xargs написа:Имам един въпрос, попадна ми една такава плоча - http://media3.alltricks.fr/hd/5540e195f01ad.jpg
Въпросната идва с един малък спейсър, който не мога да разбера къде се слага. Касетата ми е ХТ, а видях на ОнеУп на сайта, че и те са имали рингове с подобен спейсър - на шимано се слагали откъм спиците, на срамове било между 40ката и 36цата. (това е страницата на онеуп която гледах - http://row-oneup-components.myshopify.c ... sheet-xx13 )
xargs написа:Е и аз така, даже позамерих с луфтомера, спейсъра отиде между 40ката и 36цата (касетата).
target410 написа:А... и clutch механизма в задният дерайльор дали ще ми е необходим?
windv написа:target410 написа:А... и clutch механизма в задният дерайльор дали ще ми е необходим?
за мен този "калъч" механизъм е по-важен или поне толкова важен, колкото всички останали заигравки от тази тема.
Бих казал, че хлопащата верига беше едно от най-досадните неща изобщо при всякакви колелета за мен. Изличаването на хлопащите вериги е едно от най-хубавите неща, които са се случвали в света на вело простотията. После предните венци, които задържат веригата...А всякаквите начини за увеличаване на задната касета както дойдоха, така и ще преминат в някаква друга заигравка...
От гледна точка на 1х10 или 1х11 сигурно по-новото ще е по-удобно за всякакви бъдещи надгражданки, които биха могли да дойдат в последствие.
Инак и двете ще ти вършат същата работа, с едното ще цъкаш веднъж повече хаха
hitar_potar написа:Изцяло подкрепям мнението ти, с изключение на зачервената част. Аз така и не бях убеден в качествата на тия плочи, нали като почне да се износва, ще си загуби точно нароу-уайд профила и ще спре да задържа толкова добре веригата. Аз си оставам фен на водачите с горен водач и долна ролка (или пък новите предложения, които заменят ролката и с долен водач), без значение каква е плочата (за предпочитане не нароу-уайд такава, че да минеш по-голям метър при покупката й.
Pr3d4t0R написа:Norrow-wide според мен има по-голям принос към това веригата да е стабилна - клъча само допълва този ефект.
jungleraver написа:Абе пичове, и аз скоро го мислих това, и реално за себе си не откривам разлика в поведението на веригата с NW и друга сингъл плоча с високи зъби, конкретно моя опит е с 32 е13 nw, и 34 zee и нещо ми еднаквеят, по-скоро най много от всичко се усети като скъсих веригата при преминаването на 1х.
hitar_potar написа:Но е факт, че все пак имате тук таме падания на веригата от плочата, колкото и редки да са те. А 1 такава плоча колко струва? Щото аз чисто нова плоча Renthal 34т купих за около 15-18лв с доставката по времето, когато NW-плоча в каквато и да е големина можеше да се купи за минимум 35 паунда, без доставката. И в комбинация с водач нямам нито 1 падане на веригата, в каквито и да е условия, на какъвто и да е терен, на спускарски байк. На АМ-байка (поне докато беше сглобен) отново с водач и не-NW-плоча също нямах нито едно падане на веригата. А без водач съм имал тук-таме падания по средата на карането и знам колко е отвратително, особено при липса на преден дерайльор...
airborneone написа:След не-много сериозно и редовно каране, 2 години по-късно RaceFace 30T в комбинация с Sram X0 Type 2 се оказа тотално недостатъчна да задържи веригата.
В момента с водач с долна ролка Shaman Commander пак не може да задържи, защото пада отгоре....
Един голям и мек за NW!
hitar_potar написа:Е не всеки е имал твоя късмет явно. Виж Тошо какво е написал за неговата комбинация.
Цените верно са паднали, особено след като толкова много производители се намесиха при касетите и плочите.
Това колко изчистено и яко изглежда е до предпочитанията на човека - на мен например ми е адски грозно.
И водачи има както за 120-130лв, така и за 120-130 паунда, така и за 20-30лв (който търси, намира - единствено още ме е яд за изцяло карбонов къстъм водач с тако, който отървах на смешни пари).
heavymann написа:airborneone написа:След не-много сериозно и редовно каране, 2 години по-късно RaceFace 30T в комбинация с Sram X0 Type 2 се оказа тотално недостатъчна да задържи веригата.
В момента с водач с долна ролка Shaman Commander пак не може да задържи, защото пада отгоре....
Един голям и мек за NW!
А веригата колко ти е дълга ? Щото ако не е оразмерена като хората можеш и 100 водача да си сложиш и пак ще пада
airborneone написа:heavymann написа:airborneone написа:След не-много сериозно и редовно каране, 2 години по-късно RaceFace 30T в комбинация с Sram X0 Type 2 се оказа тотално недостатъчна да задържи веригата.
Един голям и мек за NW!
А веригата колко ти е дълга ? Щото ако не е оразмерена като хората можеш и 100 водача да си сложиш и пак ще пада
Не четеш.
Комбинацията беше ок за повече от година и половина, макар и 'рядко каране'.
NW плочата (RaceFace 30T) почна да се износва и почна доста да пада.
Сложиш ендуро водач само с ролка само отдолу, като съм карал така в началото като нямах доверие на NW и дори това не помогна...
outfaced написа:9-44 ... e-thirteen TRS+
http://www.mtb-news.de/news/2016/01/19/ ... %C3%A4ngen
hitar_potar написа:outfaced написа:9-44 ... e-thirteen TRS+
http://www.mtb-news.de/news/2016/01/19/ ... %C3%A4ngen
Извинявам се от името на недобре шпрехащите, може ли да кажете с 2 лафа накратко какво се казва в ревюто? И също така - какъв е този обърнатия вилчок?
airborneone написа:heavymann написа:airborneone написа:След не-много сериозно и редовно каране, 2 години по-късно RaceFace 30T в комбинация с Sram X0 Type 2 се оказа тотално недостатъчна да задържи веригата.
Един голям и мек за NW!
Не четеш.
Комбинацията беше ок за повече от година и половина, макар и 'рядко каране'.
NW плочата (RaceFace 30T) почна да се износва и почна доста да пада.
Сложиш ендуро водач само с ролка само отдолу, като съм карал така в началото като нямах доверие на NW и дори това не помогна...
Назад към All Mountain/Ендуро продукти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта