Препоръка за задна главина

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Препоръка за задна главина

Мнениеот Andreshk » Вто Авг 26, 2025 10:10 am

Здравейте,

Имам нужда от препоръка за задна главина, бууст 12х148, с micro-spline тяло. Търся само главина, т.к. засега ще си преизползвам сегашната капла, а по-нататък бих обмислил ъпгрейд на целия wheelset накуп. От тази гледна точка бих приел и по-бюджетни предложения, но не задължително. Колелото е мекица, та няма да е подложена на бой колкото с твърдак.
Засега вариантите са ми:
- Novatec D462SB (~150лв) - бюджетна, уж хубава, виждам смесени мнения в нета - дали не е твърде еФтина?
- Mavic MX801 - марката е топ, но няма никакви ревюта или мнения (?)
- DTSwiss DT350 (~320-350лв) - бенчмарк в класа си, ясно е че от тая марка връщане няма

Та, струва ли си временно да избера нещо по-евтино, или да скачам на DTSwiss и да не го мисля? Ами шиманските главини, напр. FH-M8110?
Нямам проблем с покупки и от Bike-Discount/Bike24/Bike-components/ActionSports; както и от българските сайтове.

Мерси предварително!
Andreshk

Рейтинг: 1240

Re: Препоръка за задна главина

Мнениеот Sprinter » Вто Авг 26, 2025 10:44 am

Не си писал за колко спици и стандарта на диска, но ето ти едно предложение от мен. Пазарувал съм оттук, всичко е точно с доставката.
https://www.gt2.bike/product-page/dt-sw ... m-12-light
Sprinter

Рейтинг: 1782

Мнениеот Andreshk » Вто Авг 26, 2025 11:09 am

Sprinter написа:Не си писал за колко спици и стандарта на диска, но ето ти едно предложение от мен...

Да, мой пропуск - 32 спици, 6-болтов диск.
Стори ми се, че в повечето сайтове имат почти всички пермутации... благодаря все пак, ще гледам още
Andreshk

Рейтинг: 1240

Мнениеот Pr3d4t0R » Вто Авг 26, 2025 4:25 pm

Имай предвид, че пренаплитането на капла от няколко години насам е скъпо удоволствие (80-100 лв за София, сваляне на главина+наплитане нови спици). Та ако главината ти е със здраво тяло я карай и само ѝ смени лагерите, ако са заминали. Много по-смислено ще е да събереш направо за цяло обновено задно колело. Аз съм изключително доволен от Newmen, особено ако хванеш намаление. От Actionsports съм купувал custom wheelset с техните Funworks главини и беше повече от отличен - нито аз, нито приятелят след мен, който купи байка успя да го унищожи (27.5 Spank Oozy trail капли + Sapim D-Light спици).
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Назад към All Mountain/Ендуро продукти