Попаднах на една оферта за LX Sti(Dual Control) команди - M580. Такова нещо само на спряло колело съм цъкал и съответно не знам доколко ще ми свърши работа. Гледам, че оплакванията от системата са главно към неволно превключване по по-технични терени. Някъде го сочат това като недостатък на системата, другаде като особеност, с която се свиква - т.е. да свикнеш, че не можеш да буташ лостчето нагоре-надолу. Тъй като съм сигурен, че тук има хора, които са карали повече време с такива команди, въпросът ми към тях е точно за това - дали са успели да свикнат или си е останало дразнещо поведение.

Другото, за което се чудя, е как ще се държат командите с Avid BB7, за които оптималното лостче знаем, че е Speed Dial. Тук предполагам, че въпросът може да е по-общ - как се държи Shimano лостче с BB7.
По принцип не бих се замислил за Dual Control, но възможността за upgrade на команди (стаааро и разлуфтено Alivio) и лостчета (счупен speed dial + стааар композитен SRAM 5.0) за малко пари е на път да ме подхлъзне.

ПС: Темата е в този подфорум, защото такава ще е употребата - всякаква.