответно катерене. Нямам представа рамката колко тежи точно и ми е интересно да знам. Мнението ми е да си намериш по лека рамка за АМ като има избор. Specialized има модели към които се бях ориентирал, но ми изпадна друга рамка :beer:
ngtodorov

Рейтинг: 1108

Мнениеот 5L » Нед Юли 22, 2012 12:05 am

5L написа:Скоро надявам се и аз ще драсна впечатления от първа ръка.

Това конче дойде вчера, днес го покарах и мога да кажа първи впечатления.

Изкачване-геометрията му се различава от тази на твърдак, което изискваше някакво свикване. Въпреки, че наистина е някъде близо 15kg, това не пречи на въртенето, в усилието не намирам разлика. Добре "облазва" пресечения терен, просто в един момент започнаха да крампират други мускули.

Спускане-сравнено с твърдак просто лети и гази, тотален кеф. Предполагам, че скоро ще свикна със свободата, която рамката дава надолу.

Бутане-тука е толкова тежко, колкото при твърдака, но може би изглежда една идея по-фешън.

Единствения реален проблем са по-дългите курбели (не съм ги мерил) или по-ниското средно. Педалът слиза доста близо до земята, няколко пъти го ударих в камъни на качване. Имах и ирационалното усещане, че петите ми ще бъдат "захапани" от задната капла.

Като цяло оценката ми съвпада напълно с тази на thechosen, т.е. доста доволен съм на първо четене. :beer:
Аватар
5L

Назад към All Mountain/Ендуро продукти