здравейте момчета,искам да попитам дали някой може да ми обясни как сменя маслото на рукса ми? какво масло е препоръчително за маслената баня и какво за ребаунда(ако са различни) поздрави П.П след доста търсене намерих информация за маслото с левия се слага 150 грама а в десния 120 а вискозитет 10w
Пробвай със 7.5W Ще стане по-пъргава.Относно количеството масло- аз лично съм слагал по усет,по-малко.Колкото да се напълни ребаунд патрона.Но по-добре не рискувай от първия път и сложи указаното количество. Лека по лека ще му хванеш цаката
Сваля се внимателно врътката за рибаунда.Развиваш горните гайки и източваш маслото.Май трябваше и отдолу да се развие дясната или и 2та гайки.Не ги претягай после,алуминиеви са и им трябва малко.Трябва да се отцеди хубаво,но това често не става докато не се извадят патроните/механизмите.Съветвам те да направиш цялата процедура в голям леген.Можеш да ползваш еднакво масло и в двата ботуша. Търси си масло за вилки с посочения вискозитет. По вело магазините има, също има и такова за мотовилки по авто магазините,по-евтино е, но не знам доколко е подходящо.
Аз използвах масло 10 w , отвих болтовете на бутушите ,свалих ги и изтече маслото в леген , почистих ботуши , стеншъни .и слoжих 150cc в левия крак , 120cc в десния и вилката си работи уникално.
SHAMBHALA BIKE PARK Slow Bike's - Fast Rider's ! Specialized rider !!