Чудения за АМ колело.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Чудения за АМ колело.

Мнениеот drumboy » Нед Яну 29, 2012 7:35 pm

Питах тук-там ,но въпросите ми са доста.
Основната дилема е дали да продам кроса grx8,който имам в момента да прибавя още пари и да купя цяло колело.
Или да купя само рамка с наличните пари.
Искам нещо сериозно, с което да мога да карам 60% спускане и 40% катерене.
Парите за цяло колело ако продам сегашното ще са около 900лв,но ме съмнява дали са достатъчни за що-годе добро ам колело на старо.
Иначе основната ми идея е да купя със парите си някоя рамка и да прехвърля частите,като месец след това купя и сериозна вилка (колелото, от което ще взема части е това:http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=31&t=105241)
Рамките на,които съм се спрял са:
Ram ht 2
On-one 456
Dartmoor hornet
C-1 (16,5)
Последния вариант е да купя добра вилка на кроса и да си остана с него.
Объркана история, но зимата не карам , а искам пролетта нещо свястно.
Надявам се да ме разберете и да изкажете вашето мнение. :)
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Рейтинг: 1103

Re: Чудения за АМ колело.

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Яну 29, 2012 7:49 pm

Доста неща му трябват на колелцето, за да понесе каране надолу и нагоре. Вилка, кормило, лапа, скорости. Ако наблягаш повече на въртенето - търкаляй си тази рамка. Ако въртиш до пътеката за спускане - имаш нужда от по-сериозна машинка.
Аз бих заложил като начало на вилка, лапа и кормило.
Вилка - среден клас, Epicon-че RLD или LOD, 140мм ход, въздух, заключване и ребаунд + 15мм ос. Всичко което ти трябва в момента. 470лв
Капла на 15мм ос - главинка DMR Convertable с преходник към 15мм ос/за да имаш готова капла ако решиш да караш с вилка с 20мм ос/ в комплект с шина DMR Threat /450 грама, отлична като изработка/ + спици Mach1 Plus с алу нипли. Цена: 200лв
Кормило - DMR Wingbar MK2, 750мм, като може да го скъсиш до 720мм ако си по-дребен. Цена: 75лв

Взимай нещата нови, имаш 2 год гаранция, после лесно може да ги продадеш ако решиш, сигурен си че са ок :) Ако не наблягаш на спускането рамката ти е последна грижа.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот drumboy » Нед Яну 29, 2012 7:52 pm

Не знам какво им има на скоростите.
За кормило и лапа мога да отделя пари.
А вилка може би след 2-3 месеца .
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Мнениеот 5roff » Нед Яну 29, 2012 7:54 pm

Antares написа:Хм, мисля да дам още храна за размисъл. С каква вилка караш? Щото... и аз се бях отчаял от моята ht2-ка, докато не й сложих един лисугер, малко надвишаващ лимита й от 130mm (с 10mm). Тааа... вилката, вЕрвай ми, ужасно много променя картинката. Ако нямаш хубава вилка, няма смисъл да сменяш рамката, според мен.

Лично моя съвет е ако не си - да се оборудваш с една хубава, качествена AM вилка. Да, от това задницата няма да омекне, но вЕрвай ми, хубавата вилка е половин колело. Щото да сложиш на някакъв специализирам АМ звяр нисък клас вилка е... на свине звънче.

Послушай човека. Мога да ти го кажа и аз от моя опит. Карам НТ3, което след смяната на вилката /РоксШокс Сектор/ стана друго колело. Е уголемя ми, но това си е моя грешка, допусната отдавна.
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот drumboy » Пон Яну 30, 2012 6:18 pm

А,ц-1 16,5 или scott voltage + прилична вилка може ли да стане готин АМ велосипед ?
Последна промяна drumboy на Пон Яну 30, 2012 6:22 pm, променена общо 1 път
със съмнения!
Аватар
drumboy

Мнениеот penmark » Пон Яну 30, 2012 6:20 pm

Става всичко, ама кажи защо толкова бързо се нарадва на Кроса? :D Вземи му една вилка и ако не ти хареса, тогава ще мислиш за рамка. Да знаеш, че вилката променя доста усещането. В студа XCM се е вдървил, а ти искаш цялото колело да сменяш. :D
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот drumboy » Пон Яну 30, 2012 8:12 pm

Много ми харесва кроса.
Но искам нещо с което да мога и да спускам по малко,а кроса ми се струва не подходящ за целта.
Ако рискувам и взема хубава вилка сега се притеснявам да не съжалявам после за рамката.
със съмнения!
Аватар
drumboy

Мнениеот penmark » Пон Яну 30, 2012 8:46 pm

А кой ти каза, че не можеш да пускаш с Кроса? :dontknow:
До 130 ход и дават на рамката. Слагай една вилка и мачкааааааай смело. :D

п.п.За какво спускане говориш? DH ли?! :D
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот drumboy » Пон Яну 30, 2012 8:49 pm

Така.
Решено е!
Търся сега свястна вилка и продължавам тормозеното на кроса.
със съмнения!
Аватар
drumboy

Назад към All Mountain/Ендуро продукти