jinsou420 написа:От известно време ползвам 1x10 и когато съм на най-големия венец....чак ме хваща страхколко е усукана веригата,представям си ...какво ще е с 11/12.
Нещо се заблуждаваш ... ширината на касетата е същата - веригата става по тясна.
jinsou420 написа:От известно време ползвам 1x10 и когато съм на най-големия венец....чак ме хваща страхколко е усукана веригата,представям си ...какво ще е с 11/12.
hitar_potar написа:Защо? :? На мен ми изглежда логично. Многото зъбчатки отзад при 1х11 не променят ли наистина значително анти-скуата в сравнение с едно решение като Пиньона?
zero knowledge написа: На това отгоре анти-скуатът се влияе и от наклона на терена.
Не са зъбчатки за стандартен Shimano/Sram 10-скоростен шлиц, а тотално нов тип шлиц (тоест нова алтернатива на Shimano, XD и др.). Това, което е "универсално" е, че са позволили свободно всеки да разработва този стандарт и някои вече са се заели да го предложат за главините си. Ще трябва да си купиш съвместима главина или хъб, ако се предлага за настоящата.hitar_potar написа:първата серийна 10т-зъбчатка (в комплект с 12т-зъбчатка), която може да се монтира на нормален храп, а не на срамското ХД-драйвър боди.
jungleraver написа:@windv: на тоя хамършит сменяема ли му е плочата, и какви плочи могат да се ползват?
fena7 написа:Здравейте колеги, наскоро ми изпадна курбел с куха ос за добри пари 3х10 и се чудя дали ще имам проблеми с декланшора тъй като аз карам с 2х9. При всички положения ще махна голямата плоча и на този курбел тъй като не я ползвам. Благодаря ви предварително.
Pr3d4t0R написа::offtopic:fena7 написа:Здравейте колеги, наскоро ми изпадна курбел с куха ос за добри пари 3х10 и се чудя дали ще имам проблеми с декланшора тъй като аз карам с 2х9. При всички положения ще махна голямата плоча и на този курбел тъй като не я ползвам. Благодаря ви предварително.
Въпросът ти не е за тази тема, а по-скоро за:
viewtopic.php?f=3&t=65320&start=12120
И все пак - няма да имаш никакъв проблем. Когато карах 2х9 настройвах High позицията на декланшора така, че леко да опира във веригата (без да се опитва да превключва), когато е на позиция за трети венец. По този начин служи като водач - от едната страна подпира декланшора, а от другата е башгарда.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
Pr3d4t0R написа:Прекалено е не заради 50т, а защото убиват 10 и 11 скоростни системи за по-малко време от цялото съществуването на 9 скоростните, като максимален брой скорости. От пазарна точка ясно защо... но от логическа гледна точка съвсем спокойно можеха да подобрят 1х върху 10 скоростна система, след като не разширяват freehub-a. Да видим Шимано как ще играят, защото SRAM се гаврят с клиентите си, като правят компоненти струващи колкото две среден клас вилки outdated в рамките на 2 години.
Назад към All Mountain/Ендуро продукти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта