RAM AM TWO 2012

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: RAM AM TWO 2012

Мнениеот AV » Пон Мар 19, 2012 4:01 pm

С тази цена, която е двойно по-висока (дори повече) от тази на предишния модел, момчетата от RAM ще изгубят доста от клиентите си в този сегмент (АМ). :)

Поздрави :beer:
AV

Рейтинг: 1245

Мнениеот vpravov » Пон Мар 19, 2012 4:12 pm

veskoz написа:Имам предишната. Достатъчна предпоставка, за да не сбъркам със следващата.

Веско! Учудващо изказване. Това е все едно да си вадиш изводите за F7 на Драго, на базата на F4.
Единственото, което мога да кажа е, че рамката на живо изглежда много пипната. Доколкото дочувам и завода(производителя) е друг, което Capoeira много добре е надушил по нагоре, та се очаква поне да няма проблеми с качеството на изработка, но и цената е друга.
За работата на окачването не бих си позволил да коментирам без да съм се качвал, а също и за геометрията без поне на хартия да съм я видял. :peace:
Изображение
Аватар
vpravov

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Пон Мар 19, 2012 4:25 pm

vpravov написа:Веско! Учудващо изказване. Това е все едно да си вадиш изводите за F7 на Драго, на базата на F4.

Не точно, защото тук става въпрос за 2 типа окачване. Иначе до някъде си доооста прав. Видях как работи този тип окачване на този тип ценово ориентирана рамка с ценово ориентиран шок. Ендуро. Нали се сещаш?! :D :agree:
vpravov написа:Доколкото дочувам и завода(производителя) е друг, което Capoeira много добре е надушил по нагоре, та се очаква поне да няма проблеми с качеството на изработка, но и цената е друга.

Това е добре! Пропуснал съм. Виноват! :agree:
vpravov написа:Единственото, което мога да кажа е, че рамката на живо изглежда много пипната.За работата на окачването не бих си позволил да коментирам без да съм се качвал, а също и за геометрията без поне на хартия да съм я видял. :peace:

Абе и аз, ама пък да не се знаем и с тия и с ония от години... :D
Владо... :beer:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот vpravov » Пон Мар 19, 2012 4:42 pm

veskoz написа:Видях как работи този тип окачване на този тип ценово ориентирана рамка с ценово ориентиран шок. Ендуро. Нали се сещаш?!

И в това не бъди сигурен. Рамката е друга. Нито им знаем разположението на Pivot Point-а, нито коефициента на окачването. Изобщо докато не се кача не бих коментирал. :beer:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот halfdone » Пон Мар 19, 2012 4:47 pm

Геометрията я има в каталога http://imageshack.us/f/854/61068210.png/.
Продавам : .
Аватар
halfdone

Мнениеот veskoz » Пон Мар 19, 2012 4:49 pm

halfdone написа:Геометрията я има в каталога http://imageshack.us/f/854/61068210.png/.

Общите цифри са ясни, но както Capoeira каза липсват 2 основни. ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Capoeira » Сря Мар 21, 2012 3:20 pm

Значи за да не се повтаря по 50 пъти нека всички ако може прочетат:
FSR окачването е 4 точково при което задната точка е разположена преди и под оста на задната гума което дава по вертикална крива на движението на задната гума и изолира силите на спиране от работата на окачването.
Другото което има в подобна форма е Rocker Link, това което използват доста от производителите при което задната точка се намира на seatstay-я и по този начин основната тректория на задната гума е идентична с едноточко окачване, но останалите стави помагат за модифициране силите който стигат до амортесьора. Scott, Kona и още доста но ме мързи да ги изброявам ....

За да не се веднъж завинаги:
"Horst-Link was designed by Horst Leitner in 1991 then purchaced by Specialized in 1998 and renamed FSR"
Това че някой не иска да си маркира окачването с FSR не означава че не е. Повечето по-големи производители който изплзват този принцип си плщат за патента и получават правото да го използват като на чейнстея на тях пише че използва FSR окачване което е патент на Specialized.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот eeasss » Нед Апр 29, 2012 10:32 pm

Карам рамката от 1 седмица, още не съм имал възможност да тествам по тегави терени, но на пръв поглед седи много добре. Относно боята имам една ГОЛМА забележка. Не знам кой и как е слагал боята, но последната се обели от това, че си бях подпрял колелото на дърво... Докосването на боята до какъвто и да било твърд предмет води до неминуемо драскане. Колелото ми вече има основна деруга от това, че го бях подпрял на един бордюр. Старата ми рамка беше HT2 и беше много по-издръжлива на драскане. Не знам за вас, но аз си мисля, че рамка за 1400 лева би трябвало да има по-читаво положена боя...
eeasss

Рейтинг: 1210

Мнениеот hlebarka » Вто Май 01, 2012 8:20 pm

Capoeira написа: само защото не може да се довери на Китайските хмм човечета, че могат да подържат едно и също качество при различните партиди.

http://www.lab-gear.com/2011/made-in
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот halfdone » Сря Май 02, 2012 9:14 pm

eeasss написа:Карам рамката от 1 седмица, още не съм имал възможност да тествам по тегави терени, но на пръв поглед седи много добре. Относно боята имам една ГОЛМА забележка. Не знам кой и как е слагал боята, но последната се обели от това, че си бях подпрял колелото на дърво... Докосването на боята до какъвто и да било твърд предмет води до неминуемо драскане. Колелото ми вече има основна деруга от това, че го бях подпрял на един бордюр. Старата ми рамка беше HT2 и беше много по-издръжлива на драскане. Не знам за вас, но аз си мисля, че рамка за 1400 лева би трябвало да има по-читаво положена боя...

Ще се радвам да споделиш впечатленията си от рамката както при по леки, така и при по тежки терени, а ако имаш и база за сравнение, ще е супер :beer:

По слухове и приказки, които дочувам оставам с впечатлението, че не си струва :dontknow:
Аватар
halfdone

Мнениеот halfdone » Вто Юли 31, 2012 5:08 pm

Явно този модел не е много популярен и нищо не се казва за него. Само слухове витаят и накрая реших пък да го пробвам. Скоро ще споделя какви са ми впечатленията спрямо АМ ОNE.
Аватар
halfdone

Мнениеот xcrider » Сря Авг 01, 2012 4:39 pm

Между другото, не знам дали сте забелязали, ама българските фирми са големи копирачи. Става дума за Ram AM 1, старата версия.
Ram-a http://xn--80aagchfanjcc6aftsr6a.com/im ... e_2009.jpg
Azonic-a http://www.motorhelmets.com/media/produ ... venger.jpg
П.П. И със сигурност Рам копират, а не обратното, защото сами можете да се убедите колко струва Avenger-a (Без значение с шок или без цената от 1800лв е в пъти по-висока) http://www.extremesupply.com/product/AZ ... FRAME.html Едва ли някой ще копира нещо и ще го продава 3х по-скъпо. :dontknow:
Най-вероятно и двете рамки се правят в Astro, и просто рам са се направили на тарикати, като са поръчали рамка със същия чертеж, но с други "лепенки".
П.П.2 Поразрових се в сайта на фабриката Astro, в крайна сметка, никой от никой не копира, ами всички поръчват 1 и същ модел и го продават на различни цени.... И във всички случай, дори рам, печелят много здраво, защото не се отделят средства за проектиране, ами се поръчват, най-вероятно за по 100-200 долара рамката, тук се продават за 650лв.
Рам АМ (2008) http://www.astroeng.com.tw/images/produ ... KFRA-H.jpg
РАМ АМ (2009) http://www.astroeng.com.tw/images/produ ... 281%29.jpg
RAM FREERIDE http://www.astroeng.com.tw/images/products/bg/ASFRG.jpg
RAM XC 2 http://www.astroeng.com.tw/images/products/bg/VKXCD.jpg
Чувал съм, че и Dragomir-ите са поръчвани по този начин, но не намерих конкретни модели, като при Ram.
Оказва се, че тези "български" мекици, които се карат, всъщност са тайвано-виетнамски рамки, които споделяме с доста фирми по света.
Байк-фирмите излиза, че са просто търговци, които не са си мръднали мозъка, да начертаят една рамка, ами просто поръчват вече готови модели и части, на пъти по ниски цени, от тези, които ние плащаме и ги продават с огромна надценка(става дума за рамките най-вече, при компонентите не е чак такова положението). Знам, че не аз откривам топлата вода, но като се замислих малко, цените на които продават рамките си, са ненормално високи.
Предчувствам, че CROSS другата година ще поръчат и те тези рамки, и като знаем с какви малки надценки продават колелата си, най-вероятно ще имаме готов AM за 1200 лв, със същите компоненти, просто ще се казва Cross AM. :D
Сега сигурно ще получа минус от някой недоволен Ram-аджия , на когото не му харесват фактите.
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот vpravov » Сря Авг 01, 2012 6:40 pm

@xcrider. Ще ме светнеш ли как е най-добре да си подгрявам вода за къпане в къщи, че от днеска сме в профилактика и то за месец? :popcorn:

ЦЪК
и ЦЪК
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот xcrider » Сря Авг 01, 2012 7:02 pm

