Maxxis vs Schwalbe

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Maxxis vs Schwalbe

Мнениеот anatoll_ » Съб Май 19, 2012 11:53 am

Здравейте , предстои ми избор на гуми и съм се спрял на 2 варианта от горепосочените марки.Стила ми на каране е агресивно XC към AM.Колелото е Рам HT2 с Тора 318 и тежа около 80 кг.Насочил съм се към Maxxis DHF 60а отпред и High roller 60а за отзад(едностенни).Другият вариант http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi-2 ... -2-40.html за отпред и http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi-2 ... -2-25.html за отзад.Имам леки наблюдения върху предния максис , защото съм го карал , но той не беше в цветущо здраве също и заден такъв и останах с добри впечатления.Интересува ме износоустойчивост и сцепление тъй като карам 50/50 асфалт/офроуд.Теглото не е толкова влияещ фактор.Видимите предимства от това което четох за гумите са че Швалбетата са с по голям балон , но мисля че максиса има по дълбок грайфер и се износва по бавно.Нямам възможност да видя гумите на живо и не мога да преценя.Очаквам впечатления от хора имали наблюдения върху гумите. :agree:
RAM HT2 + Tora 318
anatoll_

Рейтинг: 1213

Re: Maxxis vs Schwalbe

Мнениеот skilqki » Съб Май 19, 2012 8:28 pm

максис са по - меки гуми и ще се износват по бързо на ХАСАФАЛТА !!! :D вземай си швалбето а пък ако не се притесняваш от тегло си вземи CST !!! аз карам със швалбе и цст и съм супер доволен от гумите ... бюджетни и здрави швалбе-то ми е black jack cst-то ми ще те излъжа за модела сега не ми се слиза в мазата да ги гледам но са 2.35 и газят мн добре по черно по ХАСАФАЛТА малко съм като трактор ручат но няма проблеми с износването мн яка гума направена за мн бой !!!
съвета ти го давам като .... да кажем професионалист, работя в вело сервиз и имам малко или много наблюдение върху байковете като цяло не ти го казвам просто ей така като повечето лапета по форумите .... нищо лично !!! Успех и дано си доволен от избора си !
skilqki

Рейтинг: 1172

Мнениеот anatoll_ » Съб Май 19, 2012 11:00 pm

Black jack е гума с по-различно предназначение и с различен състав , поне от това което виждам и съм чел.
Black Jack - Schwalbe basic compound (Качествен гъвкав материал)
Big Betty , Nobby Nick - Offroad Racing Compound (Специална каучукова смес използвана при гуми с офроуд предназначение) това е копирано от линковете горе.Също ако гумите ще са швалбе може и да не е точната комбинация горе , а да са 2 биг бети или 2 ноби ник.
RAM HT2 + Tora 318
anatoll_

Мнениеот Stanev » Нед Май 20, 2012 9:19 am

Хайде и един непрофесионален, но базиран на опит съвет от мен. За това, което си посочил като стил на каране гуми по голями от 2.4 като размер по скоро не ти трябват. Имай на предвид че Ноби ник 2.4 не е особенно голяма, като балон е по скоро 2.35. Сравнено със ДХ / ФР сериите на Швалбе, където Уикед Уил 2.5 е като Максис 2.7. Аз лично съм карал и продължавам да карам гумите на швалбе (Wicked Will, Nobby Nic, Muddy Mery....) Лично за мен, по добри гуми на пазара като съотношение - качество / цена / тегло / износоустойчивост много трудно ще се намерят. Карам няколко байка в различен стил, откъдето идва и опитът ми.

Ето две примерни комбинации за предна задна:

Комбинация 1:

Предна:http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi-26/8043-vunshna-guma-schwalbe-nobby-nic-performance-line-26-2-25.html

Швалбе Ноби Ник 26X2.25 / Снейк скин (Удебелени бордове, не е двослойна но изключително здрава и лека )/ сгъваема (т.е. доста по лека от тези с телени бордове) / Цена 39.90 лева.

Задна:http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi-26/8031-vanshna-guma-schwalbe-rapid-rob-26-2012.html

Рапид роб / 26X2.25 или 2.10/ Цена 22.90лв. Шарка много подобна на Рейсинг Ралф, една чудесна гума (ниско тегло, много добри смески), която тук не е спомената.

