Q:Feedback за RockShox SEKTOR CL 150?!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Q:Feedback за RockShox SEKTOR CL 150?!

Мнениеот badfish » Пет Апр 06, 2012 10:42 am

Привет,карам рамка On One summer season 456-18ка,която е с вилка марзочи 160mm ,но съм се надъхал за някакъв ъпдейт за вилка и съм се спрял на ето този модел : http://ridespot.net/productdetails.php? ... ce=message

И Искам да попитам дали някои ползва такава вилка да ми каже,какви са му личните впечатления.Като цяло ми хареса,че е с 1кг по-лека от мойто Марзочи, с ход 150мм смъкващ се до 110м. Аз карам КросКънтри и не държи на 160мм височина,парите за които се продава също са приятни,на фона на това,че в Англия и тука цената е 1 и съща спрял съм се на нея,но не бързам да я купувам. Искам малко лично впечатления от вилката да придобия от хора,които я ползват,благодаря на отзовалите се и разбирасе ако нещо смятатае в диапазона на парите до 600лв препоръчайте го да го разглеждам и него,благодаря предварително.
badfish

Рейтинг: 1196

Re: Q:Feedback за RockShox SEKTOR CL 150?!

Мнениеот Pla-men » Съб Апр 07, 2012 6:01 pm

Не съм запознат точно с този модел "CL", аз лично го виждам за пръв път.
От половин година карам Sektor RL coil вариант и съм много доволен.
Лека вилка, (coil варианта е около 2040 грама) с добри настройки, казват, че е здрава.
Преди нея карах с Marzocchi z150 sl с около 400 грама по-тежка, разликата е огромна, колелото е много по-пъргаво. Наличието на компресия променя страшно много карането.

п.с. Поразрових се малко из интернет, има вариант Sektor R който е без Motion Control и ме съмнява, че този модел който си показал е точно той. Бих те посъветвал да потърсиш RL вариант с Motion Control (компресия) .
За добри цени, разгледай немските сайтове, моята е купих от Bike Components, добри оферти има и в bike discount (от там поръчахме на приятел Sektor RL coil с 15-ка ос за 230 евро), също може да проверяваш Bike24.
Аватар
Pla-men

Рейтинг: 1440

Назад към All Mountain/Ендуро продукти