SR Suntour Duro FR

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

SR Suntour Duro FR

Мнениеот crazybiker » Съб Юли 19, 2008 5:22 pm

Имам известна сума пари и мисля да я дам за вилка,но ми трябва вилка с повечко ход и съм набелязал дуро фр.Вилката трябва да е над 160 мм и да е до около 300-350 лева.Мисля че това е най удачния вариант и някой може ли да ми даде малко инфо за тази вилка относно работа,здравина и т.н.Ще се иползва за ДХ,ФР и скачане(така да го наречем :D )

ПП:Има и вариант да отделя и 495 лева за дуролукс. :dunno:

Благодаря предварително! :beer:
Нов профил:GHOSTRIDER
Аватар
crazybiker

Рейтинг: 896

Re: SR Suntour Duro FR

Мнениеот demony » Съб Юли 19, 2008 6:31 pm

crazybiker написа:Имам известна сума пари и мисля да я дам за вилка,но ми трябва вилка с повечко ход и съм набелязал дуро фр.Вилката трябва да е над 160 мм и да е до около 300-350 лева.Мисля че това е най удачния вариант и някой може ли да ми даде малко инфо за тази вилка относно работа,здравина и т.н.Ще се иползва за ДХ,ФР и скачане(така да го наречем :D )

ПП:Има и вариант да отделя и 495 лева за дуролукс. :dunno:

Благодаря предварително! :beer:

случайно FR я видяп при познат в един магазин и той не ми я препоръча... каза че RUX е най сполучливата вилка за парите си най фирмата... разбира се преди нея стои Durolux но ако имаш парите :idea: И въпреки че може би Durolux е най добрата дългоходава вилка за парите си, то аз бих предпочел да додам още малко и да взема нещо на Marzocchi макар и с по малко ход но поне с по читаво работещи настройки :beer:
Аватар
demony

Рейтинг: 1200

Мнениеот Stancho » Съб Юли 19, 2008 6:38 pm

На Сънтур дългоходовите вилки (от 150 мм нагоре) не си струват. Събери още малко пари и си купи една вилка Марцоки, защото сега има и намаления във Веломания и са срамно евтини вилките. ;)
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот demony » Съб Юли 19, 2008 6:43 pm

Stancho написа:На Сънтур дългоходовите вилки (от 150 мм нагоре) не си струват. Събери още малко пари и си купи една вилка Марцоки, защото сега има и намаления във Веломания и са срамно евтини вилките. ;)

Няма такива работи... всички хора гледат хода на вилката а не качествата и... :crazy: Точно там е проблема.. хем имам 350лв ама хем искам читава вилка за DH с 160-170мм ход... е безплатен обяд няма... дали ще поспестиш и ще си купиш нещо читаво или ще караш suntour една година и ще го скапеш ти си решаваш... като цяло за FR може да кажа айде става Durolux но за DH определено се преориентирай към друга марка... както вече казаха има добре промоции в веломания вземи си нещо с по малко ход но поне да знаеш че е читаво ии тея врътки по него не са за красота а за да свършат дейноста си ;)
Аватар
demony

Рейтинг: 1200

Мнениеот Stancho » Съб Юли 19, 2008 7:50 pm

Аз не говоря, че има еди колко си ход, а че дългоходовите им вилки са със смотани системи и работа.... ;)
Аватар
Stancho

Мнениеот THEZOGGO » Съб Юли 19, 2008 11:41 pm

Вече има тема за Сънтър Дуро ФР. Защо не си пусна запитването там? :)
За Дуро ФР мога да кажа че и аз се бях ориентирал към него. Но след обстойно четене сравняване,получаване на информация се отказах от нея. Може да дадеш 350 лв и ще се радваш че е с 160 мм ход оляма работа какво от това. С един гол рибаунд е. Освен това тежи 2.9 кг., което си е доста но предвид парите предполагам няма да гониш тегло. Плюс е това че е с 20 ка ос което авоматично ти разрешава проблема от към големина на ротор за предната спирачка тоест без проблеми 203 мм.
Освен това не искам да правя лоша реклама, подчертавам го, но разбрах че доста от вилките Дуро ФР 160 мм са с протичащо масло, тоест леко дефектни. Другото което е ммм аз така и неразбрах дали при тази вилка в дясно е маслен патрон или отворена баня. При положение че тече маслото от някои вилки може и да е "отворена баня". Лично съм натискал Дурото но не на колело, мисля че върви добре.
Stancho написа:Аз не говоря, че има еди колко си ход, а че дългоходовите им вилки са със смотани системи и работа.... ;)

