APD написа:Между другото за ам/ендуро/фр 1x9 е напълно достатъчно......
Проста Питагорова теорема.
marsa написа:Гони се бабина ти трънкина, защото издърпването на жилото за стъпка не е константа при Shimano.
В началото на хода дърпането е над 3мм, в края - малко над 2. Общият ход е около 21мм, средно около 2,6мм, но това усредняване няма никакво значение. Защото ако сложиш команда с еднаква стъпка и тя е равна на усреднената, тя няма да сменя нормално почти никоя предавка. Как може да кажеш, че се "гони" някаква стойност, като тази стойност е различна за всеки от 8-те случая, а усредняване не върши работа? Между другото и сметките не са ти верни, защото при 9 позиции броя на стъпките е 8, а ти си делил на 9.APD написа:marsa написа:Гони се бабина ти трънкина, защото издърпването на жилото за стъпка не е константа при Shimano.
Нали? Я хвани шублера и измери на всяка предавка колко жило е дръпнало, след това разликата в жилото м/у 9-та и 1-ва, разделена на 9.
outfaced написа:Мдам ... всъщност не съм спускал нещо рошаво на венец 11 или 13. Абе ще го видим. Дразни ме от чисто практична гледна точка, че няма хубаво закрепване. Най много да туря па една гума или едно дебело фолио там.
marsa написа:В началото на хода дърпането е над 3мм, в края - малко над 2. Общият ход е около 21мм, средно около 2,6мм, но това усредняване няма никакво значение. Защото ако сложиш команда с еднаква стъпка и тя е равна на усреднената, тя няма да сменя нормално почти никоя предавка. Как може да кажеш, че се "гони" някаква стойност, като тази стойност е различна за всеки от 8-те случая, а усредняване не върши работа? Между другото и сметките не са ти верни, защото при 9 позиции броя на стъпките е 8, а ти си делил на 9.
outfaced написа:Eто какъв е точно проблема с 16-ката и защо не превключва мазно.
http://www.mtb-news.de/forum/t/xx1-alte ... t-11831073
Взе пак трябва да се завърти леко. Не на 90°, но иска да се изпили малко едно зъбче.
Pr3d4t0R написа:Махнах най-малкия, тъй като приоритет ми е плавния преход, а не максималната скорост - много рядко го карам по асфалт.
Назад към All Mountain/Ендуро продукти
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 12 госта