Brand new Bike

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Brand new Bike

Мнениеот xargs » Пет Яну 31, 2014 4:21 pm

И моето мнение е че трябва сериозно да се огледаш в Canyon . С тях проблеми с гаранцията няма да имаш, защото работят само по този начин а за сервизирането, тъй или иначе ще трябва да си намериш добър сервиз в града и да си ходиш до него. Точно в Пловдив надали има дефицит на добри майстори. Доколкото си спомням, малки ремонти ти ги покриват в локалния ти сервиз.

Ето тук има нещо като ревю на колелото:
http://www.pinkbike.com/news/Canyon-Spe ... iewed.html

Радоните също са много изгодни, но с тях може би ще имаш по-големи затруднения, ако решиш да го продаваш.

Даже сега като им гледам сайта почват да ме навеждат мисли, дали вместо да си сглобявам колело не трябваше и аз да си купя един Canyon. Може би следващия път :)
Аватар
xargs

Рейтинг: 2000

Мнениеот mover » Пет Яну 31, 2014 4:40 pm

Драги breakNenter, като чета постовете ти, ще ти напиша направо:
МТБ-ВЕЛОСИПЕД ОТ 3000-4000лв НЕ Е ЗА ТЕБ!
Както не може от предучилищна възраст да постъпиш в гимназията, така също не може да прескачаш етапи в мтб-колоезденето!
Обаче съм сигурен, че ще стигнеш много по-далеч в спорта от мен, затова ела някой четвъртък на сбирките и ще си поговорим.
http://kriva.org/frm/viewtopic.php?f=4&t=172&start=510

П.С.
Хисариадите, особено последните, не са сериозен критерий за техническа трудност, а едва ли си идвал на Перпендикулярните.
Аватар
mover

Рейтинг: 1829

Мнениеот breakNenter » Пет Яну 31, 2014 10:21 pm

xargs, това което си ми пратил е за AL.9(което е много хубаво, но и също толкова скъпо), а аз съм си харесал AL.6. Имат разлика в предния и задния шок, в командите, в спирачките. Само хидравличното колче им е същото, естествено и рамката. Но 10х все пак.
breakNenter

Рейтинг: 1060

Мнениеот breakNenter » Съб Фев 01, 2014 1:22 pm

Знаете ли къде в София( и не само) мога да покарам АМ колело за да добия представа за тях?
breakNenter

Мнениеот Bace_kz » Съб Фев 01, 2014 2:44 pm

До колкото разбирам караш някакъв велосипед по планински терени и обичаш спусканията. Какъв точно велосипед караш в момента ? Искаш с новия велоспиед и на море да ходиш. Добре, но планинските велосипеди не са предназначени за каране по шосе, не е невъзможно, но не съмнявам да ти достави удоволствие. Бюджета е много добър, остава само да намериш отговор на няколко въпроса.
1. Твърдак ли ще караш или мекица - защо?
2. Ако е мекица с какъв тип окачване искаш да е ?
3. С колко ход искаш да е велосипеда ?
4. С каква геометрия ?
5. С какви колела 26" 27,5" 29" ?
Дай някакви насоки, за да можем да бъдем полезни ... Мога да ти дам да пробвам 29" твърдак, но в този сняг с racing ralph едва ли ще ти хареса. За да усетиш един велосипед си трябват километри в планината по разнообразни терени. Не се лъжи ако някоя фирма ти даде тест на велосипед в града и почне да те омайва ... Колегата по горе много ясно го е написал, в планинското колоездене не може да прескачаш стъпки !
Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Мнениеот breakNenter » Съб Фев 01, 2014 3:15 pm

В момента имам един Drag Ontario и съм безкрайно доволен от него. Но когато ходим по преходи и започна да се спускам усещам че искам повече от това което колелото може да ми даде. Твърдата задница ми пречи на баланса, кормилото ми се струва късо, спирачките не ми осигуряват тази сигурност която ми трябва, също така усещам че хода на вилката е малко. Бях на пистите в Пампорово изминалото лято и му взех здравето на колелото и въпреки че ми беше адски хубаво знам че може и да ми бъде още повече. Но не мисля да продавам Drag-а, точно защото знам че за шосейни преходи мекицата няма да ми е удобна.
Искам меко колело поради изброените горе причини. Това колко меко да е ми е почти пълна мъгла. Ориентирал съм се между 140-160(Drag--а има 100), може и повече, но не знам дали пък няма да стане прекалено меко и да ми е неудобно. Точно затова искам да седна на няколко велосипеда и да добия поне първична представа. И геометрията вече ми е тъмна Индия. Нищо не знам за нея и нищо не можах да намеря във форума. Ако ми обясните ще съм ви много благодарен.
breakNenter

Мнениеот xargs » Съб Фев 01, 2014 3:32 pm

Според мен добре си се ориентирал към байк. Наистина няма как да се прескачат разни стъпки, но няма смисъл и да купуваш колела всяка година.

