Rock Shox tora въпрос.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Rock Shox tora въпрос.

Мнениеот ivan_251 » Пон Юни 18, 2012 2:09 am

Здравейте.

Имам Rock Shox Tora 302 и свалих ботушите от любопитство.Въпросът ми е,нужно ли е да я заведа на сервиз да и сложат масло понеже изтече известно количество около 30 грама през дупките на болтовете на ботушите.Иначе,когато си я сглобя ребаунда си работи и пружината,то повечето масло май изтече от въздушният ботуш.Карана е само 1 месец и то половината от пътя градско.

Поздрави.

http://www.motoaccent.bg/creators/motor ... rk_oil%20/

Питам,че и аз не знам какво ми щукна да я отворя преди да съм я замърсил дори.Питам това масло подходящо ли ?поне доколкото видях маслото,което изтече беше масло затворено в долният обем на ботушите и бих ли могъл просто да сложа 15 w масло в количество описано в сервизното описание.

Да сега погледнах сервизното описание и там пише,че трябва да има в Lower legs по 15 мл от 15 wt масло.Е ако сложа такова масло,всичко би трябвало да е наред.Само ми кажете това горе подходящо ли е ?

Благодаря предварително.
Аватар
ivan_251

Рейтинг: 1210

Re: Rock Shox tora въпрос.

Мнениеот Yavkata » Пон Юни 18, 2012 7:22 am

Подходящо е. Слагай смело.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот taurus13 » Пон Юни 18, 2012 11:33 am

Само не съм съвсем сигурен, дали е добре да се смесват различни видове масла. Ако сложиш само от новото ОК. Казвам това, защото забелязах наскоро, че маслото което източих от вилката си, мирише съвсем различно от това на Motorex, което налях.
Иначе никак не е добре да се кара без масло във вилката. На мен това ми струваше лоша травма на рамото, заради липсата на компресия, причинена от загубването на 50мл масло от единия ботуш. :crap:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот ivan_251 » Вто Юни 19, 2012 11:21 pm

Здравейте.Другият въпрос е решен.Само да попитам нормално ли е нова вилка да работи малко по-нечувствително.В смисъл карал съм същата Тора,ама размачкана и моята е почти нова и не е толкова чувствителна,колкото другата.Отначало първите километри беше като Зуум и лека полека се отпуска.Е сега като я разглобявах и забелязах,че ботушите и семерите са си бая стегнати около стейшъните....Нормално ли е това или още от опаковката е трябвало да работи нормално?
Аватар
ivan_251

Рейтинг: 1210

Мнениеот bio » Сря Юни 20, 2012 9:01 am

тази вилка не е супер чувствителна ... ако си прекалено лек за пружината дори въобще няма да е чувствителна. първите 1-2 километра може да е била малко по-голямо дърво ... докато дигне маслото към втулките и почне добро мазане. преди следващото каране омажи леко семерингите с това масло 15W, вкарай вилката 1-2 пъти и после ги зачисти добре от останалото масло. премери си sag-a и ако е в границите на 25-30% значи си супер ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Назад към All Mountain/Ендуро продукти