Не съм съгласен. Относно Дуролукса като въздушна вилка мисля че има някаква що годе настройка. Но пък и паричките са повече. :)
:)
Мисля че и за Дуролукса имаше някаква друга тема във форума. Потърси я, може и да получиш още някаква допълнителна информация.
За мен лично Дуролукса е по добрия варинат ако имаш възможност да отделиш повече пари от 350 лв. :)
Бтв, на ква рамка ще слагаш вилката, която и да избереш? :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот biker-kj » Нед Юли 20, 2008 1:30 am

THEZOGGO написа:Вече има тема за Сънтър Дуро ФР. Защо не си пусна запитването там? :)
За Дуро ФР мога да кажа че и аз се бях ориентирал към него. Но след обстойно четене сравняване,получаване на информация се отказах от нея. Може да дадеш 350 лв и ще се радваш че е с 160 мм ход оляма работа какво от това. С един гол рибаунд е. Освен това тежи 2.9 кг., което си е доста но предвид парите предполагам няма да гониш тегло. Плюс е това че е с 20 ка ос което авоматично ти разрешава проблема от към големина на ротор за предната спирачка тоест без проблеми 203 мм.
Освен това не искам да правя лоша реклама, подчертавам го, но разбрах че доста от вилките Дуро ФР 160 мм са с протичащо масло, тоест леко дефектни. Другото което е ммм аз така и неразбрах дали при тази вилка в дясно е маслен патрон или отворена баня. При положение че тече маслото от някои вилки може и да е "отворена баня". Лично съм натискал Дурото но не на колело, мисля че върви добре.
Stancho написа:Аз не говоря, че има еди колко си ход, а че дългоходовите им вилки са със смотани системи и работа.... ;)

Не съм съгласен. Относно Дуролукса като въздушна вилка мисля че има някаква що годе настройка. Но пък и паричките са повече. :)
:)
Мисля че и за Дуролукса имаше някаква друга тема във форума. Потърси я, може и да получиш още някаква допълнителна информация.
За мен лично Дуролукса е по добрия варинат ако имаш възможност да отделиш повече пари от 350 лв. :)
Бтв, на ква рамка ще слагаш вилката, която и да избереш? :)

Ръкса е на open oil bath и се води ФР ,ДЖ та и по тази логика предполагам ,че и Дуро ФР и Дуролукс-а ще са! ;)
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот Stancho » Нед Юли 20, 2008 7:24 am

Ехх преди 3 дена при Нина един пич си взе Z1 Sport 2007 година за 485лв., а вие ще взимате тея боклуци дето не знаете дали им работят боклучавите и недомислени системи, НО парите са си ваши. :dunno:
Аватар
Stancho

Мнениеот THEZOGGO » Нед Юли 20, 2008 9:58 am

Човека е от Ловеч, не е от София, сега сме 2008 г. а вилката е модел 2007, освен това 99% съм сигурен че я няма налична в скадовете на Веломания а има някоя останала единична бройка по магазините, при това при Нина може да е била последната. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот Stancho » Нед Юли 20, 2008 11:31 am

Има едно ел. магазинче, наречено ScreamBikes (и за него важат тея неща), а за моделите от 2008 на промоционалните цени има още 20% намаление. За моделите от 2007 е 25%. Какво повече ти трябва, за да си купиш хубава вилка? Ако някои ми даде такава смислена причина, ще го черпя каса бира. :popcorn:
Аватар
Stancho

Мнениеот THEZOGGO » Нед Юли 20, 2008 11:54 am

Stancho написа:Има едно ел. магазинче, наречено ScreamBikes (и за него важат тея неща), а за моделите от 2008 на промоционалните цени има още 20% намаление. За моделите от 2007 е 25%. Какво повече ти трябва, за да си купиш хубава вилка? Ако някои ми даде такава смислена причина, ще го черпя каса бира. :popcorn:

Да я има в наличност!
п.п
Мислих да драсна още някой ред, но явно няма смисъл...
:(
Едит:
А неее направо ето ше ти кажа че
http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1118 - намалено е сичко е бомба.
Да речем искам да си го закупя, ама го няма в наличност...
кво да ти обяснявам ...
Stancho написа:Ми при Каймата по последни спомени имаше 1-2 бройки, ако е останало нещо (преди няколко дена го гледах). Може да се измисли нещо със позвъняване при него и пратка по Спиди. ПРИМЕРНО

П.П. THEZOGGO защо не помислиш преди да захапеш?

