Нужда от съвет !!! МОЛЯ :)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нужда от съвет !!! МОЛЯ :)

Мнениеот skilqki » Пон Окт 22, 2012 6:07 pm

Здравейте, купих си скоро мека рамка
frm125.jpg
frm125.jpg (37.6 KiB) Прегледано 1191 пъти
от момче във форума, и така сега ми трябва шок... той каза че я е карал с 220мм, но от сайта на производителите ми казаха че ако е с оригинални кубилици тя е за 200х50. Чета из нета мнения на чужденци собственици на рамката, само суперлативи, казват че се ползва основно за АМ/ФР, по спецификация тя е АМ рамка, но за ФР спускане без големи дропове и тн ( макар че в youtube има клип как скачат с нея от 5-6 метра височина директно в/у цимент ) и рамката няма никакъв проблем. Аз не мисля да правя такива неща, но определено ще имам спускания, та въпроса ми е какъв шок да си взема ( марка модел, AIR COIL ) и ако имате някакви други мнения по въпроса, стига да са свързани с него :) може да пишете ще съм благодарен.

Също така ми препоръчват RS RP2 нямам никаква представа от шокове така че не мога да знам какъв точно да си взема и не искам да вземам нещо което няма да ми е нужно или няма да мога да ползвам по предназначение :) е стига толкова обяснение чакам отговори :beer: :beer: :beer: :beer:
skilqki

Рейтинг: 1172

Re: Нужда от съвет !!! МОЛЯ :)

Мнениеот skilqki » Пон Окт 22, 2012 7:46 pm

става дума за FOX RP2 не за RS извинявам се !
skilqki

Мнениеот milestone » Пон Окт 22, 2012 8:07 pm

Щом производителя ти е казал размера на шока - вярвай му (с уговорката за кОбилиците естествено), иначе всеки юнак може да слага каквото си иска. Вторият правилен въпрос след въпроса за размера е метална или въздушна да е пружината. Тука има хора дето ще ти извадят едни графики и сметки за характеристики и не знам си какви неща за окачването. Предполагам не ти се задълбава в тая тема (на мен също, достатъчно ми е само да знам че това е важно за работата на една мека рамка), така че можеш пак да минеш по лесната процедура - съобразяваш се с предписанията на производителя.

:offtopic:
Като гледам рамката е модел от преди десетина години и тогава това се е смятало за AM/FR че дори и за DH модел, а сега рамки с такъв ход ги броим за XC/trail. Стана ми интересно просто защото доскоро и аз търсех рамка с около 125 мм. ход (това 125 в името предполагам това значи). Имаш ли впрочем някаква информация за геометрията?
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот skilqki » Пон Окт 22, 2012 8:30 pm

да със 125 ход е но до колкото разбрах има 2 настройки 5 и 6 инча което е 125 и 156 см ... явно това са двете дупки нз ... инфо за геометрията за съжаление няма .... да стара е рамката 2004 година.
Знам че хода е малък за съвременните стилове, но ако трябва да си купя новия модел с по - голям ход .... 1900 евро :) няма как да дам :) Като цяло аз няма да правя някакъв страхотен ДХ до сега карах твърдак ON-ONE CROMO така че това мисля че ще ми върши перфектна работа стига да подбера добър шок. Основното ми каране ще бъде точно free trail riding няма да има никакви жестоки дропове от 2 3 4 метра по скоро 40 60 см скок я има я няма, по скоро ще има спускания скоростни по каманаци и черни пътища .... не съм се занимавал с мекици до сега така че общо взето нямам никаква представа какво и защо ... не искма да изпадам в подробности, но все пак се надявам като ми се казва и предлага нещо да ми се дава някакво кратко смислено описание защо трябва да направя това и онова :) :beer: :beer: :beer:
skilqki

Мнениеот scottcho » Пет Окт 26, 2012 2:42 pm

Така като я гледам тази рамка май това ще свърши работа http://www.sram.com/rockshox/products/t ... /term-id/7 .
Но все пак изборът е твой.

P.S. Прецених на око, затова виж линка и поогледаи и за други вилки.Rock Shoks са с добро съотношение на качество, към цена.
Аватар
scottcho

Рейтинг: 970

Назад към All Mountain/Ендуро продукти