Хубав байк с 150-160 ход ще ти свърши добра работа, тъй като е доста универсален в планината. Особено ако катериш, за да се насладиш на спускането :)
Аватар
xargs

Мнениеот breakNenter » Съб Фев 01, 2014 4:07 pm

Ами и аз мисля че добре ме ориентирахте към колело. А какво ви е мнението за това:
http://www.canyon.com/_en/mountainbikes ... ab-reiter2 ?
Това че има три вида chainrings означава че е с три венеца отпред, нали?
Задните шокове на това и AL6.0 могат ли да се заключват?
breakNenter

Мнениеот marto_bikeara » Съб Фев 01, 2014 5:57 pm

С три плочи е отпред и шока се заключва.
Мисля,че това би бил правилния байк за теб.
:beer:
marto_bikeara

Рейтинг: 1225

Мнениеот milestone » Нед Фев 02, 2014 5:30 pm

И на мен нещо не ми е ясна драмата - хем казваш, че не караш от вчера, хем не си наясно с елементарни неща. То хубаво, че караш вместо да си губиш времето да пишеш и четеш форуми, но човек като кара, неизбежно се стига до момента, в който се налагат ремонти, смяна на части и т.н., и въобще ми e странно как още не си стигнал до оная популярна книга "50 неща, които не сте искали да знаете за велосипеда си, но въпреки това сте ги научили" :D
Гледането на клипове също до някъде е загуба на време, но и от това можеш да научиш много неща и да си отговориш на много въпроси. Гледам го ей тоя (не)човек примерно и си мисля - той може да кара каквото си иска, но е избрал окачване с ход 140/150 мм. (отчитам, че има и продуктово позициониране в случая). И изниква въпроса - имам ли аз поне 1/5 от неговата техника на каране, че да ми трябва окачване с ход 150-160 и повече? Със сигурност ще вози по-добре (сега специалистите ще кажат, че той байка не е за возене, а за каране и ще са прави), но ако нямаш техниката и не ти стиска да минеш рошавия участък с 25-30 км/ч, а си го караш с 8-10, слабо ще усетиш разликата с твърдака. За сметка на това пък по-дългоходовото окачване със сигурност ще те спъва по баирите нагоре (ако предпочиташ да караш нагоре, разбира се, вместо да буташ като стане съвсем малко по-тегаво).
Отплеснах се нещо, исках да кажа (както и по-горе са ти казали), че не можем да ти дадем разумен съвет без да знаем как и колко караш нагоре и надолу.
Като се постопи снега и ако си от София, пиши да ти дам да пробваш как е 120мм. ход на окачването. При моята техника и начин на каране ми е напълно достатъчно. Това въобще не е съвет вземи си рамка с толкова ход защото е напълно възможно на теб да не ти стигне.
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот breakNenter » Пон Фев 03, 2014 11:58 am

Честно казано целта ми е някой ден да съм близо до карането на този пич(с изключение на триковете). Аз и сега искам да се спускам с по 30км, но като пробвах на Пампорово паднах доста твърдо на няколко пъти. Но освен спускането обичам и да се катеря. Наслаждавам се на преходите. Ще съм ти благодарен ако наистина мога да пробвам твоя байк, но ще е април. Тогава мисля да направя и един тур по веломагазините.
breakNenter

Мнениеот breakNenter » Съб Фев 08, 2014 2:39 pm

Пичове, каква е разликата между това шока да ти е като на този модел - http://www.canyon.com/_en/mountainbikes ... tml?b=3318 , и на този - http://www.canyon.com/_en/mountainbikes ... tml?b=3189 ? И кое от двете е за предпочитане при спускане?
breakNenter