Да речем го беше написал това в първия си пост. Първо се обмислят варнантите след това се пише каквото и да било. :)
Последна промяна THEZOGGO на Нед Юли 20, 2008 12:50 pm, променена общо 1 път
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот Stancho » Нед Юли 20, 2008 12:10 pm

Ми при Каймата по последни спомени имаше 1-2 бройки, ако е останало нещо (преди няколко дена го гледах). Може да се измисли нещо със позвъняване при него и пратка по Спиди. ПРИМЕРНО

П.П. THEZOGGO защо не помислиш преди да захапеш?
Аватар
Stancho

ami RST Storm

Мнениеот extream_baikar » Съб Авг 16, 2008 9:15 am

вижте какво видях оня ден във сайта на горгоната
http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... ts_id=1877
и също срещнах един приятел който кара със него и казва че за момента му върши работа.но се притеснявам че за тези пари сигорно барзо ще се счупи.пиша тук защото искам да резбера кое е по-хубаво от двете?
Ротор Alligatorhttp://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=157893
Предна хидравлика http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=157995
]Ръкохватки ODIhttp://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=158008
ВСИЧКИ СМЕ ПОЗЬОРИ!!!!
extream_baikar

Рейтинг: 1141

Мнениеот Nightbringer » Съб Авг 16, 2008 1:21 pm

Stancho написа:...тея боклуци дето не знаете дали им работят боклучавите и недомислени системи..

Ако може да не пишеш глупости наизсут ще е много добре :agree:
Аватар
Nightbringer

Рейтинг: 1618

Мнениеот tailor » Съб Авг 16, 2008 2:54 pm

THEZOGGO написа:Човека е от Ловеч, не е от София, сега сме 2008 г. а вилката е модел 2007, освен това 99% съм сигурен че я няма налична в скадовете на Веломания а има някоя останала единична бройка по магазините, при това при Нина може да е била последната. :)
Всички модели на Marzocchi, които се предлагат от Screambikes са налични и могат да се купят веднага чрез поръчка, на посочента цена.
Аватар
tailor

Рейтинг: 2000

Re: ami RST Storm

Мнениеот extream_baikar » Съб Яну 03, 2009 5:55 pm

extream_baikar написа:вижте какво видях оня ден във сайта на горгоната
http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... ts_id=1877
и също срещнах един приятел който кара със него и казва че за момента му върши работа.но се притеснявам че за тези пари сигорно барзо ще се счупи.пиша тук защото искам да резбера кое е по-хубаво от двете?

Някой ще ми отговорили на въпроса?
ВСИЧКИ СМЕ ПОЗЬОРИ!!!!
extream_baikar

Мнениеот Admin » Нед Яну 04, 2009 11:06 pm

Някой ще ми отговорили на въпроса?

Ако си направиш труда да използваш търсачката, ще намериш поне две теми, в които е обсъждан модела Storm на RST.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот extream_baikar » Вто Яну 06, 2009 2:57 pm

Admin написа:Ако си направиш труда да използваш търсачката, ще намериш поне две теми, в които е обсъждан модела Storm на RST.

На мен не ми е само за RST Storm а кое от двете е по-добро и гледам, че тук мога да попитам.
ВСИЧКИ СМЕ ПОЗЬОРИ!!!!
extream_baikar

Мнениеот Mast3rm1nd » Вто Яну 06, 2009 4:30 pm

и за 2те не съм чувал хубави неща.. частично от личен опит и от слухове знам че общо взето на SR Suntour само на Rux и на Durolux им работят настройките...
Аватар
Mast3rm1nd

Рейтинг: 936

Мнениеот hitar_potar » Вто Яну 06, 2009 4:41 pm

аз пък чувам, че сънтър вече гонят много добро качество, и рукс и дуролукс не са единствените вилки с добри отзиви... и все пак останалите модели са по-евтинки, бюджетно-насочени. а относно дилемата сънтър-РСТ, въпросното РСТ струва по-малко от един епикон, дявол го взел... а предлага 20мм ос и 170мм ход. :crazy: :crazy: :crazy: е как да стане ? нямам лични наблюдения върху тая вилка, но въобще не ми вдъхва доверие.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Mast3rm1nd » Вто Яну 06, 2009 4:45 pm

и на мене честно казано... мн ефтина бе :popcorn:
Аватар
Mast3rm1nd

Рейтинг: 936

Мнениеот extream_baikar » Пон Яну 12, 2009 4:14 pm

hitar_potar написа:аз пък чувам, че сънтър вече гонят много добро качество, и рукс и дуролукс не са единствените вилки с добри отзиви... и все пак останалите модели са по-евтинки, бюджетно-насочени. а относно дилемата сънтър-РСТ, въпросното РСТ струва по-малко от един епикон, дявол го взел... а предлага 20мм ос и 170мм ход. :crazy: :crazy: :crazy: е как да стане ? нямам лични наблюдения върху тая вилка, но въобще не ми вдъхва доверие.