Комбинация 1 е по-бюджетно решение, по малък размер на балона и на двете гуми. По лесно въртене на асфалт / черно / 50/50.

Комбинация 2:

Предна:http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi/1979-vunshna-guma-schwalbe-nobby-nic-26-2-40-evo.html

Ноби Ник / 26X2.4 / Цена 49.90лв./ Снейк скин (Удебелени бордове, не е двослойна но изключително здрава и лека )/ Сгъваема (т.е. доста по лека от тези с телени бордове)

Задна:http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi-26/8043-vunshna-guma-schwalbe-nobby-nic-performance-line-26-2-25.html

Швалбе Ноби Ник 26X2.25 / Снейк скин (Удебелени бордове, не е двослойна но изключително здрава и лека )/ сгъваема (т.е. доста по лека от тези с телени бордове) / Цена 39.90 лева.

Комбинация 2 излиза по скъпо, но и двете гуми са с удебелени бордове, малко по-голям балон и за двете позволяващ по-агресивни спускания и по-добър контрол. Ако си агресивен карач, по-тежките технични терени, препоръчвам комбинация 2. Ако както ти самият каза 50/50 асфалт / черно то комбинация едно би ти свършила чудесна работа. Дори можеш да направиш произволна комбинция по свой избор. Дано съм помогнал :agree:
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот anatoll_ » Нед Май 20, 2012 10:25 am

Благодаря много за горното мнение , ще помисля и ще ви покажа решението! :beer:
RAM HT2 + Tora 318
anatoll_

Мнениеот PowerSlide » Пон Май 21, 2012 9:21 pm

Аз съм също с НТ2 и тора 302 и ползвам за предна Minion DHF 2.35 60a, задна Advantage 2.1 70. По-горе прочетох в едно изречение думите "изключително здрава" и "Nobby Nic" :roll2: :rofl: За мен наистина здрава гума под 700гр. да струва под 70лв няма!
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот THEZOGGO » Съб Юни 02, 2012 11:32 am

Бих искал да се възползва от темата и да помоля за съвет относно предна гума. Трябва ми гума която да се държи добре в завой, дали леко се търкаля по равното, не е много важно но в завой да държи повече при накланяне на една страна. Започнах да се уча да влизам в остри завои с висока скорост и под голям ъгъл, та ми трябва нещо подходящо за целта. Бюджета е 50 лв за гума. Теглото е от значение, ако може да е до 1 кг, гъстота на оплетката 120 TPI, не ме вълнува какъв ще бъде борда - сгъваем или не, но ако може да има някакъв вид подсилка - Snake skin или SWS. Ако бюджета от 50 лв е малък за такава гума каквато искам, все пак съм отворен и към други предложения които са на пазара за цена над 50 лв. Все пак кефа няма цена. : )

Предварително благодаря. : )
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот anatoll_ » Съб Юни 02, 2012 2:01 pm

За отпред взех ноби ник 2,4 със снейк скин 3 компонентната 50лв е , но още не съм я карал защото нямам капла... :D а за отзад ноби ник 2,25 офроуд рейсинг compound 40лв а относно сцеплението гледам че гумата е с една посока напред с V формата на шарката на грайфера - по голямо сцепление и по високо съпротивление на търкаляне преди е имало и обратната посока с V шарката напред за по бързо търкаляне.Когато покарам гумата ще пиша впечатления.Теглото ( претеглих я ) е около 650грама за 2,4 размера , а за 2,25 около 540грама.
RAM HT2 + Tora 318
anatoll_

Мнениеот natalito » Пон Юни 04, 2012 11:39 am

THEZOGGO написа:Бих искал да се възползва от темата и да помоля за съвет относно предна гума. Трябва ми гума която да се държи добре в завой, дали леко се търкаля по равното, не е много важно но в завой да държи повече при накланяне на една страна. Започнах да се уча да влизам в остри завои с висока скорост и под голям ъгъл, та ми трябва нещо подходящо за целта. Бюджета е 50 лв за гума. Теглото е от значение, ако може да е до 1 кг, гъстота на оплетката 120 TPI, не ме вълнува какъв ще бъде борда - сгъваем или не, но ако може да има някакъв вид подсилка - Snake skin или SWS. Ако бюджета от 50 лв е малък за такава гума каквато искам, все пак съм отворен и към други предложения които са на пазара за цена над 50 лв. Все пак кефа няма цена. : )

