Kакво средно движение-Bottom Bracket?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Kакво средно движение-Bottom Bracket?

Мнениеот SGCasper » Пон Яну 30, 2012 1:28 am

Здравейте,

Нов съм тук, Разрових се доста но не открих каквото ме вълнуваше.
Стягам си ново колело, Рамката е Giant Reign X а курбелите са ми Shimano SLX 175.
Не карам много но се вманиячавам, :crazy:
Колелото ще е АМ към ФР или нещо там, хахаха
шиманото което е почти ново дойде с една рамка пак REIGN ама 1ца, Опс само да почсня че става въпрос за 2007 модела и на двете рами, АМската си я купих за мен но когато я полуичх се оказа че е 16ка а съм за 18 но я запазих за женами която и пречи горната тръба и е и прехвърля всичко ото другото колело на тая рама.

Моята въпро е: Какво средно движение щеми препоръчате, защото се омотах вече да ровя по сайтове, да гледа по форуми, включително доста се рових но не намерих подобна тема.

Говорим за оптимални варианти добри, дали да е Шимано ВВто или SRAM, FSA, RACE FACE, и прочие.

Благодаря.
Аватар
SGCasper

Рейтинг: 1220

Re: Kакво средно движение-Bottom Bracket?

Мнениеот ramb0 » Вто Яну 31, 2012 5:05 pm

http://www.ebay.de/itm/Token-Innenlager ... 0345405606

Ако имаш парички и искаш нещо качествено , си вземи това . С керамични лагери е и е доста леко . Не знам дали го има на БГ пазара , затова ти давам линк към ебей да го видиш какво представлява.
Много карам колело . Понякога стигам от кафене до кафене без да слизам да тикам .
Аватар
ramb0

Рейтинг: 1206

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Яну 31, 2012 5:39 pm

Фабричното Шиманско средно е достатъчно здраво!

http://screambikes.eu/bg/kurbeli-os-kas ... -bb70.html
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Рейтинг: 2000

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Яну 31, 2012 5:41 pm

Ако коментираме сериозните производители:
Chris King

Както и двата модела на Token:
С обикновени лагери
и с титаниево-керамични лагери

ПП:
Ако си традиционалист, BB70 на шимано/заводското към курбелите SLX/ е отлично решение, имам наблюдения че се справя дори и на спускане без проблеми в рамките на 2 години.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Яну 31, 2012 5:50 pm

EccentricMOTION написа:ПП:
Ако си традиционалист, BB70 на шимано/заводското към курбелите SLX/ е отлично решение, имам наблюдения че се справя дори и на спускане без проблеми в рамките на 2 години.

Имам близо 5-годишно такова на ХЦ/АМ байк :)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Рейтинг: 2000

Мнениеот kaliopo » Вто Яну 31, 2012 5:52 pm

Не виждам да си определил горен праг на цената! Ако обаче не ти се дават безумно много пари, погледни това и това /пише, че скоро ще е налично/. И двете са под 50лв с доставката.
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот SGCasper » Вто Яну 31, 2012 7:12 pm

Ами нямам определен бюджет. Просто искам да намеря оптималния вариянт пари качество. До момента със старото колело съм минал не повече от 200км за година но беше слаба. Надявам се с новото да са повечко. При мен нещата седят така: недавам максимални пари но и не правя пълни компромиси. Да искам да е здраво, да държи на кал и пах.
Доста важно нещо което пропуснах е че живея в Лондон и пазарувам от традиционните места. Pinkbike, CRC, EBay почти всеки ден.
Загледах се и аз в токен както и в в някой модели на шимано със "средни" цени във CRC. Shimano XT и XTR също.
Пуснах темата защото не ми е достатъчно ясно колко трябва да е яка тази часто от колелото за АМ и лек FR.

Благодаря.
Аватар
SGCasper

Мнениеот Pla-men » Вто Яну 31, 2012 7:48 pm

От 2007 година карам оригиналното Shimano движение. С него съм минал през каквито условия си помислиш, от +30 градуса с много прах, до - 10 със сняг и кал.
До сега не съм имал проблем, съветват ме да го смажа като махна капачката, но толкова добре се държа, че предпочитам при първия проблем да си купя същото ново.

p.s. Карам all mountine.
Аватар
Pla-men

Рейтинг: 1440

Мнениеот kaliopo » Вто Яну 31, 2012 8:14 pm

SGCasper написа:
Загледах се и аз в токен както и в в някой модели на шимано със "средни" цени във CRC. Shimano XT и XTR също.

