sailman написа:On topic: Като изключа смисленото предложение на Тишо, лично аз бих бил пред сериозна дилема...А именно: дали да си взема Епикон и малко да тунинговам хидравликата (има нужда) или да отделя малко повече парици и да рискувам с X-Fusion Velvet RL2 DLA 2012.
Личен опит с Екс Фюжъна нямам, но от това което съм чел, а и видял, мисля, че тая вилчица има сериозен потенциал.
П.П. Любчо (Бирата) беше тествал по-големото и братче Vengeance и сподели, че работела чудесно, та може би?...
...но пише че е с 15мм преходна ос и може да се сложи 9мм qr.
Преходна ос какво ще рече, че може да се сменя? Колко вида оси са: 9мм, 15мм и 20мм ли? Доколкото разбирам тази вилка може да се кара на 9 и 15, на 20 не може така ли е?
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
Като сложиш тези преходници, те справят ли се с корекциите на широчината?
sailman написа:А и мисля, че човека пита по-скоро дали би могъл да мине без смяна на главината (за 9 мм. ос, вероятно)...Което (ако е така) няма как да стане.
chekapera написа:За тези пари бих ти препоръчал Rock Shox Sector R имам такъв и съм доста доволен 609лв в ridespot.net
Nocturne написа:chekapera написа:За тези пари бих ти препоръчал Rock Shox Sector R имам такъв и съм доста доволен 609лв в ridespot.net
Дам, ето този предполагам http://www.ridespot.net/productdetails. ... uctID=2434, но той не може да стане на по малко от 150мм ход? Не е ли всъщност определящо за челния ъгъл дължината на вилката от оста до короната. Защото съм виждал вилка 120 която е с такова разстояние 50см, а моята Suntour XCR също е 50см. В такъв случай няма промяна на челния ъгъл и рамката не се товари повече, правилно ли е това разсъждение или не? Идеята ми е дали да гледам вилката да е примерно до 52-53см стержен, а не хода и? Защото този Сектор ще дойде множко на HT2.
Skoinks написа:Не би трябвало да се тревожиш - рамката няма да се затрудни със 150мм. (Всичко зависи от стила ти на каране, разбира се)
Не съм 100% сигурен какво точно имаш предвид, защото пишеш за дължина от оста до короната, а замесваш стержена, но принципно мога да ти кажа, че ако стержена е по-дълъг се слага спейсър над челото, не под.
JoeQuarry написа:Препоръчах ти X fusion Velvet Rl2 DLA , не само защото го ползвам , а защото търсех същото като тебе. За 650лв получих вилка с 140мм ход, локаут, реглаж на хода, въздух и ребаунд, с 15мм проходна ос, работи страхотно , тежи малко(1800 и нещо) и с проходната ос е много по-корава от обикновенната ос. ROck shox-a беше моят първи избор, но за да получа това което желаех трябваше да извадя 800 лв + 50лв за помпа за въздуха , която в X fusion VELVET-a е включена към вилката.В базовия РС Сектор не получаваш почти нищо, реално трябва да се извадят пари за топ версия пък и сектора тежи доста повече с проходната ос, отколкото X fusion-a. Поздрави
JoeQuarry написа:Най-добрият съвет който бих ти дал е : НЕ си купувай вилка. Събери още 200лв. По-добре ще бъде във всяко отношение. Ще замениш ГОЛЯМ компромис с малко чакане. Тепърва ще има хубави намаления. Не си взимай обикновеният РС Сектор, защото този за 609лв, пружинния модел си е по-скоро фрийрайд ореинтиран. Няма нужните настройки, теглото е нагоре, пружината трябва да ти пасне, иначе и за нея ще кихнеш, пък и е хубаво като дигаш нивото толкова главината да е на ОС в крайна сметка е пъти по-кУрава предницата. Общо взето , моят съвет е да изчакаш. 10 пъти мери, един път режи.По празниците с малко късмет ще си вземеш много хубава вилка, намалена.
Остава новият Епикон като избор. И той е добре оборудван за около 500лв ще си вземеш най-хубавия (дори може да изчакаш моделите за 2013-та) с доста настройки и ще имаш бюджет да минеш на проходна ос. Не минеш ли на проходна ос, правиш компромис с цялостната инвестиция. Хубавата вилка трябва да е с ос.
Назад към All Mountain/Ендуро продукти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта