Трудности в намирането на лапа.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Трудности в намирането на лапа.

Мнениеот blizzard » Нед Юли 13, 2008 12:09 pm

Тея дни пообиколих няколко от по-големите столични веломагазини и открих, че не мога да си намеря лапа за дебело кормило (31.8) дълга около 90мм и на всичкото отгоре на цена около 35 лв. :) Знам, че съм малко придирчив, но все пак, ако някои е мярвал подобен продукт някъде в София, ще му бъда благодарен, ако сподели. Общо-взето си търся нещо такова, но не мога да го намеря в София. Вариант е Truvativ XR, но ми се иска да се захваща с два болта за стержена. Не ми се дават много пари, защото лапата ще е за проба... да видя как ще ми е стойката с по-дълга лапа (досега карах с 60мм Hussefelt) и дали това ще ми помогне за болките в кръста, които вече са доста притеснителни.
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот Attention-rider » Нед Юли 13, 2008 4:51 pm

Ето тази лапа отговаря, на описанието ти, но незнам дали има с дебелия захват
http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... cts_id=768

Edit: Ето лапи като за теб! --> http://www.niko-bikes.com/eshop/index.p ... =1&sort=3a
Последна промяна Attention-rider на Нед Юли 13, 2008 5:04 pm, променена общо 4 пъти

Attention to the ride, Attention to the rider!
Аватар
Attention-rider

Рейтинг: 999

Мнениеот blizzard » Нед Юли 13, 2008 4:53 pm

Мисля, че е само 25.4мм.
Аватар
blizzard

Мнениеот THEZOGGO » Нед Юли 13, 2008 5:21 pm

тук - http://www.chainreactioncycles.com/Sear ... earch=Stem
има голям избор.
Отиди най долу - там са лапите. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот blizzard » Нед Юли 13, 2008 6:08 pm

Благодаря за предложението, но ми се ще да мога да си я купя от реален магазин лапата :). Просто както казах, си търся евтина лапа, за която няма смисъл да давам колкото нея за доставка. В краен случай може и до този вариант да се стигне де.
Аватар
blizzard

Мнениеот bikerider » Нед Юли 13, 2008 9:10 pm

blizzard написа:Благодаря за предложението, но ми се ще да мога да си я купя от реален магазин лапата :). Просто както казах, си търся евтина лапа, за която няма смисъл да давам колкото нея за доставка. В краен случай може и до този вариант да се стигне де.

Повярвай ми това е най-читавия вариант. Известната сума отгоре се изплаща многократно с кефа, който получаваш карайки точно това, което си избрал, вместо да се съобразяваш с локалните търговци и текущите им наличности / липси. Да не говорим, че често цените навън (особено в момента в Щатите) са такива, че дори с транспорт и мито пак излиза по-евтино.

Дали за теб е оправдано само ти си знаеш разбира се, но в онлайн магазините има всякакви стоки за всякакви хора.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот blizzard » Нед Юли 13, 2008 10:30 pm

За момента ми трябва нещо, с което мога да се сдобия бързо, така че да мога да пробвам с по-различна дължина на лапата. Пък в последствие, когато вече знам какво ми трябва, ще мога да си напазарувам нещо, което наистина знам, че ще ми пасне.
Иначе по принцип съм напълно съгласен с теб и съм почитател на пазаруването online. :beer:
Аватар
blizzard

Re: Трудности в намирането на лапа.

Мнениеот Дизел » Пон Юли 14, 2008 10:01 am

blizzard написа: ...Не ми се дават много пари, защото лапата ще е за проба... да видя как ще ми е стойката с по-дълга лапа (досега карах с 60мм Hussefelt) и дали това ще ми помогне за болките в кръста, които вече са доста притеснителни.

Хм, не знам как ще е при теб, може да си особен случай, но по принцип по-дългата лапа води до по-наведена и изпъната напред стойка и по-голямо натоварване на кръста. На теб ти трябва по-скоро лапа с по-голям ъгъл нагоре и/или с извито (Riser) кормило. А за експерименти са най-подходящи лапите с променлив ъгъл.
Моят съвет обаче е да ходиш на фитнес и да си тренираш гръбната мускулатура, много помага.
Аватар
Дизел

Рейтинг: 1970

Мнениеот blizzard » Пон Юли 14, 2008 11:51 am

В момента ми се струва, че стойката ми на колелото е малко 'смачкана', защото и рамката по принцип ми е малко малка та мисля да пробвам как ще е с по-дългата лапа. А за укрепването на гъбната мускулатура - не е лоша идеята, но все пак си мисля, че и при това ми състояние не е нормално кръстът да ме боли.
Аватар
blizzard

Мнениеот Дизел » Пон Юли 14, 2008 12:37 pm

blizzard написа:В момента ми се струва, че стойката ми на колелото е малко 'смачкана', защото и рамката по принцип ми е малко малка та мисля да пробвам как ще е с по-дългата лапа. А за укрепването на гъбната мускулатура - не е лоша идеята, но все пак си мисля, че и при това ми състояние не е нормално кръстът да ме боли.

Ами, ако се щракнеш на фото, странично в стойка на колелото, една с хоризонтални, една с вертикално застанали педали и пуснеш снимките тук, вероятно ще може да ти се каже много по-точно дали има нещо неоптимално. Иначе само си гадаем.
Може например, да ти трябва не по-дълга лапа, а извито назад колче за седалката. :dunno:
Аватар
Дизел

Рейтинг: 1970

Назад към All Mountain/Ендуро продукти