Мнениеот Ozzie » Съб Фев 08, 2014 4:54 pm

И в двата случая става въпрос за въздушен амортисьор.
Как точно ще е разположен няма никакво значение, стига при свиване тялото с вентилите да не удря в рамката.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот breakNenter » Съб Фев 08, 2014 5:44 pm

А според теб, пършото колело което съм посочил, ще става ли за Фрирайд? Доколкото можах да се образовам, стига да имаш техника няма да е проблем. Но дали е така ще кажат по-опитните.
breakNenter

Мнениеот eMcKu » Съб Фев 08, 2014 5:49 pm

breakNenter написа:А според теб, пършото колело което съм посочил, ще става ли за Фрирайд? Доколкото можах да се образовам, стига да имаш техника няма да е проблем. Но дали е така ще кажат по-опитните.

Отново, ще ти кажа. Липсват ти доста елементарни познания за карането на колело, а да не говорим, че темата ти започва с колело за преходи до морето и в момента е на ниво Freeride ! С твоята логика и умуване, ще стигнем и до Downhill и ще се върнем отново до преходите ... :evil:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот breakNenter » Съб Фев 08, 2014 5:52 pm

Това че няма да е за преходи до морето отдавна го уточних(ще си запазя Драга). Ще го използвам основно за преходи в планината, но ще искам да се спускам по-агресивно, не с 5 км. Това е.
breakNenter

Мнениеот eMcKu » Съб Фев 08, 2014 9:36 pm

breakNenter написа:Това че няма да е за преходи до морето отдавна го уточних(ще си запазя Драга). Ще го използвам основно за преходи в планината, но ще искам да се спускам по-агресивно, не с 5 км. Това е.

Абе човеко, по-горе питаш за фриирайд велосипед, а сега пишеш отново, че ще е за преходи ... Фриирайд велосипед за преходи - НЯМА.
КОЕ не ти харесва в Каньон Спектрала, Радона и останалите предложения ???
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот breakNenter » Съб Фев 08, 2014 9:46 pm

Изпуши една трева пич. Успокой се :) Гледайки фрирайд видеа видях че това ми харесва(може видеото да е било погрешно написано и да не е фрирайд). Не искам да изнервям никого. Просто искам като се изкача да се спусна юнашката и се питам дали Canyon Nerve AL 8.0 ми позволява подобно спускане. Нещо такова - https://www.youtube.com/watch?v=MMw8625NaUA .
breakNenter

Мнениеот eMcKu » Съб Фев 08, 2014 9:57 pm

breakNenter написа:Изпуши една трева пич. Успокой се :) Гледайки фрирайд видеа видях че това ми харесва(може видеото да е било погрешно написано и да не е фрирайд). Не искам да изнервям никого. Просто искам като се изкача да се спусна юнашката и се питам дали Canyon Nerve AL 8.0 ми позволява подобно спускане. Нещо такова - https://www.youtube.com/watch?v=MMw8625NaUA .

Голямата ти грешка е, че си мислиш, че от колелото ти зависи начинът на спускане ...
Абсолютно спокоен съм, просто ти не знаеш какво искаш ...
А до колкото за въпросното клипче, съм убеден, че няма никога да можеш да се спускаш по този начин. Дано да греша, разбира се ... абе направо ръкавицата е хвърлена, след няколко години чакам такова клипче от теб :D
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот breakNenter » Съб Фев 08, 2014 10:06 pm

С най-голямо удоволствие. И аз имам съмнения че ще успея, но се стремя към това. А аз написах, няколко реда по-горе, че стига да имам техника, няма да имам проблем. Та това ме интересува дали ако си купя Nerve AL ще имам проблеми и при някои др тип спускания.
breakNenter

Мнениеот eMcKu » Съб Фев 08, 2014 10:12 pm

breakNenter написа:С най-голямо удоволствие. И аз имам съмнения че ще успея, но се стремя към това. А аз написах, няколко реда по-горе, че стига да имам техника, няма да имам проблем. Та това ме интересува дали ако си купя Nerve AL ще имам проблеми и при някои др тип спускания.