И какво ми показваш с този сърч? Все едно не знам, че е всеизвестно, че се правят от астро.
Това, което казвам, е че рам дори не се трудят да начертаят собствена рамка, която в последствие да поръчат при същата тази фирма, а ползват всичко наготово.
Явно караш RAM и ти харесва, че се плаща около 3пъти надценка на фирма, която изкупува проектирани готови рамки от друга фирма и ги боядисва? Защото АМ не вярвам да струва в каталога на астро повече от 250 лв на бройка, а при големи поръчки от над 1000 рамки, предполагам важат други, oще по-ниски цени, точно като при сайтове като "alibaba.com".
Последна промяна xcrider на Сря Авг 01, 2012 7:14 pm, променена общо 1 път
xcrider

Мнениеот vpravov » Сря Авг 01, 2012 7:12 pm

xcrider написа:И какво ми показваш с този сърч? Все едно не знам, че е всеизвестно, че се правят от астро.

Не си личи от горния ти пост! Особено като се прочете първото изречение.
xcrider написа:Това, което казвам, е че рам дори не се трудят да начертаят собствена рамка, която в последствие да поръчат при същата тази фирма, а ползват всичко наготово.

И пак бъркаш! Достатъчно е да погледнеш снимките на РАМ-а и azonic-а и сам да откриеш най-очевидната разлика. И изобщо - така и не ми предложи удачен метод да си топля водата. :dontknow:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот xcrider » Сря Авг 01, 2012 7:19 pm

Да написах, че са копирачи и се поправих в следващите "ПП"(
Поразрових се в сайта на фабриката Astro, в крайна сметка, никой от никой не копира
), защото дотогава си мислих, че рамките се проектират ЛИЧНО от всяка фирма(става дума за по-малките фирми, за scott, specialized е ясно) и се учудих на еднаквата сглобка( ДА, като изключим кривата седалкова тръба, това е "голямата" разлика).
xcrider

Мнениеот vpravov » Сря Авг 01, 2012 7:37 pm

xcrider написа:Да написах, че са копирачи и се поправих в следващите "ПП"

Което чудесно доказва, че не ти е било
xcrider написа:всеизвестно, че се правят от астро.

Както и да е! За момента ще си ползвам бързовар, че кинти за проточен бойлер нямам.
И да! Карам точно рамка AllMtn1. Кат за рамка, която съм взел за под 300 евро, си върши работата повече от чудесно. ;) Като спестим - може и по-лачена да си взема.
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот halfdone » Чет Авг 02, 2012 9:48 am

xcrider написа:И какво ми показваш с този сърч? Все едно не знам, че е всеизвестно, че се правят от астро.
Това, което казвам, е че рам дори не се трудят да начертаят собствена рамка, която в последствие да поръчат при същата тази фирма, а ползват всичко наготово.
Явно караш RAM и ти харесва, че се плаща около 3пъти надценка на фирма, която изкупува проектирани готови рамки от друга фирма и ги боядисва? Защото АМ не вярвам да струва в каталога на астро повече от 250 лв на бройка, а при големи поръчки от над 1000 рамки, предполагам важат други, oще по-ниски цени, точно като при сайтове като "alibaba.com".

Ти явно не харесваш Рам. Много ми допадат такива изказвания за ценообразуването, печалбата и кой какво бил правил. Рамката за 650лв си е чудесна, а може пък като си недоволен да почнеш ти да ги поръчваш и продаваш тук на по ниска цена :D Хората си правят бизнеса и те си определят каква да е цената.
Аватар
halfdone

Мнениеот hipokratov » Чет Авг 02, 2012 2:21 pm

Ram Allmnt 2012 - Безбожно скъп байк! Толкова неадекватно скъп, че няма кой за 3 страници да напише ква "машина" е. Просто няма кой да го купи за +3к :crazy: И съвсем обосновано, след като за доста по-скромна сума ще си докараш нещо в пъти по-добро, макар и втора ръка, от UK.
Аватар
hipokratov

Рейтинг: 1180

Мнениеот halfdone » Чет Авг 02, 2012 5:01 pm

За съжаление ще трябва да те разочаровам :evil:

Изображение
Аватар
halfdone

Мнениеот exiteyes » Чет Авг 02, 2012 7:43 pm

halfdone написа:За съжаление ще трябва да те разочаровам :evil:

https://lh5.googleusercontent.com/-qv0j ... 173925.jpg

Какво всъщност имаш предвид, твой ли е впрочем? Колко пари ти е излезна и да не би да имаш в предвид, че искаш да кажеш нещо на горния автор относно колелата, че това колеле е 3 бона. :idea:
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот GF » Пет Авг 03, 2012 8:22 am

halfdone написа:За съжаление ще трябва да те разочаровам :evil:

