Нова хидравлика SHIMANO

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нова хидравлика SHIMANO

Мнениеот mtbfan1 » Вто Фев 05, 2013 12:05 am

Привет на всички! :) Обмислил съм да си взема нова предна хидравлична спирачка бюджетът ми не е повече от 80-90 затова за сега съм се насочил към тази http://screambikes.eu/bg/spirachki/8589 ... -2013.html Спирачката е сравнително евтина (като се има в предвид че е хидравлика) затова питам как е горе долу със спирачната сила и дали ще ми прави чести проблеми и т.н. добрали е като цяло ?? Ако някой има наблюдения ще му бъда много благодарен ако спорели! Ще се кара надолу AM агресивно XC тежа 53 килограма. Благодаря, предварително! :peace: :beer:
Карам CLIMBER :)
Аватар
mtbfan1

Рейтинг: 1097

Re: Нова хидравлика SHIMANO

Мнениеот Admin » Вто Фев 05, 2013 12:56 am

Като цяло спирачките на Shimano не са никак лоши, дори и в началния клас. Точно от тази нямам впечатления, но един от подобните на нея модели съм карал за кратко на един тестов велосипед и си работеше чудесно - аз съм 65 кг и карам по описания от теб начин.
За отпред във всички случаи те съветвам да си вземеш със 180 мм диск, може дори и с 203 мм, но зависи вече с каква вилка си и дали наистина ще караш бързо и агресивно. Защото при 53 кг и 180 мм би трябвало да са ти екстра.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот mtbfan1 » Вто Фев 05, 2013 1:21 am

Благодаря, за мнението! Аз ротор имам shimano 203 милиметров само ми трябва преходник . . . притеснява ме това че вилката е XCR досега съм я карал с механика shimano и нито луфт се появи нито нищо, единственият начин по който си го обяснявам е че може би спирачната сила не е била достатъчна :dontknow:

А защо съм сложил такъв ротор на такава вилка отговорът е че преди не разбирах много и като отидох в магазина ми го препоръчаха и го взех човека в магазина нито ми обясни че може да напреди по някакъв начин нито нищо взе си парите даже преходник не ми е сложил а е подлагал с някакви шайби . . . вече съм наясно но . . . (така я карам около 1 година и половина не ми е правила проблеми нито луфт има нито работата и по някакъв начин не се е променила) :peace:
Аватар
mtbfan1

Мнениеот mtbfan1 » Чет Фев 07, 2013 9:50 pm

А дали да събера малко пари и да взема тази http://screambikes.eu/bg/spirachki/5733 ... -2011.html . . . ? ако някой има наблюдения нека да спорели . . :peace:
Аватар
mtbfan1

Мнениеот 5roff » Пет Фев 08, 2013 8:08 am

Изображение

Линк

Аз карам с такива предна и задна в комбинация 180мм дискове. Тежа 100+ и определено не ми е липсвала спирачна сила. Смятам че си заслужава офертата :)

Ако те интересува нещо относно спитачката /посочената от мен/- питай!
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот mboto » Съб Фев 09, 2013 10:18 pm

Или пък можеш за същите пари да си поръчаш BR-M596 от http://www.bike-components.de/products/info/p29578_Deore-Scheibenbremse-BR-M596-.html С доставката ще ти излезе под 100 лева.
mboto

Рейтинг: 1200

Назад към All Mountain/Ендуро продукти