Ще имаш проблеми при спускането, ако мислиш с какво колело си ... :smash:
Спектрала е по-доброто от двете колела ...
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот breakNenter » Съб Фев 08, 2014 10:22 pm

Аз си харесах другото защото е с повече скорости и си мисля ще с него ще ми е по-леко педалирането нагоре. Също така е с Елексир 7. Доколкото прочетох в сайта на Континентал тези на Nerve-a са по-добри откъм сцепление и издражливост. Виж за кормилото не мога да кажа.
breakNenter

Мнениеот eMcKu » Съб Фев 08, 2014 10:23 pm

breakNenter написа:Аз си харесах другото защото е с повече скорости и си мисля ще с него ще ми е по-леко педалирането нагоре. Също така е с Елексир 7. Доколкото прочетох в сайта на Континентал тези на Nerve-a са по-добри откъм сцепление и издражливост. Виж за кормилото не мога да кажа.

аз съм до тук !
успех !
:evil:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот breakNenter » Съб Фев 08, 2014 10:37 pm

Мисля че сме тук да си помагаме, не да се подиграваме един на друг?!
breakNenter

Мнениеот halfdone » Съб Фев 08, 2014 10:39 pm

breakNenter написа:Аз си харесах другото защото е с повече скорости и си мисля ще с него ще ми е по-леко педалирането нагоре.

Минимум 3х10 ти трябват за лесно педалиране :D
Продавам : .
Аватар
halfdone

Мнениеот Kpoko » Съб Фев 08, 2014 10:40 pm

breakNenter написа:Изпуши една трева пич. Успокой се :) Гледайки фрирайд видеа видях че това ми харесва(може видеото да е било погрешно написано и да не е фрирайд). Не искам да изнервям никого. Просто искам като се изкача да се спусна юнашката и се питам дали Canyon Nerve AL 8.0 ми позволява подобно спускане. Нещо такова - https://www.youtube.com/watch?v=MMw8625NaUA .

Прави каквото искаш, само не гледай Рампейдж-а :lol:
Аватар
Kpoko

Мнениеот breakNenter » Съб Фев 08, 2014 10:42 pm

Хахаххаха. Гледал съм няколко издания. Няма смисъл да проявяваш излишно чувство за хумор. Ама какво ли очаквам, все пак сме в България.
breakNenter

Мнениеот psixopat » Съб Фев 08, 2014 11:49 pm

Ти граждански брак ли щесключваш с този велосипед :D Хората ти обясниха 100 пъти и ти казаха в прав текст кое е по-доброто за теб.
breakNenter написа:Аз си харесах другото защото е с повече скорости и си мисля ще с него ще ми е по-леко педалирането нагоре. Също така е с Елексир 7. Доколкото прочетох в сайта на Континентал тези на Nerve-a са по-добри откъм сцепление и издражливост. Виж за кормилото не мога да кажа.

Ами гумите са консуматив и се сменят. А това за скоростите няма да го коментирам. Има хора които си карат с 1х10 навсякъде, а ти питаш дали с 3х10 ще можеш да педалираш. :crazy:

breakNenter написа: Няма смисъл да проявяваш излишно чувство за хумор. Ама какво ли очаквам, все пак сме в България.

Като не ти изнася ставай и се махай.Ако пък 2 страници отговори тук не са ти достатъчни има други форуми (pinkbike, mtb-news de)
само дето там няма кой да те търпи толкова
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот breakNenter » Нед Фев 09, 2014 8:35 pm

Ами не разбрах Spectra-a с какво е по-добър от Nerve-a! Само ми казахте че е. И това беше. Няколко пъти написах че обичам да се дават факти, иначе не вярвам. Кой с колко скорости кара не ме интересува! Важно е как аз искам да карам. И не съм казвал че не ми изнася така че не ми давай наклон какво да правя. Дори и за един момент не съм казвал нещо наопъки на когото и да било и ще се радвам и аз да получа същото отношение. Наистина си мисля че сме тук за да си помагаме!!!
breakNenter

Мнениеот bio » Пон Фев 10, 2014 5:30 pm

ами те са различни класове велосипеди. различна геометрия. различен ход на задницата. различен челен ъгъл.
виж EQUIPMENT+GEOMETRY на двата велосипеда. гадно е че на сайта няма COMPARE, но може да ги отвориш в два прозореца и Show windows side by side.
прочети/намери разните теми за bike geometry и как влият различните параметри върху поведението на велосипеда.
анти-каски !!!
Аватар
bio

ПредишнаСледваща

Назад към All Mountain/Ендуро продукти