Не я разбирам тази CRC-мания. Гледаш шимано със средни цени в CRC, а не гледаш XTR, който е за половината пари при германците. Наистина, щом живееш в Лондон, ще ти е по удобно гаранционно обслужване на английски магазин. Ама разликата в цените е почти двойна, не е 5 - 10%. В момента не бих купил BB Shimano от CRC, даже да живеех в някой от складовете им!
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот SGCasper » Вто Яну 31, 2012 9:40 pm

kaliopo написа:
SGCasper написа:

Не я разбирам тази CRC-мания. Гледаш шимано със средни цени в CRC, а не гледаш XTR, който е за половината пари при германците. Наистина, щом живееш в Лондон, ще ти е по удобно гаранционно обслужване на английски магазин. Ама разликата в цените е почти двойна, не е 5 - 10%. В момента не бих купил BB Shimano от CRC, даже да живеех в някой от складовете им!

Е чак мания при мен няма, до сега от тях съм купил дреболии, до колкото си спомням. По принцип предпочитам ебей защото поне можеш да се жалваш там и продавачите имат известен страх от издънки и негативни фийдбеци.

pla-men написа:От 2007 година карам оригиналното Shimano движение

Какво имаш предвид под оригинално шимано, bb51? xt? дай някакво инфо, все пак освен на мен ще е полезно и на хората след мен които си търсят движение.

Искам да си отсея мнениея и да ги преравня с някой мои идея и да стигна до решение дали си заслужава да се дадат повече пари, колелото няма да хвръкне с движение от 150 паунда на титаниеви лагери с керамични съчми, но не и да дам 20 лева за нещо което ще трябва да хвърля след 6месеца, защото отдавна съм се обедил че евтиното излиза скъпо(не винаги но 90% от случаите).
Аватар
SGCasper

Мнениеот ramb0 » Вто Яну 31, 2012 9:59 pm

Оригиналното на Shimano SLX е BB70 и то си е достатъчно здраво . Карай го докато издържи и после чак търси друго . После можеш да си вземеш един Saint :) Разликата е 6 лв

http://screambikes.eu/bg/kurbeli-os-kas ... -bb80.html
http://screambikes.eu/bg/kurbeli-os-kas ... -bb70.html
Много карам колело . Понякога стигам от кафене до кафене без да слизам да тикам .
Аватар
ramb0

Рейтинг: 1206

Мнениеот Pla-men » Сря Фев 01, 2012 3:21 pm

SGCasper написа:Какво имаш предвид под оригинално шимано, bb51? xt? дай някакво инфо, все пак освен на мен ще е полезно и на хората след мен които си търсят движение.

Съжалявам, не съм пояснил. Става въпрос за Shimano Saint FC-M800 курбели с BB51 средно.

p.s. След дълго ровене в интернет и оглеждане на средното, не мога да бъда сигурен дали е BB51 или BB70. В някой от сайтове пише, че е 2004 (от тази година е модела) е имало Shimano Saint M800 BB.
На самото средно не пише нищо. Последното което намерих е този PDF, тук се споменава за модел BB80.
Аватар
Pla-men

Мнениеот SGCasper » Сря Фев 01, 2012 10:18 pm

Pla-men написа:
SGCasper написа:Какво имаш предвид под оригинално шимано, bb51? xt? дай някакво инфо, все пак освен на мен ще е полезно и на хората след мен които си търсят движение.

Съжалявам, не съм пояснил. Става въпрос за Shimano Saint FC-M800 курбели с BB51 средно.

p.s. След дълго ровене в интернет и оглеждане на средното, не мога да бъда сигурен дали е BB51 или BB70. В някой от сайтове пише, че е 2004 (от тази година е модела) е имало Shimano Saint M800 BB.
На самото средно не пише нищо. Последното което намерих е този PDF, тук се споменава за модел BB80.

Е не си ли пише на движението, на женами е с бб51 на шимано ХТ и го знам защото видях на него.

На сегашното ми колело съм с SRAM FIREX и движението е BSA от ляво пише 35-09 от дясно 35-08, предполагам е FSA, и за сега няма проблеми но няма да се сваля от рамата.

Междо другото се възползвах от Линковете към ROSE и си купих XTR движение, което по принцип му се чудих, но като ми идва на 22 паунда цена, не му мислих много дълго.
Аватар
SGCasper

Мнениеот Pla-men » Чет Фев 02, 2012 6:23 pm

SGCasper написа:Е не си ли пише на движението, на женами е с бб51 на шимано ХТ и го знам защото видях на него.

Явно моето е по-старичко и не пише.
Добре си направил с XTR-а, надявам се да са запазили качеството на старите модели и при новите .
Аватар
Pla-men

Мнениеот SGCasper » Съб Фев 04, 2012 9:15 pm

Rose ми харесаха, получих си движението, та дори и подарък една малка раничка(тип мешка) подарък имам, супер е за каската или за обувките да си държа в нея.

Благодаря на колегата kaliopo за линкчето, спестих си цели £10 които ще отидат за нещо друго по новото колелце.
Аватар
SGCasper

Назад към All Mountain/Ендуро продукти