Помощ за капли ..

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ за капли ..

Мнениеот VGC » Нед Яну 01, 2012 10:08 pm

Здравейте и Честита Нова Година ;) .

Пиша тук, в този раздел, защото карането ми е между долния и горния такива и просто това е нещо посредата :D . При мен има катерене, което си е типично крос-кънтри, но карам и нещо от сорта на DH, но с много по-малки скокове и дропчета.

Таа в момента проблема ми са каплите, които ще се сменят и не знам точно какви да наплета. Та значи предната е за 15-ка ос главината(Епиконче), а задната е нормалната ос(HT2).
За предната си мисля да отделя максимум 200 лева, като си мислех за шина Mach1 Magma, главина DMR(http://screambikes.eu/bg/glavini-mtb-pr ... table.html), за която пък ще трябва преходник към 15-ка ос, и спици от около 50-60 стотинки. Ще се радвам по-опитни хора да споделят мнение и евентуално да предложат по-добра комбинация на части с добро съотношение цена/здравина/качество :agree: .
За задната главина вече си мисля за бюджет от около 300-350 лева, понеже като гледам и цените на главините ... :D Тук вече не съм особено ориентиран главно за главина. Шината ще бъде Mach1 Mad и спиците отново 50-60 стотинки мисля. Тук също ще се радвам много на помощ относно главина.

П.С. Забравих да спомена че не се интересувам от предложения от чужди сайтове. Много благодаря за помощта предварително :beer: .
VGC

Рейтинг: 1225

Re: Помощ за капли ..

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Яну 02, 2012 12:22 am

MAD е безумно тежка шина за въртене.
Отбележи какъв е захвата на дисковете ако имаш вече такива - "6 болта" или Center lock?
ПП. По думите ти определям карането ти като Ендуро, велосипеда като АМ. Не бъркайте стиловете, да се спускаш надолу по склона не означава че караш DH...
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Pr3d4t0R » Пон Яну 02, 2012 11:01 am

Също така колко тежиш?

Ако си по-лек имаш избор измежду повече шини. Предната гума понася по-малко натоварвания и за това шината там може да бъде и по лека.

При мен комбинацията е DT 4.2d предна и Мавик 521 задна с главини DT Onyx - само колелата тежат общо около 1900 гр. Важно е да вземеш оптималната комбинация здравина тегло - така като гледам бюджета ти е добър ; - )

Edit - щом си 80 тогава Мавик-а е добрия избор за теб. Гугъл ще ти каже къде да ги намериш...
Последна промяна Pr3d4t0R на Пон Яну 02, 2012 11:57 am, променена общо 1 път
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Мнениеот VGC » Пон Яну 02, 2012 11:46 am

EccentricMOTION написа:MAD е безумно тежка шина за въртене.
Отбележи какъв е захвата на дисковете ако имаш вече такива - "6 болта" или Center lock?
ПП. По думите ти определям карането ти като Ендуро, велосипеда като АМ. Не бъркайте стиловете, да се спускаш надолу по склона не означава че караш DH...

Дай линк към нещо по-добро тогава :D . А захвата е на 6 болта. Иии много добре знам какво е даунхил и знам какво говоря :D

Pr3d4t0R написа:Също така колко тежиш?

Ако си по-лек имаш избор измежду повече шини. Предната гума понася по-малко натоварвания и за това шината там може да бъде и по лека.

При мен комбинацията е DT 4.2d предна и Мавик 521 задна с главини DT Onyx - само колелата тежат общо около 1900 гр. Важно е да вземеш оптималната комбинация здравина тегло - така като гледам бюджета ти е добър ; - )

80 килца съм, и ще се радвам ако споделиш линкове към тези компоненти :beer:
VGC

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Яну 02, 2012 1:47 pm

Отличен избор са шините на DMR, конкретно Thret - ниско тегло, отлична здравина, предлагат се в България, 150 грама надолу от MAD-a.
http://screambikes.eu/bg/shini-mtb/7833-shina-dmr-thret-26.html
За главина на 15мм - аз ползвах DC71 на Formula, много добро тегло, машинни капсуловани лагери.
Доста по-добро решение е и главината на Hope - Pro 2, която също се предлага на 15мм ос, но не съм сигурен дали се предлага в България.

