Освежаване на колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Освежаване на колело

Мнениеот megaline » Сря Апр 18, 2012 8:43 pm

Здравейте, много поздрави!!! :D
А сега към темата.
Ще сменям части на колелото
Насочил съм се към шините Mach1 MX, Mach1 Sub-Zero и Mach1 Karma може би и Mavic 321 границата ми е 500 гр (макс) !!!
Препоръчайте ми една от тези шини. Ще карам агресивно XC и All-Mountain!!!
Ще минавам на по висок клас вилка и спирачки :eyebrow: . Насочил съм се към TORA и RECON те стават ли за AM :dontknow: ???
Трябва ли да купувам и чашки :dontknow: ???
Спирачките мисля да са Avid juicy 5 (2x185mm) или не знам какви да са???
Карам Vivelo space 03 много съм доволен, но има компоненти за смяна(вилка, спирачка/може би само предна и ротора на задната/команди като цяло, чашки/не съм сигурен/ и може би кормило и лапа )
Давайте, искам мнения :smash: !!! :bowdown:
:beer:
megaline

Рейтинг: 1140

Re: Освежаване на колело

Мнениеот darki » Сря Апр 18, 2012 10:10 pm

Това предложение също го бива : http://screambikes.eu/bg/shini-mtb/8071 ... -2012.html

Дано теглото да е коректно :deal:
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот megaline » Сря Апр 18, 2012 10:29 pm

Ами какво ще кажете за тората и спирачките мисля елексир 5 ? :dontknow:
megaline

Мнениеот Yavkata » Чет Апр 19, 2012 4:55 am

Ето някой статиики:
За Рекон
За Еликсир
За Мавик321
Относно вилките. Карам в момента велосипеди и с Тора 85-130U-turn и Рекон ТК120. Бих приел, че и двете са на границата за каране в определението АМ(а то е доста разтегливо). Ако си по -тежък и караш агресивно може би е удачно да се насочиш към вилка в рамките на 130-160 мм, с 20 мм ос. Примерно Лирик или Пайк. Естествено ако бюджета ти го позволява. За Шините мога да споделя само за Мавика. В момента съм с по - слабите( но и по -леки) 317-ки. За мен 321 макар и по тежки са оптимални. Нямам впечатления от другите модели. За еликсира какво да кажа. Карам с тройката и освен бързата консумация на накладки (поради сериозната им употреба) бих се оплакал и от неудобната настройка на лостчетата. Мисля, че при 5-цата този проблем не стои.
Та Оптималното решение за АМ предница на байк за мен би изглеждала - Лирик,ос 20-ка, Мавик 321, Еликсир 5.
Ако караш по -технично и си лекичик, спокойно може да ползавш и Рекона (вариант от 130 мм). Все пак е по лек с до 400 грама от Тората.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот megaline » Чет Апр 19, 2012 11:58 pm

Супер! Благодаря за страхотното мнение. Имам един голям проблем. Когато реша да освежа колелото, вкъщи се поляучава кършене на хатър. И все се скарвам с родителите си. Те са против нови части и мислят ,че като са дали толкова пари няма смисъл от нови и по хубави части :bawling: !!! Е кажете ми как де ги вразумя или да дойдат на едно мнение с мен :banghead: ? Аз много искам тора :smash: :bowdown: и нова спирачка и шини писна ми от xcm и постоянно късащо се предно жило!!! Сори за офф топика!!! Благодаря ;D :beer:
megaline

Мнениеот Yavkata » Пет Апр 20, 2012 6:08 am

Еее, закъсал си го здраво :D Решението ти е може да е в две насоки. Насочи се към вилка втора ръка. В "Пазара" изилизат често почти нови вилки Тора до към 150-200лв.Щом си с ХСМ, то Тората ще е сериозен ъпгрейт. За хидравлични спирачки , освен ако не са гарантирано нови не бих взел втора ръка. Има и по -бюджетни решения от Еликсира.Довода "Купувам я изгодно, и бих могъл да я продам за същите пари след време" може и да свърши работа. Относно родителите там въпроса е по труден сигурно, и беше разискван в някоя тема в Общия форум. Ако има някакви финансови проблеми в семейството, да излиш с искане за байк вложения е малко кофти. Примерно как да искаш 500 лв за нови части , ако имате нужда от пералня или ремонт на банята . Ако обаче и родителите ти имат някое скъпо хоби, примерно коли , бижута, електроника или Бог знае какво, може да го използваш. И естествено варианта работа.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот megaline » Пет Апр 20, 2012 9:33 am

Ами честно казано нямаме финансони проблеми. Те си мислят, че където ходя да ми обслужват колелото ме зарибяват да си копувам части, а не е така!!! Аз гледам колелото ми да е с добри части и сабирам пари не искам наще да ми копуват. Искам АЗ да си ги купя с мой си пари. Най накрая ще си купя без да питам. :D :beer:
megaline

Мнениеот downhill`oo » Пет Апр 20, 2012 10:09 am

megaline написа:Ами честно казано нямаме финансони проблеми. Те си мислят, че където ходя да ми обслужват колелото ме зарибяват да си копувам части, а не е така!!! Аз гледам колелото ми да е с добри части и сабирам пари не искам наще да ми копуват. Искам АЗ да си ги купя с мой си пари. Най накрая ще си купя без да питам. :D :beer:

Ооо и моите родители не са съгласни да сменям части, но щом и твоите не са съгласни по-добре недей да купуваш без да ги питаш, защото ще си имаш бая ядове :D :D
Morpher написа:
Никът подсказва, че си мъжко, обаче като гледам ъгъла на седалката ти - няма да е за дълго!
Аватар
downhill`oo

Рейтинг: 1115

Назад към All Mountain/Ендуро продукти