добре де, а досега какви гуми си карал
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Рейтинг: 2000

Мнениеот THEZOGGO » Пон Юни 04, 2012 11:22 pm

natalito написа:
THEZOGGO написа:Бих искал да се възползва от темата и да помоля за съвет относно предна гума. Трябва ми гума която да се държи добре в завой, дали леко се търкаля по равното, не е много важно но в завой да държи повече при накланяне на една страна. Започнах да се уча да влизам в остри завои с висока скорост и под голям ъгъл, та ми трябва нещо подходящо за целта. Бюджета е 50 лв за гума. Теглото е от значение, ако може да е до 1 кг, гъстота на оплетката 120 TPI, не ме вълнува какъв ще бъде борда - сгъваем или не, но ако може да има някакъв вид подсилка - Snake skin или SWS. Ако бюджета от 50 лв е малък за такава гума каквато искам, все пак съм отворен и към други предложения които са на пазара за цена над 50 лв. Все пак кефа няма цена. : )

добре де, а досега какви гуми си карал

Кенда Невегал 2.35 СВС
Континентал Гравити 2.3
Макис Минион 2.35
Максис Хай Ролер 2.35
Континентал Дизел 2.5
ЦСТ 2.35

Нещо да предложиш?
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот Pr3d4t0R » Вто Юни 05, 2012 11:09 am

Scott Stroke - http://www.bikeradar.com/gear/category/ ... tyre-31301

Предвидима и на сухо и на мокро. В бюджета ти е - моята я взех от Райко.

Едит - отзивите ги подчертах - много съм доволен.
Последна промяна Pr3d4t0R на Вто Юни 05, 2012 12:04 pm, променена общо 1 път
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот THEZOGGO » Вто Юни 05, 2012 11:42 am

Pr3d4t0R написа:Scott Stroke - http://www.bikeradar.com/gear/category/ ... tyre-31301

Предвидима и на сухо и на мокро. В бюджета ти е - моята я взех от Райко.

Благодаря за предложението.

Какви са твоите отзиви за тази гума?
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот natalito » Вто Юни 05, 2012 1:46 pm

THEZOGGO написа:
natalito написа:добре де, а досега какви гуми си карал

Кенда Невегал 2.35 СВС
Континентал Гравити 2.3
Макис Минион 2.35
Максис Хай Ролер 2.35
Континентал Дизел 2.5
ЦСТ 2.35
Нещо да предложиш?

:agree: Идеята ми беше да не тръгнат да ти предлагат гуми, които вече си карал, и си установил, че не те устройват.
А иначе 120 TPI за 50 лв. . . . рошави . . . дебели гуми . . . не знам.
Въпросната Nobby Nic 2,4, за която говорят по-горе, ти да видиш, ще се окаже никак нелоша гума. Едвам я нагласих читаво по каплата и като гледам ще се износи доста бързо, но пък държи.
Сега се целя в Continental Rubber Queen BC 2.4. То гумите са консуматив, ама като гонят 90 лв., вече не ми е много консумативно.
Въпреки, че . . . "колко бмв-та изпих във тия кръчми" :D :beer:
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Мнениеот anatoll_ » Вто Юни 05, 2012 2:34 pm

Не ме плашете , че 2,4 ноби ника ще се изхаби бързо. :D Утре ако не вали ще я пробвам!
RAM HT2 + Tora 318
anatoll_

Мнениеот Stafref » Вто Юни 05, 2012 3:04 pm

В този ред на мисли и аз ще питам тук... Ще смянам задна гума,досега бях с Hutchinson Toro 2.35, но я нацепих по камънаците и не знам какво да сложа. Търся задна гума 2.1-2.35, с която да се върти подобаващо ефективно и в същото време да е здрава, да държи на каменисти и ронливи терени без да се цепи и пука. Евентуално Nobby Nic-а го виждам подходящ, но искам да събера мнения...малко цената от 50-60лв. ми се струва дебела.
The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
The man who walks alone will reach places that nobody had seen.
Аватар
Stafref

Рейтинг: 1370

Назад към All Mountain/Ендуро продукти