@botroid:
Продължаваш да говориш наизуст...
Имам да кажа нЕколко нещица по някои въпроси, дето си ги засегнал.
...още 19 лв. за една Тора, която е утвърдена и проверена от практиката вилка за AM ...
Утвърдена? Проверена?...Дрън, дрън и т.н...дивотии. И пак - Няма такова животно като "АМ" (това между другото)
Относно Тората - това е ефтина, тежка, дървено работеща вилка. Пословичната и слава се носи единствено заради здравината и, което много допада на бастуни, дето не могат или не желаят да поддържат вилките си като хората или искат с трици маймуни да ловят. Повтарям - приемам аргументирани мнения само от хора, имащи опит не само с "Енри левъл" вилки, а карали достатъчно качествени вилки, та да могат да си направят правилни изводи. А най-вече, да са карали лично и достатъчно време моделите, за които се изказват.
И, освен това - коя Тора? Тора имат `мнайсе модификации.
имаш истинска вилка, а не някакъв т@шак
Карал съм Тора, при туй най-скъпата модификация 318 SoloAir с Motion Control (не се произвежда вече) и най-отговорно заявявам, че Рейдъна ми работи по-добре в момента. А това е единствената Тора, дето си заслужаваше, ама цената и съвсем не беше 320 лв.
Или да се донадят 50 лв. за Епикон, на който сядаш и караш, без да се се чудиш как да го тунинговаш за да поема добре...
Сравнявайки работата на Епикон и Рейдън, мога да кажа, че хидравликата на Рейдъна е по-добра (според мен) и по-гъвкава (позволява повече напасване към изискванията на карача). Предимствата на Епикона са само в теглото и малко по-прецизното оформяне на короната и ботушите.
Серията Рейдон спада към не особено успешните и надеждни вилки на Сънтур и това едва ли ще се промени от 2011 модела.
Виждам, че си изключително вещ маркетингов експерт, както и познаващ в детайли техническите параметри на Сънтурските продукти инженер. Я да вземеш да ни обясниш изтънко, как седят нещата...