Все пак твърдя, че с велосипед и екипировка за спускане въртенето нагоре е невъзможно, от друга страна двете неща се самоизключват. Дефинирай понятието DH с едно изречение? :agree:
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот bikeboy » Пон Яну 02, 2012 2:05 pm

А защо не тази шина ? http://screambikes.eu/bg/shini-mtb/7726 ... dh-26.html
Производителя я води за ДХ , а теглото и е само 460 грама . :agree:
А за главината Формулата е много добра. Таркалям я вече година и не съм я докоснал
SHAMBHALA BIKE PARK Slow Bike's - Fast Rider's !
Specialized rider !!
Аватар
bikeboy

Рейтинг: 1195

Мнениеот VGC » Пон Яну 02, 2012 5:06 pm

EccentricMOTION написа:Все пак твърдя, че с велосипед и екипировка за спускане въртенето нагоре е невъзможно, от друга страна двете неща се самоизключват. Дефинирай понятието DH с едно изречение? :agree:

Значии велосипеда ми не мисля че е за спускане. Все пак HT2 с Epicon 145mm не мисля че се води за спускане. Аз карам 65% въртене и остатъка е нещо от сорта на даунхил (виражчета, скокчета, дропчета - всичко :D ). Просто искам колелото да е хем здраво, хем леко. Затова и потърсих помощта ви :agree: . В момента говорим за предната капла.
VGC написа:Та значи предната е за 15-ка ос главината(Епиконче), а задната е нормалната ос(HT2).
За предната си мисля да отделя максимум 200 лева, като си мислех за шина Mach1 Magma, главина DMR(http://screambikes.eu/bg/glavini-mtb-pr ... table.html), за която пък ще трябва преходник към 15-ка ос, и спици от около 50-60 стотинки. Ще се радвам по-опитни хора да споделят мнение и евентуално да предложат по-добра комбинация на части с добро съотношение цена/здравина/качество :agree: .
:beer: .
- кажете мнение за тази комбинация, и ако не е добра, споделете някоя за около 170 левчета :beer:
VGC

Мнениеот bikeboy » Пон Яну 02, 2012 5:46 pm

кажете мнение за тази комбинация, и ако не е добра, споделете някоя за около 170 левчета :beer:

Според мен тази комбинация е идеална.Ако можеш да отделиш още 30 лв за тази шина
А защо не тази шина ? http://screambikes.eu/bg/shini-mtb/7726 ... dh-26.html
ще стане още по-лека и по-здрава. За задна какво си набелязал ?
SHAMBHALA BIKE PARK Slow Bike's - Fast Rider's !
Specialized rider !!
Аватар
bikeboy

Рейтинг: 1195

Мнениеот 5roff » Пон Яну 02, 2012 6:00 pm

За посочения бюджет от 500- 550лв те съветвам да се спреш на готови сетове. Разгледай тук.

Предложение 1

Предложение 2

Забележка
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот rsf » Пон Яну 02, 2012 8:54 pm

VGC написа:
- кажете мнение за тази комбинация, и ако не е добра, споделете някоя за около 170 левчета :beer:[/quote]

За предна шина - тази според мен си струва повече от колкото Magma http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 878&lang=2 Около 570 грама е и е малко по-широка. Само трябва да се разшири отвора за вентил, ако ще ползваш вътрешна с авто вентил.
rsf

Рейтинг: 1519

Мнениеот VGC » Пон Яну 02, 2012 9:09 pm

Добре, шината почти съм решил да е Магма, но остава въпроса главината на DMR най-добрия избор ли е? И ако не, какво до 100 лева ще ми препоръчате. Много ви благодаря за отговорите! :agree: :beer:
VGC

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Яну 10, 2012 12:55 pm

Главина DMR Convertable + шина WTB LaserDisc DH + спици DT Champ + Алуминиеви нипли = 200лв = 1030 грама

Отбелязвам, че в този си вид каплата е по-тежка само с 10-15 грама от предната капла Fulcrum Redfire, която струва над 500лв! В момента главините на DMR са хита на сезона с възможността си в бъдеще да ги караш както на 9мм QR, така и на 15мм проходна ос, в комбинация с цветове, фрезовано тяло и машинни лагери ги намирам за най-доброто за цената си!
Аватар
EccentricMOTION

Назад към All Mountain/Ендуро продукти