Избор на Амортисьори ( вилка и заден )

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Избор на Амортисьори ( вилка и заден )

Мнениеот surr3a1 » Пет Дек 26, 2014 10:19 pm

@ОП: колегите го дават малко грубо и виждам, че вместо да приемеш от тях поуката, ти се засягаш. Напълно те разбирам. Имаш колело, което много обичаш и много му се радваш. Сигурен съм, че си имал много хубави моменти с него и ти е много неприятно, когато гледаш как се изказват хората за него. Прав си да се чувстваш така!
Истината е, че зад думите, които теб те обиждат се крие все пак жестоката истина. Момчетата ти я сервират без заобикалки и шикалкавене.
Не го приемай така, не си мисли, че искат да те обидят или да те излъжат. Ако беше така, щяха да ти кажат, че всичко е супер и да ти препоръчат едни хубави скъпи компоненти и да те пратят да си чупиш главата. Те наистина се опитват да ти помогнат.
Приеми го от тази гледна точка: имаш велосипед, който те радва, но е дошъл момента да направиш скок напред. Дошъл е момента да преминеш на следващото ниво. Приеми го с радост от факта, че ще имаш един нов велосипед и по-добър при това. Събери от колегите мъдрост и съвети, и продължи напред.

Колкото и невъзможно да ти се струва, тези хора са ти приятели. Те искат да ти помогнат, и като такива са груби, искрени и болезнено откровени.

RAM-чето си е класика : ).

DRAG F6 - ето още една валидна оферта. Малко по-слаби компоненти, но и на по-ниска цена.

Поздрави!
Моят красавец: TITUS El Guapo
Аватар
surr3a1

Рейтинг: 1243

Мнениеот Vagadeni » Пет Дек 26, 2014 11:02 pm

moridinbg написа:Някой си няма друга работа по празниците и троли здраво :)

Итс форум, итс а плейс фор тролин' йо ! :lol:
Mоя любов Shogun FR 26''
DOWNHILL WILL NEVER DIE ;)
Аватар
Vagadeni

Рейтинг: 1060

Мнениеот Vagadeni » Пет Дек 26, 2014 11:13 pm

surr3a1 написа:@ОП: колегите го дават малко грубо и виждам, че вместо да приемеш от тях поуката, ти се засягаш. Напълно те разбирам. Имаш колело, което много обичаш и много му се радваш. Сигурен съм, че си имал много хубави моменти с него и ти е много неприятно, когато гледаш как се изказват хората за него. Прав си да се чувстваш така!
Истината е, че зад думите, които теб те обиждат се крие все пак жестоката истина. Момчетата ти я сервират без заобикалки и шикалкавене.
Не го приемай така, не си мисли, че искат да те обидят или да те излъжат. Ако беше така, щяха да ти кажат, че всичко е супер и да ти препоръчат едни хубави скъпи компоненти и да те пратят да си чупиш главата. Те наистина се опитват да ти помогнат.
Приеми го от тази гледна точка: имаш велосипед, който те радва, но е дошъл момента да направиш скок напред. Дошъл е момента да преминеш на следващото ниво. Приеми го с радост от факта, че ще имаш един нов велосипед и по-добър при това. Събери от колегите мъдрост и съвети, и продължи напред.

Колкото и невъзможно да ти се струва, тези хора са ти приятели. Те искат да ти помогнат, и като такива са груби, искрени и болезнено откровени.

RAM-чето си е класика : ).

DRAG F6 - ето още една валидна оферта. Малко по-слаби компоненти, но и на по-ниска цена.

Поздрави!

За това си прав. Къде ли не съм ходил с това колело, и ми е тъпо да се разделям с него... Но да подлднем на нещата от добрата им страна, сега ще имам два велосипеда за междудратски преходи ! :D
Mоя любов Shogun FR 26''
DOWNHILL WILL NEVER DIE ;)
Аватар
Vagadeni

Рейтинг: 1060

Мнениеот marto_bikeara » Съб Дек 27, 2014 12:17 am

Радвам се,че си послушал съветите на колегите.
Огледай canyon-четата имат добри предложения в съотношение цена/качество:
http://canyon.com/en/
Весели празници!
marto_bikeara

Рейтинг: 1225

Мнениеот protiven » Сря Апр 22, 2015 4:54 pm

Коя от тези 2 вилки (в момента имам добри оферти за тях) бихте ми препоръчали за АМ:

Marzocchi 55 ATA2 TST2: http://www.marzocchi.com/template/detai ... etto=55955 (вилката е обявена за нова, просто досега е стояла на непродадено колело в магазин)

или

RockShox Revelation Team Dual Air: http://www.bikeradar.com/gear/category/ ... -10-37889/

Отделят ми се до 400лв. :)
Аватар
protiven

Рейтинг: 1447

Мнениеот bio » Чет Апр 23, 2015 9:49 am

не съм карал никоя от двете вилки. и не мога да ти ги сравня като поведение ... но ти въобще погледна ли ги като характеристики ?!?
Marzocchi 35mm и 2435g
RockShox 32mm и 1800g
това са вилки тежка и лека категория ... въобще не може да става дума за сравнение, те са концептуално различни.
иначе аз карам RockShox Sektor - което е на същото шаси като Revelation и е добра вилка ...
по-скоро сравнението е между 55 и Lyrik.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот compira » Чет Апр 23, 2015 2:49 pm

Аз карам RockShox Revelation Team Dual Air и съм много доволен от работата й. Вилката реално е 1760гр. (с правилно наляти масла и стержен 185мм). На мен ми допада понеже е лека, настройва много добре и работи много мазно, но ако търсиш много корава вилка за по-агресивно спускане това не е твоята вилка. Като база мога да сравня с FOX 36 VAN която е осезаемо по-корава но е 500гр отгоре (които може да се използват за раздвижно колче например). За другата не мога да кажа нищо, но ако е 2450гр.... си е сериозна разлика.
Аватар
compira

Мнениеот veskoz » Чет Апр 23, 2015 3:30 pm

"Абе аз си знам моето, ама я да да си почеша езика!"
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Предишна

Назад към All Mountain/Ендуро продукти