Красавец! Браво! :agree:
GF

Рейтинг: 1375

Мнениеот hipokratov » Пет Авг 03, 2012 2:03 pm

Трудно ще ти е да ме разочароваш :popcorn: Честито, байка изглежда много добре! Дадох мнение, понеже сериозно се бях замислил за конкретния модел, след това направих написаното в поста си и определено...., но това е друга тема :D
Аватар
hipokratov

Рейтинг: 1180

Мнениеот marto_xc2 » Пет Авг 03, 2012 2:15 pm

halfdone написа:
За съжаление ще трябва да те разочаровам

хайде колега кажи си впечетленията от това колело. Ако можеш да направиш и съпоставка с други подобни рамки ще ти бъда много благодарен
marto_xc2

Рейтинг: 1205

Мнениеот halfdone » Пет Авг 03, 2012 4:23 pm

Карал съм го има няма един час. Както и по горе написах, че след като го покарам повечко ще кажа какви са ми впечатленията спрямо АМ One.
:beer:
Аватар
halfdone

Мнениеот halfdone » Вто Авг 07, 2012 5:49 pm

Решил съм да сменям шока с Fox RP23. Забелязах обаче различните варианти на фабрични настройки L = Low, M= Medium, H for High предполагам за компресията и ребаунда. Според вас към кой модел трябва да се насоча за тази рамка ?
Аватар
halfdone

Мнениеот AV » Вто Авг 07, 2012 7:16 pm

За да ти помогне някой дай малко повече инфо. Например, сега с какъв си? Монарх ли? И защо реши да го сменяш след - по твои думи - няколко часа каране? На 1-цата с какъв беше? и т.н. :beer:
AV

Мнениеот halfdone » Вто Авг 07, 2012 9:55 pm

Причината е, че искам да го пробвам и си мисля, че ще бъде много по добре с него. Карал съм еднакви рамки с монарх и фокс и определено с фокса по ми допадаше. За това ми се иска да го сменя, но досега не се бях заглеждал за тези настройки.
В момента съм с Monarch RT3. Сега го огледах и ако съдя по буквите "ММ" е Medium - Medium. Значи ли пак да търся фокс Мedium и каква ще е разликата ако взема Low?
Аватар
halfdone

Мнениеот milestone » Сря Авг 08, 2012 12:41 am

halfdone написа:Решил съм да сменям шока с Fox RP23. Забелязах обаче различните варианти на фабрични настройки L = Low, M= Medium, H for High предполагам за компресията и ребаунда. Според вас към кой модел трябва да се насоча за тази рамка ?

И аз въобще не ги разбирам тези неща, но се замислих дали не е по-важен въпроса с какъв шок е проектирана да работи тази рамка - по-прогресивен/линеен и такива разни несъществени али-бали. Оттук пък възниква въпроса кой я е проектирал тая рамка и съответно може да отговори на този въпрос (тя пък много завързана стана историята)? От РАМ вероятно ще ти отговорят ние само боядисваме (качествено) и сглобяваме, така че питай тайвандците (ууупс, те не били вече тайвандците).
Ако питаш примерно DW как работят рамките с окачването, което той е проектирал веднага ще ти отговори. Защо ли повечето от тези рамки са такава екзотика обаче (освен заради цената естествено, но със сигурност могат да се направят по-евтини и не така изпипани работещи по същия начин) - ми не знам, сигурно защото повечето потребители сме достатъчно тъпи за да вярваме повече на добрия PR отколкото на техническата мисъл. Те така с поредният модел на РАМ , но както се каза вече откъм цена води с много на конкуренцията.
Впрочем, за да не излезе че съм поредния човек мразещ РАМ, и аз от известно време карам рамка боядисана от РАМ (е верно сам си си сглобявал останалото) и много и се радвам.
А за въпроса, предполагам нямаш предвид трите нарисувани барчета, защото под тях си пише, че става въпрос за настройка на компресията, която може да стане само вътрешно и предполагам след едно разглобяване всеки може да си я прави за да експериментира как му е най-добре.
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот AV » Сря Апр 24, 2013 3:08 pm

halfdone написа:Карал съм го има няма един час. Както и по горе написах, че след като го покарам повечко ще кажа какви са ми впечатленията спрямо АМ One.
:beer:

@halfdone:

Какво стана с колелото? Защо реши да го разпродаваш? Не ти допадна работата му или? Сподели, че все още няма много коментари за тази рамка... даже хич :)
Поздрави :beer:
AV

ПредишнаСледваща

Назад към All Mountain/Ендуро продукти