Ам май ма нещо вярно, но нали знаеш че евтините вилка на марцоки са сънтори ;) :^:
ВСИЧКИ СМЕ ПОЗЬОРИ!!!!
extream_baikar

Мнениеот outfaced » Вто Фев 10, 2009 10:47 pm

extream_baikar написа:Ам май ма нещо вярно, но нали знаеш че евтините вилка на марцоки са сънтори ;) :^:

че те вече и скъпите им не са стока ... за ефтините по добре въобще да не мислим :D
Аватар
outfaced

Мнениеот GECKO » Вто Фев 10, 2009 11:05 pm

Аз пък бих си взел Duro FR - смятам, че е доста адекватна конкуренция на най-евтиния Domain (160 милиметров), и е чудесна вилка за тези пари. Определено смятам, че Z1 Sport няма нищо повече освен скъпата емблемка (Има обаче по-малко тегло :) )
Последна промяна GECKO на Вто Фев 10, 2009 11:38 pm, променена общо 1 път
Аватар
GECKO

Мнениеот hitar_potar » Вто Фев 10, 2009 11:27 pm

дерзай, народе, в скриймбайкс явно са го ударили на промоцийки - дуро фр20 160мм е 210лв., а дуролукса е мъничко под 300. който го е замислял с някоя от двете вилки, сега е момента. :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот dibo92 » Сря Фев 11, 2009 8:19 pm

Вече мисля,че е време да напиша малко отзиви за вилката.Имам я някъде от 20 Декември 2008 г.Карал съм я разнообразно,може би ФР,но аз сам не мога да определя какъв стил карам.Има настройка за rebound,която честно казано не регулира в особено големи граници и preload настройка на двата крака.Като цяло вилката е доста твърда.Аз със пълна екипировка съм около 95 кг.До сега никога не съм й правил bottom out,при положение,че preload-ът е на най-"меко".По принцип обичам вилката ми да е доста пъргава и може да се каже,че тази напълно ме устройва,не съм усетил да е мудна.В големите студове се усещаше значително "вдървяване",което разреших със слагането на по 15-тина мл синтетично масло за вилки Castrol във всеки ботуш,без да вадя греста дори.След това пак карах на доста студено време,както и на топло и повече не съм усетил промени в работата на вилката при температурни амплитуди.Общо взето съм я карал по доста разнообразни терени (от разходки в града и парка до спускане на Драгалевци) и навсякъде съм се радвал на задоволителна работа.С две думи е повече,от колкото очаквах за цената й.
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот nicky bike » Сря Фев 11, 2009 11:52 pm

dibo92 написа:... да напиша малко отзиви ...

:agree: :agree: Браво най накрая някой да напише пост, кратък, ясен и съдържателен. :usclap: :usclap: :usclap:

Тук ще цитирам GECKO ... чудесна вилка за тези пари ...

Трябва да започне да се мисли позитивно. Не е проблем да си стегнеш "яко" колело с много пари, по трудно е с малко... ;) :beer:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот axelmax » Чет Фев 12, 2009 12:09 pm

по чудесна е DURULUXa,спрямо DURO FR:

-open bath система на смазване
-регулацията на ход 140/180мм(което е доста полезно ако си с твърдак и събираш пари за мека,например)
-оптимално регулиране на твърдостта,понеже е с пневматична пружина
-регулация на компресията от втория винтил над маслото(както е при шоковете)

ще ми се да я тествам някой път и да я сравня с модел 2009
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот THEZOGGO » Сря Мар 25, 2009 2:59 pm

Въпросче:
Колко бавно връща Дуро ФР -то?
Знам че трудно може да се отговори на този въпрос, но все пак. :)
Дали връща толкова бавно че ако карам надолу ще ме болят доста ръцете? :)
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот dibo92 » Сря Мар 25, 2009 3:22 pm

Принципно моята е все още с оригиналното масло и не ми е прекалено бавна,въпреки,че съм фен на бързите вилки. :agree:
ПП:Ако си от София може да се разберем другата седмица да пробваш как работи на живо. :agree:
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Следваща

Назад към All Mountain/Ендуро продукти