Въпросче за drag f4

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпросче за drag f4

Мнениеот Magister » Пон Ное 07, 2011 11:12 am

Здравейте, въпросът ми е как оценявате тая рамка ии колко мм ход от зад може да побере,защото не мисля да карам със стоковия шок.Знам само че имат някакъв проблем с кобилиците (били кекави :D ) .Стилът ми на каране не е от най грубите да кажем нещо от сорта на 60 % спускане и 40 % катерене, тук там скокчета, но не големи.Мисля да я комбинирам със Suntour Duro FR 160 мм ход ии отзад някаква въздухарка може би.Но не съм много сигурен в здравината на рамката ии затова отправям въпроса си към вас.По принцип съм се насочил към рам ам обаче едва ли ще имам пари,така че ф4-ката е бюджетния вариант.Благодаря предварително,поздрави :beer: :agree:
Magister

Рейтинг: 1200

Re: Въпросче за drag f4

Мнениеот rees » Пон Ное 07, 2011 11:28 am

ф4 си е кофти рамка. Стоковия шок е 165мм, мисля че може да побере до към 175-180 но не съм сигурен. Попринцип бях тръгнал към тази рамка именно заради ниската цена от 289лв. при Дженко, но когато им писах дали имат налични, той директно ми каза, че рамката не е хубава, тъй като задницата се сцепвала на почти всяка рамка. Следователно се отказах и поразтърсих нета и открих че за мен рамката е ф6/ф7. Но не и за теб, тъй като цената на новата ф6 и ф7 е 945лв. а на старата ф6 600 и нещо беше. Като цена е над Рам АМ, но пък мисля, че като ще си купуваш шок, един RAM FREERIDE може да се окаже добър вариант за теб. Щом си решил да слжиш вилка 160мм то рам фрирайд е отново идеален за целта. Ако можеш да събереш пари за новите ф6/ф7, то тогава няма да сбъркаш ако ги вземеш, но и рам фр е супер. Само можеби изкачването няма да ти е лесно, но пък получаваш здрава рамка. :beer: Какво ще кажеш за Рам фр?
Изображение
ХХХХХХХ написа:здравеите колеги искам да питам вилката зaшто ми оделя 3 съмтима хот на доле тяе на мало и бъздъx ие помпа до краи
Аватар
rees

Рейтинг: 1305

Мнениеот Magister » Пон Ное 07, 2011 11:32 am

ОО, в никакъв случей няма да имам пари за нова рамка.Сигурно ще е нещо от форума.Мисля, че също може да и се сменят кобилиците, нотва вече губи смисъл.Колкото до фр-а мисля че няма да ми варши работа,понеже мн често ходя на велопреходи из Стара Планина ии ще ми умре коня нагоре с него :D :agree: инче мерси за инфото.
Magister

Мнениеот rees » Пон Ное 07, 2011 11:43 am

На пръв поглет намерих Рамка - Рам Ендуро във форума а това наистина става и за нагоре. А твърдо ли си решил да е мекица, замислял ли си се върху твърдак?
Изображение
ХХХХХХХ написа:здравеите колеги искам да питам вилката зaшто ми оделя 3 съмтима хот на доле тяе на мало и бъздъx ие помпа до краи
Аватар
rees

Мнениеот war_shadow » Пон Ное 07, 2011 11:48 am

А защо не и Рам АМ? Eто примерно един който не е толкова скъп viewtopic.php?f=16&t=99535 :beer:
Аватар
war_shadow

Рейтинг: 1207

Мнениеот Magister » Пон Ное 07, 2011 11:53 am

Така е ,решил съм рамката да я купя накрая ии незнам с колко пари ще остана.Плюс това не ми е само колелото на главата сега курсове за книжка (600-700 лв) отделно имам някои неща да правя по колата си, за да може да я подкарам в идеално техническо състояние ии колелото ми идва малко на заден план.И както казах по горе ф4ката е бюджетния ми вариант иначе наиста си мисля за рам ам. :beer:
Magister

Мнениеот Magister » Пон Ное 07, 2011 5:59 pm

Mисля за комбинация с този шок http://screambikes.eu/bg/zadni-amortisi ... a-two.html 165 мм е ии мисля,че ще ми върши по-добра работа и няма да натоварва рамката (пък и е евтин :D :agree: ) ,ако някой има други предложения моля да ги сподели :beer: .
Magister

Мнениеот war_shadow » Пон Ное 07, 2011 7:28 pm

За парите на шока и рамката можеш да вземеш тази от обявата която ти дадох с в пъти по добър шок :) :agree:
Аватар
war_shadow

Рейтинг: 1207

Мнениеот NikolaZ » Пон Ное 07, 2011 8:21 pm

Magister написа:Така е ,решил съм рамката да я купя накрая ии незнам с колко пари ще остана.Плюс това не ми е само колелото на главата сега курсове за книжка (600-700 лв) отделно имам някои неща да правя по колата си, за да може да я подкарам в идеално техническо състояние ии колелото ми идва малко на заден план.И както казах по горе ф4ката е бюджетния ми вариант иначе наиста си мисля за рам ам. :beer:

:offtopic:
Като ще се занимаваш с други работи защо изобщо спамиш форума.И аз мога сега да направя тема,че искам да си купувам колело ама все още нямам парите и си търся повод да направя тема.Като си решил какво ще е защо изобщо се напъваш.

И е 100 пъти по-добре да вземеш твърда рамка отколкото F4
Sweeter far than life I found that love was
Аватар
NikolaZ

Рейтинг: 1225

Мнениеот rees » Пон Ное 07, 2011 9:32 pm

Magister написа:Mисля за комбинация с този шок http://screambikes.eu/bg/zadni-amortisi ... a-two.html 165 мм е ии мисля,че ще ми върши по-добра работа и няма да натоварва рамката (пък и е евтин :D :agree: ) ,ако някой има други предложения моля да ги сподели :beer: .
По-добре завари един лост на мястото на шока, вместо да караш с този... :peace: :eek2:
Изображение
Аватар
rees

Мнениеот Antares » Вто Ное 08, 2011 12:00 am

F4 втора ръка... тц. Не причинявай това на себе си. Повечето F4-ки ги купуват с идеята, че стават за DH/FR и следователно често са карани в тия дисциплини... Та е доста вероятно да попаднеш на някоя избушена рамка с разхлопани втулки и не дай си боже - усуквания и отклонения в окачването (което е доста паянтово, между другото). Такова ми беше първото планинско колело - втора употреба F4. Само два месеца го изтърпях, преди да го сменя с ht2...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот Magister » Вто Ное 08, 2011 1:24 am

Благодаря много на всички за мненията им,отново се връщам на варианта за АМ-а.Реших,че по-добре малко повечко парички за по-добра рамка отколкото главболия :D :agree: :beer:
Magister

Назад към All Mountain/Ендуро продукти